夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 老公親口認咗

其實我地外人真係俾唔到咩意見俾你架,到最後都要睇下你有幾愛你老公同你有幾需要佢(生活上)...仲要睇下你老公係唔係真係有心改過囉...

伯爵府

我都係咁諗!

哈哈笑 寫道:
我自己就覺得一次不忠, 百次不用 :-| , 我之前已經同我老公講過, 你去滾, 你一定要100%肯定我唔會知道, 如果我一知道, 下場只係得一個--離婚.......講真touch wood真係發生咗, 我諗我會同之前諗既一樣, 帶個仔走, 但係唔會離婚住既, 諗清楚自己應該點做, 冷靜一下, 離婚對自己有好處定係壞處.....就算真係唔離婚, 我都唔會好似以前對佢咁好 :tongue: :tongue: :tongue:
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

子爵府

如果你地離婚你可以申請叫你老公比膳養費你架麻,最重要係你自己可唔可以原諒佢,可唔可以忘記佢呢次既錯。

我真係好唔明,點解啲男人會鍾意叫雞,個個女人都一樣架啦,點可以同一個冇感情既人上床架。永遠都唔會諗下個後果,到做完之後就話後悔,以後都唔會再做。(做完先講呢啲野有咩用)

同個女人做個陣冇諗過屋企架咩,開心完就後悔。

大宅

通常女人大多睇唔開 ! 但女人如要嫁老公就要知男人好色的是本能, 有老婆都係好色o既

學習吧! 有方法令孩子開竅[廣告]

水晶宮

Re: 老公親口認

完全同意.
talkative 寫道:
一定忠於自己個心,不要給其他影響你既諗法,呃到人呃唔到自己的.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

侯爵府

Re: 老公親口認

聽到您呢件事我都好無奈~我yesterady同我老公同埋他d同事食飯~他們十個有7~8個帶出黎的女人都唔係自己老婆但個個都結晒婚有仔女架喇~聽他們的對話中他們重感覺自己好像好'威''咁~見到他地呢我不知幾想反胃~所以想話您知其實好多男人都,好,呢味(叫雞)有d後生d唔叫雞會落下bar識下d''令妹''玩下.所以您一定要清楚自己的底線係邊同埋要想清楚自己條後路點行先好落實. :-|

子爵府

xdog,
Sorry, I don't have Chinese input software, hope you won't mind I write in Eng.
Really understand how you feel being betrayed by your husband, who is supposed be the closest person to you. It is painstaking to decide to leave or stay. What you need most at this moment is to seek support and assistance from a third party, instead of just being bounded in a closed circle with him. I believe this matter is out of your capacity to handle. You need some fresh air and professional advice on marriage crisis management. May I suggest you to contact the Catholic counselling service to help. It is located in Sheung Wan Millennium Square. The Social Workers there are just so experienced and reliable to deal with this kind of marital affair. After you go there, you will find you are not alone.
Pls don't give up, as miracle may happen unexpectedly. To forgive is very difficult, painstaking, and heartbreaking, but try not to focus just on your man. Let's focus your attention on the kids. They are your source of strength to fight this battle and to settle the problem.
Follow your heart, let go and talk to the friends you trust. Never feel you are left alone.

子爵府

去叫雞唔係靜係俾錢咩?妳老公做咩要俾埋電話隻雞?叫一次俾電話,如果叫第二次咪要俾埋地址!

大宅

我會叫佢即刻去死

複式洋房

goofyszesze 寫道:
如果你地離婚你可以申請叫你老公比膳養費你架麻,最重要係你自己可唔可以原諒佢,可唔可以忘記佢呢次既錯。

我真係好唔明,點解啲男人會鍾意叫雞,個個女人都一樣架啦,點可以同一個冇感情既人上床架。永遠都唔會諗下個後果,到做完之後就話後悔,以後都唔會再做。(做完先講呢啲野有咩用)

男人可以同一個冇感情既人上床架(女人好少).他們每次都可以high, d chicken有几後生有几靚几好身材几平都有.好色貪刺激愛玩, 好似細路多多玩具都唔夠.分別只係肯唔肯拒絕誘惑.唔玩女,唔賭,唔吸毒(最衰),玩車玩相機睇咸網打機已經好好, 男人總有一樣野大"隱"

同個女人做個陣冇諗過屋企架咩,開心完就後悔。

別墅

想清楚....勿後悔

但男人都是壞

洋房

如果佢同你承認了, 而你仍愛佢, 那不如俾次機會佢, 原諒佢的錯, 但要同佢約法三章...不可再有第二次, 同樣地要佢做返多d野令你安心...仲有, 如果佢叫過雞,你要去做body check...
ps....個d大陸雞真係不知所謂...

