2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 yandonbb 的帖子

你第二胎啦.....我第一胎....搞左好多笑話
我同我老公都唔識,未夠3個月又唔敢亂問人.....
去排期果時見到前面要比錢.....咁我登記完問幾錢時.....先個有ID唔洗比....

洋房

引用:報到....我都係屯門媽媽...湖康檢查...又係

原帖由 tracy1881 於 12-04-15 發表
報到....我都係屯門媽媽...湖康檢查...又係屯門醫生...既初我都想去QE....不過媽咪話邊度生都係咁多人..... ...
我都係屯門生,又係十一月三,哈哈

大宅

回覆 tracy1881 的帖子

咁攪笑....我岩岩呢次..係我老公幫我去登記既...果個姑娘仲問我老公...我有冇身份證...以為我叫我老公去...唔自己出現...我就係大陸人....勁低能..
我阿媽昨天問我..係唔係去返屯門醫院生..我話係呀..佢不知幾開心...我問佢點解..佢話如果我出浸會生..佢話太遠..黎探我好麻煩....又唔識路...真係比佢吹脤...

大宅

回覆 Perry514 的帖子

咁我地未有機會見到囉......HA HA 你見到喊包一定係我.....我好怕痛^^

大宅

回覆 yandonbb 的帖子

不過真係好多大陸人.....我去登記時好多等緊既都係講國語!!

我亞媽超緊張....而家我有十萬樣野唔食得,唔做得......

大宅

我都係屯門媽媽呀...預產期11月8日...不過我去廣華生...方便阿媽出入同照顧...

洋房

引用:回覆 Perry514 的帖子 咁我地未有機會見到

原帖由 tracy1881 於 12-04-18 發表
回覆 Perry514 的帖子

咁我地未有機會見到囉......HA HA 你見到喊包一定係我.....我好怕痛^^
Haha .. 我今日下午去屯門做oscar . 而家等緊。

別墅

我係屯門準媽媽。。仁愛產檢。。屯門醫院生。。預產期11/29

別墅

我都來報到先。我都系屯門媽媽,預產期11月7日. 之前想去廣華,聽講幾好,但我頭2胎都系屯面醫院生,覺得都ok, 最重要系我弟3胎喇,怕作動起來走唔切去廣華。

大宅

回覆 little小寶 的帖子

wa....第3胎啦..你好勇敢呀~~~

我想問問呢....我今次第2胎..人地話生第2胎會比第一胎快係唔係嫁....同埋易生好多..
另外呢...第2胎係唔係唔洗剪陰嫁 ?
THANKS~

大宅

陪月勳章

回覆 kiki_0128 的帖子

我同你預產期好近WOR...我11月6....又係廣華.....唔知會唔會撞到你呢

大宅

回覆 aliceho423 的帖子

呵呵...真係好近喎...你幾時第一次產檢呀?? 我第一次係6月20日呀...好遲

大宅

陪月勳章

回覆:kiki_0128 的帖子

我第一次係照oscar, 25/4照左,聽日係第二次去囉!你有冇做oscar? 廣華有個助產仕小組你知道嗎?

大宅

我冇照OSCAR 呀...因為之前我8週先去排,可能太遲...佢只可以排到中期唐OSCAR俾我...所以我自己去咗睇私家...第一次檢查會係6月20日...
我都有問佢我有冇得係廣華照埋結構...佢話我太YOUNG...安排唔到俾我...叫我自己揾私家照....

我都有聽過有個助產士小組的...唔知我會唔會安排入組呢

大宅

陪月勳章

我朋友叫我早d去醫院登記,所以我5-6w一知有左就去登記先可以排到照早期oscar咋!我都係近來先知有助產士小組,我明天去檢查會問下!仲有你有無報運動班同講座,又係超full, 我6月1號9am上網同人搶先報到!

大宅

我其實咩都冇做過呀...我都未去過廣華做任何檢查...所以都要下星期先知...

同埋我想問呢...你而家產檢...佢會唔會幫你照超星波的?

大宅

陪月勳章

今日岩岩去完廣華檢查,都係抽血驗地中海貧血個堆同埋驗尿check糖尿,冇得照超星波只係聽到bb心跳咋,好似之後都冇得照,所以要去私家照!我今日問醫生可唔可以入助產士小組,佢話我太瘦唔比我入激死!

大宅

OH...冇得照KA...咁唯有KEEP 住睇私家啦...
等我下星期都問吓我可唔可以入到助產士小組先...到時再UPDATE 你啦 !!

大宅

引用:我都係屯門媽媽,+但係QE生,+打算去湖康健康

原帖由 carcar0308 於 12-04-12 發表
我都係屯門媽媽, 但係QE生, 打算去湖康健康院, 但未BOOK
我都係QE, 預產期17/11。但可以揀湖康復診咩?

大宅

回覆:屯門媽媽報到

昨天到廣華第一次產檢,等咗兩個幾鐘,見醫生只有五分鐘。
不過助產士小組已經full咗!下一次要八月頭先再檢查。

首頁

尾頁

跳至