論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我新請個個都好肥
但佢為左減肥, 食好少野
但正野就會食多d, 好似飲茶就會食多d
so far佢做得幾好
但...就冇我以前個瘦印咁醒, 可能可以接受

男爵府

引用:我新請個個都好肥但佢為左減肥,+食好少野但

原帖由 crystalpui 於 12-05-18 發表
我新請個個都好肥
但佢為左減肥, 食好少野
但正野就會食多d, 好似飲茶就會食多d
你件可能young lady, 我件係肥老seafood冇得救果D

公爵府

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

goodgoodluck 發表於 12-5-18 14:51
我件懶到成日坐,個pat 就快坐爛塊廁板,企度同你講野都懶到挨住D牆呀門呀書櫃呀,所以我地頂佢唔順

...

直頭無腰骨.......

明天會更好~~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

goodgoodluck 發表於 12-5-18 16:07
你件可能young lady, 我件係肥老seafood冇得救果D

都唔young啦
32了....

大宅

我個肥工人都中晒樓主講既嘢, 佢仲成日嗌好熱, 佢仲要anytime開住個3號風扇對住個廚房, 大老呀! 我都熱架, 淨係對住你我唔洗吹風扇啦! 我個仔病緊, 佢仲夠擔死抱我個仔吹風扇!

子爵府

我之前請過一個, 又大食, 又懶, 又姣, 又有臭孤~~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

回覆:crystalpui 的帖子

我隻豬45老肥懶seafood

lily-of-valley  我炒個件得23歲, 仲慢, 論盡過我亞婆90歲.  發表於 12-5-18 20:18

男爵府

引用:+本帖最後由+olivia_kyk+於+12-5-18+16:24+

原帖由 olivia_kyk 於 12-05-18 發表

我個肥工人都中晒樓主講既嘢, 佢仲成日嗌好熱, 佢仲要any ...
上兩星期咪好熱既,已開冷氣吃飯,隻肥豬仲成日成手肥汗hi到我隻手,我想嘔去洗手,鬧佢己經唔係第一、二次啦,再有第四次扣錢,佢先冇再hi我,正肥豬猩猩

男爵府

好媽媽勳章

大食唔一定係肥人專利. 我家公主佢初黎時超瘦. 依家好肥(個個親戚/朋友都係咁話). 但瘦人煮野食好難食. 依家三年幾無進步過

個人認為. 肥人貪食. 起碼煮野都好食啲.

男爵府

回覆 goodgoodluck 的帖子

佢地揸花生醬係一pat一啖,食通粉要撈沙律醬,但食咗唔認,賴我個仔食!
有次因為多餸著食剩半隻鷄,留返聽晚食,點知lunch已經比大食積食曬。如果佢做嘢好,我唔介意比佢食.......!
我個仔話同佢出街時姐姐成日用肥身撞到佢彈開

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我家工人都肥, 不過又唔覺佢好大食, 不過唔算勤力lor
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆:lovegirlslove 的帖子

Same here, I got one before.

大宅

Connielai 發表於 12-5-18 12:39
我老公好以禮貌取人,佢吾會比我請肥人。

sorry, 我都係, 哎, 你話我歧視都甘話. 我未見過唔食野都肥既人..( 有病除外). 我有次坐長途機, 隔離坐左個肥婆, 不停甘食 (自備既小食, M&M, 3角 etc..), 起勢問空姐攞野飲. 成半個人 ( 的meat) 都"ar"左的過黎. 因為合唔到對腳, 有半隻比長期貼住我.. 所以我同你老公一樣,,, 俾我唔請肥人...

大宅

回覆:請工人真係切勿請肥人

真係噶!新來噶印印係肥妹仔,好中意吃嘢!做嘢好慢不過手腳好輕,之前果個做嘢快好多不過成日打爛嘢有好有唔好啦

大宅

未必一定, 我以前個肥工人做routine嘢好快, 跟住就坐低睇電視, 一d extra 嘢都唔做 -- 冇話主動抺吓門窗咁...又成日講電話

大宅

回覆:請工人真係切勿請肥人

十分認同肥工人唔得,一來佔空間,二來跟比例,咩都多

男爵府

引用:十分認同肥工人唔得,一來佔空間,二來跟比

原帖由 kammielee 於 12-05-18 發表
十分認同肥工人唔得,一來佔空間,二來跟比例,咩都多
,yes, 真係佔好多空間,佢放屁仲好臭添

侯爵府

揀工人的時候, 一定唔會揀肥的, 但至怕請海外賓時, 睇相同真人不同

男爵府

引用:揀工人的時候,+一定唔會揀肥的,+但至怕請海

原帖由 C9J 於 12-05-18 發表
揀工人的時候, 一定唔會揀肥的, 但至怕請海外賓時, 睇相同真人不同
海外成日貨不對辨

首頁

尾頁

跳至