自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

小路 發表於 12-5-20 01:24
做得好!
後來,過左幾日我同我爸又去呢間野食..

同樣既事情又發生, 不過爭在今次碗飯壓住左張單

阿姐唔能夠一手拎左去...

佢問完, 我都冇出聲, 我爸又一手撕左張單

有其父必有其女

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

k_lego 發表於 12-5-20 01:08
你地會比嗎?

我就唔會, 而且佢地多數冇咩禮貌..
我一定唔會俾...我寧願俾朋友...
我見過有收印花者係門口賣俾人...
佢地問我要唔要既話...
我會好衰咁答佢:「要呀...你係咪俾我呀???」
通常佢地會即刻彈開...
當然我唔會咁答d公公婆婆啦...

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:mulan1985 發表於 12-5-20 01:14 我

原帖由 k_lego 於 12-05-20 發表
有次我去0匯D商場食野, 果時唔知做咩promote, 要夾埋幾張單既

我坐低食野, 個阿姐一隻手叉埋我果個盤度拎 ...
我嗰次無咁衰
樓下間萬0好鐘意單同印花針埋(多過5個先針),有次個b6女人沖過㴝(我買左好多嘢+雙倍印花有16個,又做緊有單打電話贏家電)

唔好點評我,電話睇唔到點評

男爵府

畀面勳章

都係態度問題...可能我好彩...見親都係有禮貌 , 所以都會比!

侯爵府

畀面勳章

回覆 mulan1985 的帖子

食字

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 k_lego 於 12-05-20 發表有次

原帖由 mulan1985 於 12-05-20 發表
我嗰次無咁衰
樓下間萬0好鐘意單同印花針埋(多過5個先針),有次個b6女人沖過㴝(我買左好多嘢+雙倍印花有16個 ...
佢沖㴝好大聲重差d撞到我隻仔架車問:喂,你要唔要. 指住d單,我拍前面個婆婆(見到佢有貼印花紙放係銀包),我話:婆婆,比你貼呀:;pppp:

侯爵府

畀面勳章

wingwingc1234 發表於 12-5-20 01:31
我一定唔會俾...我寧願俾朋友...
我見過有收印花者係門口賣俾人...
佢地問我要唔要既話...
你呢d答案ok喎...等我參考下先!!

侯爵府

畀面勳章

mulan1985 發表於 12-5-20 01:35
佢沖㴝好大聲重差d撞到我隻仔架車問:,你要唔要. 指住d單,我拍前面個婆婆(見到佢有貼印花紙放係銀包),我話 ...
最憎人"喂"我...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會比,個個都好冇禮貌
愛 我 就 別 傷 害 我

珍珠宮

回覆 回覆:k_lego的帖子

x2

禁止訪問

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

k_lego 發表於 12-5-20 01:35
你呢d答案ok喎...等我參考下先!!
...
佢地d反應好好笑嫁...
一係呆左...一係即刻彈開...

男爵府

回覆:超市門外問人拎印花...

以前我都會比,但有次個阿婆喺收銀前等我,比完錢之後佢扮到好可憐咁話爭一個換禮品。我即刻比哂佢!點知出門口已經有職員同我講,個阿婆日日都喺度扮可憐問人攞架!即時感到同情心已經被騙了

公爵府

2024勳章

k_lego 發表於 12-5-20 01:21
有次我去0匯D商場食野, 果時唔知做咩promote, 要夾埋幾張單既

我坐低食野, 個阿姐一隻手叉埋我果個盤度拎 ...
-> 其實, 我又有不快既經歷, 話說有次我Buy 完野, 有個強國人一隻手伸過黎, 同時再一邊問我拿, 我心諗你同搶有乜分別.... 我話唔比呀, 於是我將D卬花當旗仔咁stick 晒落個仔件衫到, 佢呆左.....

wingwingc1234    發表於 12-5-20 02:48

公爵府

唔會比
期待2019

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

有禮貌會比

男爵府

no, 家人需要
得左!

大宅

有啲亞婆無論個期換乜嘢,都係問人攞印花。企係超市門口就好似返工咁。:;pppp::;pppp:都唔知攞啲印花黎做乜

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

No no no! 好多呀嬸老馮咁!
有次有個呀毛走黎叫我夾埋比錢,佢只係買包餅,開頭我唔明佢點解要咁做,我話我未買完,佢係咁纏住我,最後佢話一齊比完錢啲印花比佢!我心諗你無野化!?我買成車野你先買包餅,唔通我個頭寫住「水魚」兩個字你當我傻架!?我雖然唔儲印花,但有時有幾個就會比99,所以即刻話唔比佢,之前佢一直佢都扮friend,但隨即頭也不回咁閃左去!

侯爵府

畀面勳章

引用:有啲亞婆無論個期換乜嘢,都係問人攞印花。

原帖由 vickyki 於 12-05-20 發表
有啲亞婆無論個期換乜嘢,都係問人攞印花。企係超市門口就好似返工咁。都唔知攞啲印花黎做乜 ...
一日分分鐘問到幾十個,有野換又唔駛錢,話知係換乜丫!

首頁

尾頁

跳至