自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

回覆:我無聼錯呀最低工資35元

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

黎緊又唔知有幾多小商戶執粒~
得返啲大財團連鎖店

男爵府

其實好多人都俾最抵工資害到無野做,呢班政棍真係不知社會狀態,又要加管理費啦頂!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

禁止訪問

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:大家樂飯盒可能過百了 +

原帖由 135790876 於 12-05-03 發表
大家樂飯盒可能過百了
同意

大宅

畀面勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

大家樂遲D一個餐會加到七, 八十蚊.

男爵府

伯爵府

好媽媽勳章

唔係通過咗呀??? mouth:

複式洋房

吾係化 自己都係打工, 都係咁話, d 人工貴成咁, d 低成本既老闆點請人吖

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

男爵府

男爵府

有冇腦嫁? 諗住個個都可以做打工仔皇帝呀?果個什麼 李X仁 識唔識計算嫁? 人工高左, 物價自然會高嫁啦, 條數咪就好似借大耳lon 咁愈滾愈大, 唔會真係有邊一方人得益嫁wo!!

細鋪頭請唔起人~ 來貨價貴~ 貴所以冇人幫襯~ 冇錢賺 = 等執笠

大鋪/集團式就愈黎愈貴, 一個鐘頭$35人工到時都唔知可唔可以食到一個下午茶!!! (依加已經好多茶餐廳食個lunch 都要$3x 起 !!!!!!!)

到最後都係轉到消費者身上!!! 係咪想好似d 歐洲人/ 美國人咁個個日日著好哂唔係去返工, 係去慈善機構拎飯食? 你唔係諗住自己係咩大工會搞到上國際新聞呀? on 居你就有份!!!

我真心唔認為哩個人 幫到d 打工仔囉!!!!!!!!

大宅

幾時話通過咗架?
榮華終是三更夢   富貴如同九月霜   
黃金不是千年業   無須過份去緊張

珍珠宮

好媽媽勳章

過左$35,d野貴左,好快要求$40

男爵府

事實證明生活費都會一起提高 ... 基層生活水平是不會改善的

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

引用:幾時話通過咗架?+

原帖由 piyo28 於 12-05-03 發表
幾時話通過咗架?
邊到有講通過?條友仔老作

首頁
12345...13

尾頁

跳至