親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 eemother 的帖子

Holiday Inn附近有間船餐廳(好似叫The Ship), 前小小有條路擺小販檔,小販檔的盡頭就係大排檔。無新關仔角咁大,但食過幾檔同新關仔角比較覺得好食好多。應該係holiday inn 同golden sands之間,坐車去holiday inn一條路會見到。
唱錢我香港只唱了RM500(rate 2.69) 超貴, 同事話檳城唱抵d,甚至去到先㩒機都抵d。

後來我去到機場plus機㩒了RM1500, 去到浮羅交怡㩒多RM500。返香港睇statement每次㩒機收hkd40手續費,但計埋手續費第一次個rate係2.53,第二次係2.61。唔同銀行或有不同,要問清楚。

仲有就係的士好呃錢。我哋最尾嗰日返檳城住得好近機場,十分鐘車程,quote我地RM30。有個機場工作人員走埋尼同我地講的士好貴,叫我地撘巴士超平。最後我地得一日都租車自駕,方便d。或者好似上面講包車,都盡量唔好撘的士。

男爵府

醒目開學勳章

回覆 回覆:evacalbee的帖子

請問可以PM包車司機的資料嗎?我之前E mail 了一個但無回覆

伯爵府

Honey 發表於 12-8-4 22:17
房間ok, 比較細, 浴室只有花灑企缸沒有浴缸, 企缸有得坐, 花灑可拉出的, 有雙面盆。

酒店附近冇咩睇, 晚 ...

我都係住 golden sands, 但我房係有浴缸架喎, 不過個缸花晒了. 反而我房冇雙面盆喎.

公爵府

chanwendy 發表於 12-8-7 10:52
我都係住 golden sands, 但我房係有浴缸架喎, 不過個缸花晒了. 反而我房冇雙面盆喎. ...

我住 deluxe sea facing 房, 1/f & 5/f 兩隻房都冇浴缸, 你住邊種房?

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

伯爵府

Honey 發表於 12-8-7 12:45
我住 deluxe sea facing 房, 1/f & 5/f 兩隻房都冇浴缸, 你住邊種房

我住 3/f 冇露台, 面向 car park.

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

wingchu 發表於 12-8-7 07:05
請問可以PM包車司機的資料嗎?我之前E mail 了一個但無回覆

我九月中才出發, 因有一位長者, 所以預約了司機包車接送機場/酒店+兩天漫遊檳城, 司機話檳城兩天遊已經足夠, 這位司機都是一位BK媽咪(ccyin)介紹比我.

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆 波子 的帖子

我發覺原來其他討論區D人都係介紹呢位包車, 相信佢已經發左達。(我明天出發, 都係BOOK左佢)

wingchu  agreed,我都約了.  發表於 12-8-9 12:32
波子  Yes ! $$$  發表於 12-8-8 16:20

珍珠宮

Funny 發表於 12-8-8 15:30
回覆 波子 的帖子

我發覺原來其他討論區D人都係介紹呢位包車, 相信佢已經發左達。(我明天出發, 都 ...

Funny,
Enjoy your Penang Trip.
回來分享下.

大宅

回覆 Honey 的帖子

資料很詳盡,很有用。

我下星期都一家出發去檳城,請問可否告知包車司機的聯絡方法,謝謝!

伯爵府

Funny 發表於 12-8-8 15:30
回覆 波子 的帖子

我發覺原來其他討論區D人都係介紹呢位包車, 相信佢已經發左達。(我明天出發, 都 ...

我都係經呢度介紹搵咗佢包車, 我用佢三日, 日日都不同司機的. 司機仲同我地講, 吳生接 job 接到唔夠司機用, 我包全日車的兩日, 司機都不停接到電話問行程, 問得唔得閒去接機等.

珍珠宮

chanwendy 發表於 12-8-9 09:55
我都係經呢度介紹搵咗佢包車, 我用佢三日, 日日都不同司機的. 司機仲同我地講, 吳生接 job 接到唔夠司機 ...

證明網絡世界-勁!
如司機老實又盡責, 比多d客人佢搵$$$, 大家好! 我諗呢個暑假吳先生豬籠入水嚕!

伯爵府

波子 發表於 12-8-9 11:08
證明網絡世界-勁!
如司機老實又盡責, 比多d客人佢搵$$$, 大家好! 我諗呢個暑假吳先生豬籠入水嚕! ...

司機話有大細吳生, 我見過大吳生, 走時機場接送大吳生同司機一齊嚟. 其中有一日個司機話大細吳生接完 job 冇通知對方, 結果接得太多, 做唔晒, 連司機都話唔知點算好.

珍珠宮

chanwendy 發表於 12-8-10 10:25
司機話有大細吳生, 我見過大吳生, 走時機場接送大吳生同司機一齊嚟. 其中有一日個司機話大細吳生接完 job ...

聽你咁講又幾湝亂喎!
吳先生已經確認左我的booking, 佢地咁亂到時又無司機點算?

禁止發言

複式洋房

你好~~我想問包車email~~~謝謝您

民房

Hello,

Thanks for sharing your detailed Penang Trip!

Can you please share the information of the hiring car and tour? 包車4-5小時檳城小遊

Thank you!

別墅

請問可否介紹租車資料?打算往檳城和 KL, 請問是否可直接在機場取車?有沒有租車公司的網頁可介紹嗎?

公爵府

我只包車, 沒有租車, 租車你search吓bk啦!
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

男爵府

下個月去, 可以PM包車的資料給我嗎? 收費多少? 服務好嗎? 唔該晒~~

男爵府

請教浮潛用咩相機好? 其實好少玩水上活動, 不過早排貪得意團購左YASHICA EZ UW-5 防水相機 ($199), 有無人用過呢部, ok嗎? 因為唔想買貴的, 好少用, 有無其他建議? 家係買個防水的相機袋好?

首頁

尾頁

跳至