在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:angelyip0507 的帖子

樓主你教邊科呀?

男爵府

樓主,沒有聽到你的消息,找到教席沒有?你教中/ 小/特?什麼科呢?

大宅

llmanll 的帖子

係呀!而家啲上司都好變態…我做服務性行業…而家有左七個BB…有時企得好幸苦…諗住冇咩客入去staff room坐五分鐘飲杯水…我上司都like,仲同個同事講話我侍住大肚偷懶…而佢自己成日出去吸煙就得…冇人性佢自己都係女人…我希望佢第曰有機會大肚…人哋會對佢好啲

男爵府

仲未有offer 呀!好彩老公話塭唔到唔緊要,湊下女先!
呢個校長真係好賤!岩岩炒咗個做咗廿幾年嘅文員!即日通知,即日走!
人地又要交租,又要供仔女讀書!好慘。。。

男爵府

最過份的是,佢用一百幾十萬裝修校長房,同埋全校換鋁窗!

大宅

回覆 回覆:dorothy227的帖子

5年合約~校長都好衰! ·

大宅

回覆 回覆:dorothy227的帖子

5年合約~校長都好衰!

複式洋房

所以我D做家長,要瞪大眼睛看好啦~成日轉老師個學校,或補習社一定唔好,多數系老細都唔珍惜D老師,老師做得擔驚受怕,試問點會有心機同你教小朋友呀,

男爵府

五年都係合約都無辦法,因為當中亦換過校長。。。我亦不介意係合約,因為我真心想教呢度嘅學生。如果我介意,我上年就已經可以走。有間band1女校請我我最後都無走,係因為我有班首屆文憑試學生,正正因為呢度係band3,又好清楚呢度啲長約老師等退休,我唔想害咗班中六,我才留低!沒想過的是這位校長沒有欣賞我的工作能力,仲不停炒人(共十二個員工,包括老師,TA,文員,工友),為的是搵二百萬全校裝修,我知道後對呢位校長好失望!!!

首頁

尾頁

跳至