複式洋房

其實佢肯認都已經代表佢仲重視你同埋個家..我覺得比d時間自己好好咁冷靜下自己..其實兩公婆係一世架..或者過多十年二十年望返轉頭..你會覺得呢件事係你地既婚姻考驗...
你老公都知道佢做既野係一件壞事...就証明佢唔係一個好壞好差好衰既男人...你收返佢張回鄉正..由你管..同埋同你老公傾下機會只係得一次,如果再有下次..要諗清楚後果...
Milk ;-)

翡翠宮

又一個受唔住誘惑的衰男人,真係想 佢呀!!!
佢究竟係唔係第一次都成疑問???
而且,我有d疑問就係佢叫雞的藉口都好牽強,大大個老婆係到點解會感到寂寞 ?-( 佢所講的壓力係乜野壓力呢???佢d壓力淨係依架先有???以前無架咩???難度將來又唔會再受其他因素影響而有壓力咩???
減壓都有好多種方法,我都想問下佢,佢老婆有壓力的時候又可以點???係唔係好似佢咁做都得呀???
我都明白男人天生係好色的動物,但問題在於識唔識得控制自己,如果佢有將家庭同老婆放係第一次,而佢亦都有為佢老婆設想,根本就唔會比藉口去容許自己犯咁大的過錯,佢呢錯係足以導致家變,佢咁大個人做野之前唔會去諗後果架咩???
就係佢呢個錯我覺得佢絕對唔係一個有責任心的男人,因為佢做野之前唔諗下佢的家庭,唔諗下佢老婆的感受
我bf同我講過佢唔會容許自己犯錯,因為人係有自制能力,佢都知呢個世界係有好多誘惑,但問題係自己識唔識得避忌,除非係有心要製造機會比自己,否則係無任何藉口比自己犯錯~~~
好坦白講,我真係無辦法令自己接受到一個同第二個女人有野的男人,我自問好小器,無咁大方,我愛呢個男人都要佢值得我愛先得~~~

p.s.以上言論激左少少,希望唔好介意,我只係有感而發~~~

大宅

仲忍到宜家,好野

別墅

睇完之後有好多感觸~~唔敢亂講野~~

希望你會開心D~~唔好比自己咁多壓力~~

比著我都唔知點面對~~只係不斷咁同自己講~~

好唔開心~~Anyway~~Take care!! :wink:
:mrgreen:~~ KARIS ~~

大宅

oh !good
小manman 寫道:
又一個受唔住誘惑的衰男人,真係想 佢呀!!!
佢究竟係唔係第一次都成疑問???
而且,我有d疑問就係佢叫雞的藉口都好牽強,大大個老婆係到點解會感到寂寞 ?-( 佢所講的壓力係乜野壓力呢???佢d壓力淨係依架先有???以前無架咩???難度將來又唔會再受其他因素影響而有壓力咩???
減壓都有好多種方法,我都想問下佢,佢老婆有壓力的時候又可以點???係唔係好似佢咁做都得呀???
我都明白男人天生係好色的動物,但問題在於識唔識得控制自己,如果佢有將家庭同老婆放係第一次,而佢亦都有為佢老婆設想,根本就唔會比藉口去容許自己犯咁大的過錯,佢呢錯係足以導致家變,佢咁大個人做野之前唔會去諗後果架咩???
就係佢呢個錯我覺得佢絕對唔係一個有責任心的男人,因為佢做野之前唔諗下佢的家庭,唔諗下佢老婆的感受
我bf同我講過佢唔會容許自己犯錯,因為人係有自制能力,佢都知呢個世界係有好多誘惑,但問題係自己識唔識得避忌,除非係有心要製造機會比自己,否則係無任何藉口比自己犯錯~~~
好坦白講,我真係無辦法令自己接受到一個同第二個女人有野的男人,我自問好小器,無咁大方,我愛呢個男人都要佢值得我愛先得~~~

p.s.以上言論激左少少,希望唔好介意,我只係有感而發~~~
學習吧! 有方法令孩子開竅[廣告]

複式洋房

原諒佢都得,你要佢每個月出糧

複式洋房

講流

子爵府

醒目開學勳章

我的男人,係我先搞得!
人哋點過仲點俾佢搞?!
叫雞&包ニ奶...佢預咗自己從頭lai過 (孤零零嗰隻,又無$又無樓)

忠於自己感覺,唔係實後悔,如原諒他,一定要傾你倆發生咩問题,佢上得第二件,即係你出現某D問题,所以佢有籍ロ俾自己偷食,通常唔認佢都有問题,所以要冷靜D傾吓,唔掂倾倒掂!

首頁

尾頁

跳至