2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:Katzecat 的帖子

原来係咁...咁我真系要超忍口
咁我又真系偏食多反少肉由少菜
我要再加油先
下星期要去瑪丽見專科
我唸我今个星期keep住每日篤手指
監察密啲好啲,就会忍到口

大宅

我29w時驗到有, 跟住見營養師, 現在32w, 尋日見e生, 血糖降了很多, 同埋輕咗3.5lbs. e生話very good. 所以各位姊妹, 努力呀!!!!

別墅

我都剛驗到糖尿呀,現29week... 9日後要去醫院做全日testing...sigh...今朝見埋私家照超聲波,呀B個頭圍大咗9days, 好驚!真要控制飲食!

男爵府

引用:我都剛驗到糖尿呀,現29week...+9日後要去

原帖由 呈子 於 12-04-21 發表
我都剛驗到糖尿呀,現29week... 9日後要去醫院做全日testing...sigh...今朝見埋私家照超聲波,呀B個頭圍大 ...
我今朝係私家產檢,佢話bb個頭大咗幾日,但個身又細咗成個星期,體重比我上星期係政府check輕咗少少,自己又輕咗少少,但醫生話亞b個頭同身嘅差距都算正常喎.....但我就覺得似外星人多啲啫!

複式洋房

回覆:有妊娠糖尿嘅準媽媽一齊入黎分享下

我上次去私家度睇,醫生話阿B個頭啱size,不過個身細左一個禮拜,對腳就細左兩個禮拜!

伯爵府

回覆 tinniejames 的帖子

tmh有無俾期你照超聲波?

複式洋房

回覆:fanfan0582 的帖子

有呀,30/4返去照囉,希望到時追得返啦!

大宅

回覆:有妊娠糖尿嘅準媽媽一齊入黎分享下

我二十幾週時飲糖水fail咗,之後去咗QE做全日血糖測試(詳情可睇我之前帖子)!之後上兩星期去QE覆診話我係妊娠糖尿,但經全日血糖測試結果可以唔駛介口!但醫生都叫我唔好食咁多甜嘢

珍珠宮

2018復活節勳章

Katzecat 發表於 12-4-19 00:00
我一直都只係食細半碗飯,但個營養師竟然叫我要食一碗呀!真係無事都變有事!

...

我都係呀,上次見營養師佢話食唔夠份量會營養不足,但我真係食唔到咁多飯呀
所以都未試過有一日跟足個餐單食,都係平時食開個d嘢,不過係量少d同食多d菜,個度數都ok,真係好難跟足.
見隔離有個糖尿post,有jm話蕃薯葉同番石榴都可以降血糖,我媽都有買番石榴俾我食,我都會叫阿媽煮下蕃薯葉試下先.

首頁

尾頁

跳至