在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前都有搵育嬰院..係好難先有位..

民房

回覆:Dolphin0109 的帖子

請問搵本地ee大約幾錢?係咪上門?每日揍幾耐?

大宅

回覆:搵工人揍定自己揍

搵本地ee都唔係咁容易,時間長就無乜人接。

象牙宮

小寶寶2010 發表於 12-5-9 17:19
你地會自己唔做野揍番自己2個小朋友..定係返工搵工人揍.而家係工人揍緊2個小朋友..但係工人做野越黎越懶,同 ...
1. 搵工人揍
2. 自己返工, 掙多d錢
3. 自己是做雇主, 易菅工人
4. 媽在家協助及實外傭, 家有人在, 工人做野越黎越懶, 就不那么容易
5. 帶飯返工, 慳一筆錢 對沖 小朋友補習/ 工人浪費, 偷...
6. 放工, 檢察工人工作, 有冇須改善/改良? 0.5hr
7. 放工負責 check 小朋友功課, 有冇須改正 1 hr
8. 放工和小朋友親子玩 0.5hr
9. 工人休息日前, 煮多2樣. 自己當日+灼菜, 烚蝦, 煲湯. 少d野做, 時間來買N日菜.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 333s 的帖子

有人睇住都是一樣..佢係會係廚房唔會行出黎

333s  放工檢察家務, 1星期1次大清洁, 放假時也大清洁. 佢地九成 lazy dirty..  發表於 12-6-18 11:59

大宅

咁佢地有做清潔...因為佢要揍住2個小孩.我都唔會要求咁高

大宅

引用:你地會自己唔做野揍番自己2個小朋友..定係

原帖由 小寶寶2010 於 12-05-09 發表
你地會自己唔做野揍番自己2個小朋友..定係返工搵工人揍.而家係工人揍緊2個小朋友..但係工人做野越黎越懶,同 ...
我同你一樣,最後自己湊+part time幫補下生活費

大宅

回覆 jessicap 的帖子

我諗我到都時自己揍番..仲有半年時間搵錢

大宅

samcc1226 發表於 12-6-16 00:54
請問搵本地ee大約幾錢?係咪上門?每日揍幾耐?
係啦,我都想知.

首頁

尾頁

跳至