嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位, 今日去咗沙田行bb床, 去咗宜家, 荷花, chickeeduck行街.

未決定到bb床, 但我係荷花見到呢個枕. 已經忍唔住買咗番來了!

之前行荃灣荷花冇架!!!

佢符合咗我擔心個兩樣要求...

1. U形枕, 頸位冇嘢頂住, BB頸部不會過度被彎曲, 不影響呼吸.
http://www.parents-kingdom.com/index.php?option=com_message&contid=399

2. BB個頭有嘢定住, 我媽唔會鬼叫, 話BB個頭扁.

Yeah. 唯一唔好就係價錢..... 算了...放下心頭大石.

大宅

nerysbaby 發表於 12-2-11 17:12
我呢個B係第5胎B都係5月出世..我不如話比你聽我買左D咩或者黎緊會買D咩呀.奶粉1-2罐(因為諗住餵人奶.所以只 ...

唔該晒...你第5胎!? 好勁啊!

我想問下...查實媽媽袋同平時嘅袋有咩唔同呢? 點解要特登去買一個新袋?

大宅

其實..我而家囡囡5個月大
我覺得紗巾同被袋重要

而且好多野出世先買唔遲.

大宅

回覆 yaya_pig 的帖子

其實我覺得所謂媽媽袋.只不過係要空間大D..可以放多D野..最好高身小小我家姐比左1個我..好大個..之後我訂左1個媽咪袋內膽..大SIZE..25蚊..有7格..
可以分格好D奶樽呀..尿片呀..唔洗咁亂囉

大宅

我都有想過買奶粉隔方便出得街時容易取物件用

禁止訪問

大宅

nerysbaby 發表於 12-2-13 01:28
回覆 yaya_pig 的帖子

其實我覺得所謂媽媽袋.只不過係要空間大D..可以放多D野..最好高身小小我家姐比左1個 ...

好清楚呀,唔該晒你.

首頁

尾頁

跳至