跳至

首頁

尾頁

別墅

我住一期十一年, 近五六年業委會每次選舉好都多野。 真係好多野。

別墅

講起我都好羞愧。 我只參加過兩次, 其如的投票權都交與可相信的鄰居。

大宅

引用:我住一期十一年,+近五六年業委會每次選舉

原帖由 Terence.C 於 12-12-13 發表
我住一期十一年, 近五六年業委會每次選舉好都多野。 真係好多野。
我之前都唔會理,但當你去個一次會議,你會發覺嗰位惡勢力越來越過份,佢已經去到為所欲為既境界,所以每次啲人都係對抗這位先生。大家都要多關心自己住的地方。

大宅

引用:講起我都好羞愧。+我只參加過兩次,+其如的

原帖由 Terence.C 於 12-12-13 發表
講起我都好羞愧。 我只參加過兩次, 其如的投票權都交與可相信的鄰居。
我會覺得要完全了解,才好交投票權俾人。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:新峰花園業主請進!

位先生係第幾座架?我發覺今次大家都好關注個選舉

大宅

janice1002 發表於 12-12-13 22:54
位先生係第幾座架?我發覺今次大家都好關注個選舉

嗰位惡勢力係12座, 現屆主席, 其實大家要諗下你要安全, 定係要價格超平既細公司,價格平好容易嫁, 你係街邊都可以揾到, 不過有意外時, 邊嗰最慘, 咪又係我地自己. 如果講保安, 電梯, 消防, 我一定要安全 ! 我唔想日日提心吊膽, 大家有睇報紙都知, 出事啲公司通常都係細公司. 電梯消防出事係會死人嫁.

公屋都唔會只看價格不看安全吧 !
我唔明點解唔可以係業主大會傾呢啲咁重要既事項. 惡勢力都要否決.

大宅

patrickBB 發表於 12-12-14 08:14
嗰位惡勢力係12座, 現屆主席, 其實大家要諗下你要安全, 定係要價格超平既細公司,價格平好容易嫁, 你係街邊 ...

嘩!!! 聽完你咁講真係有D驚, 因本人本來今星期來睇樓的, 10XX成6XX萬, 成世人的積蓄+仲要供25年 , 咁搞法真的要諗清楚呀!!

大宅

回覆 bingtung2002 的帖子

另外我想問下點解第19座特別平的? 用料很差? 會所很小? 管理費特別貴? 我回答一下. 謝謝!

大宅

引用:回覆+bingtung2002+的帖子 另外我想問下點

原帖由 bingtung2002 於 12-12-14 發表
回覆 bingtung2002 的帖子

另外我想問下點解第19座特別平的? 用料很差? 會所很小? 管理費特別貴? 我回答 ...
第19座係三期,唔清楚。因為坐向問題?

大宅

引用:Quote:patrickBB+發表於+12-12-14+08:14+嗰

原帖由 bingtung2002 於 12-12-14 發表
嘩!!! 聽完你咁講真係有D驚, 因本人本來今星期來睇樓的, 10XX成6XX萬, 成世人的積蓄+仲要供25年 , 咁搞法 ...
每個屋苑都有啲咁既人,所以要多關心自己住的地方。

大宅

patrickBB 發表於 12-12-14 20:30
每個屋苑都有啲咁既人,所以要多關心自己住的地方。
咁其他期有冇咁ge嘢?

大宅

wiw825 發表於 12-12-14 22:11
咁其他期有冇咁ge嘢?

其他期我唔知道. 只係覺得權力係會另人腐化.
點解唔可以有商有量, 係咪自己太天真.

大宅

唉﹗我二期之前改選,攪到大打出手添﹗都唔知有咩好霸

大宅

patrickBB 發表於 12-12-15 17:03
其他期我唔知道. 只係覺得權力係會另人腐化.
點解唔可以有商有量, 係咪自己太天真.
...
其實越來越覺得人之初,性本..............貪.

好多人都想從中抽水.

今日去過二期睇樓見到搞签名反對忠和精舍起xxx, 寫得好搞笑,話人地年年申請,佢地就年年遁例反對.....

別墅

rainbow_ho 發表於 12-12-16 00:54
唉﹗我二期之前改選,攪到大打出手添﹗都唔知有咩好霸
大打出手

大宅

係呀﹗結果舊主席唔做啦﹗但新這一屆一上任,就規矩多多,好無人情味。

大宅

rainbow_ho 發表於 12-12-17 23:08
係呀﹗結果舊主席唔做啦﹗但新這一屆一上任,就規矩多多,好無人情味。 ...

二期新一屆點無人情味呀 ? 扣人工 ? 扣假期 ? 變時薪 ?

之前聽朋友講, 原來居然有人專登製做混亂, 仲要事先報警, 目的係要開唔到會. 都唔明啲人咩居心.
呢啲人最好警察拉佢地返去告佢地.
我地之前一期開會又係有人事先報警 (見倒有警民關係科既人, 應該係主席, 因為佢係咁同個警察傾), 有人想製做事端, 不過不成氣候. 最後佢落咗台.

大宅

回覆 patrickBB 的帖子

佢對管理員好唔好我唔知。我係話對我哋住客無人情味。以前出入平台好方便,現在即使轉個圈出返嚟又打咭又問東問西,好煩。又貼張紙出嚟話保安理由,管理員唔會幫你開門。我唔係想懶,不過有時帶住小朋友,大包細包好唔方便嘛。

大宅

rainbow_ho 發表於 12-12-19 00:46
回覆 patrickBB 的帖子

佢對管理員好唔好我唔知。我係話對我哋住客無人情味。以前出入平台好方便,現在即 ...
開門都唔得 ? 其實啲管理員都認倒住客啦.

之前我以為所有野都關管理公司事, 原來好多野都係班委員係主張, 管理公司只不過係被動.

大宅

大業主是否信和

首頁

尾頁

跳至