論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 我想問個人衛生用品係咪要提供比菲傭?

我個又係好均真, 講真點Check得咁多, 睇下工人是否誠實咋, 試過有次我以為將八達通就來用完, 我嘛比錢佢入, 點知佢同我講上次自己唔記得帶咭, 佢用左幾多錢, 叫我今次唔駛比佢.
birdbird 寫道:
我個工人好均真架. 我比佢果張8達通, 佢只會用黎同我出街搭車用, 又或者去超市買送用. 佢放假時, 會用自己另一張8達通搭車出街.
[quote]
寶貝 寫道:
你比錢佢去超市買野,佢會否買佢自己用的日用品eg牙膏?
我比張八達通工人用,佢自己放假都攞黎用,是否要提供?
[/quote]

大宅

理論上係要佢自己買, 呢的唔包

大宅

佢初初來果時, 我送左一包比佢當係welcome gift, 連埋d bath, toothpaste...比佢. 然後叫佢用完之後自已買.

大宅

日用品、八達通我都有買比工人用!除M 外

2000-12-2 --日鋒-- 2004-12-16--日晴-- 2004-12-16--日宇-- 2002-12-4 --日朗-- 家有四個小魔怪

大宅

日用品都係由我買既, 至於m巾就我幫佢買完比返錢我. 有時出街買生果或者零食佢都會主動比錢,因為佢都鍾意食.

別墅

平時佢自己買, 但亦試過一齊去超市, 佢咁岩又要買, 我米照比錢, 佢事后亦有話比番錢我. 但係我見久吾久見一兩之米算羅.

子爵府

醒目開學勳章

我都係久唔久一齊買野就買比佢囉, 通常都係佢自己買

首頁

尾頁

跳至