爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 能量水一問

冇可否認呢部機係有一定既效能, 但問題係, 有需要用一個咁貴既價錢o黎買嗎? $6120一部, sales收番$1xxx , sales 既上司又收番$xxx , sales 既上司既上司再收$xxx

希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

複式洋房

其實, 我地公司架構與保險大同小異, 保險員自已一份佣, 他上司一份, 上司既亞頭又一份 .......... .

每個行業, 小至街邊腸粉生意, 大至名牌時裝店, 每個工人都要出糧, 只要, 生意手法正當, 老實 . 如果買一件貨物, 要咁樣去計算人地公司既營利 , 可能每件貨物都買唔落手 . 政府都要抽稅啦 .

如果問, 有需要用一個咁貴既價錢o黎買嗎 ? 其實市面上, 比我地貴既濾水器仲有好多 , 過萬元都有幾款 , 只係各人要求及需求有不同 . 正如一條牛仔褲, 平既幾拾元又有, 有牌子既幾佰元都有. 每人心中的價值觀都不同吧 !

悠悠媽咪

大宅

咁牛仔褲又唔同濾水器既, 濾水器係實用品, 買只係買功能, 唔係買牌子, 除非有人會覺得屋企裝左XX牌濾水器係好型, 係廚房擺設之一.

對, 每人價值觀都唔同, 有人買幾千蚊對波鞋, 過萬蚊條牛仔褲都會覺得抵!
我個仔好得意架

別墅

Re:

因為有一國兩制,大陸己經殺絕傳銷,
Amway都要做直銷,

民房

Re:

飲左鑽石能量水,棺材蓋都會彈開,死人都會翻生。

複式洋房

Re:

當然, 牛仔褲同濾水器不同, 只係想打個比喻, 好似咩紀念(板) 波鞋要仟幾蚊, 都有人買, 都我唔會話人地搵笨, 因為係自已價值觀不同 .

我地公司並不是傳銷, 在各大百貨公司, 如千色店, 會見到我們公司的 counter , 在尖沙咀柏麗大道也有尊門店. 而且, 好多國內同胞都有用我地公司既水機 . 今年會開拓中國市場, 如果要經常來往中港兩地既人, 遲 d 就見到我地係中國既發展, 宣傳, 如果我地係傳銷, 咁証明我地公司都幾叻.
唔洗改為直銷都可以打入中國 .

" 飲左鑽石能量水,棺材蓋都會彈開,死人都會翻生 " -- 呢句都幾攪笑, 如果係真, 我估計我既營業額可以再創高峰 . 但我公司既格言係 "水健康, 人健康" .
悠悠媽咪

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re:

仟幾蚊的波鞋唔會話著咗會飛掛?家吓話DIAxxxxx啲廣告不盡不實,混淆視聽。

>>我地公司並不是傳銷, 在各大百貨公司, 如千色店, 會見>>到我們公司的 counter

又攪錯,百貨公司賣嘅係濾水器,唔係傳銷貨,又混淆視聽!

>>遲 d 就見到我地係中國既發展, 宣傳, 如果我地係傳銷, >>咁証明我地公司都幾叻. 唔洗改為直銷都可以打入中國 .

咁係犯法,唔係叻,又混淆視聽啦!

我的格言 -- 水洗唔到腦,不良傳銷可以。

大宅

Re:

歡迎大家理性的在本版討論!

但相信本主題繼續討論下去會有兩個結果:
1. 各執一詞,其中一方沉不住氣而作出人身攻擊。
2. 討論中讓產品繼續在本版有宣傳個別產品之嫌。

故此,本版主會視乎情况,在有需要時會將本topic delete,敬希大家見諒!

版主
Raymond

大宅

首先我想講既係, 我肯定不會係其中一方沉不住氣而作出人身攻擊既人, 我就唔係完全唔信佢既功能, 但就非常懷疑, 為何會懷疑, 就係佢廣告講既既功能好像有點誇張, 確實令小弟難以信服, 其實我都好想有人會用科學理據講到我服!

我最信既, 都係科學根據, 同埋研究成果, 而睇番之前傳媒報導提到, 唔係好似之前有朋友講係"聽人地講"咁簡單, 裡面有引述兩位教授都對這產品提出質疑, 大家要知大學教授既每一句說話, 如果是關於他的專業方面的話, 是有份量, 有權威和信服力的. 簡單黎講, 要我去相信一個售貨員而不去相信一位教授的話, 似乎講不過去.

悠悠媽咪, 希望我的說話不會令你反感吧, 本人只想繼續理性討論~
我個仔好得意架

大宅

Re:

版主好野
比你拍拍手

Raymond 寫道:

故此,本版主會視乎情况,在有需要時會將本topic delete,敬希大家見諒!

版主
Raymond

已刪除用户

Re:

複式洋房

Re:

呢度唔係做生意既地方。

Raymond 寫道:

版主
Raymond

複式洋房

PINKAVA and 悠悠媽咪:

just one kind advice only. Be careful of your own investment in the company as it look like a kind of .....

Good product itsellf can sell. You just need to put it in Watson and department store. There is no need for face to face sale.

In marketing, you need this face to face selling only when what you sell is not needed by most people, such as life insurance, encyclopedia, etc.

It there is any magic with this filter, why don't they explain the technology that they use to make the water molecule smaller. They have to tell us how. They may say it is trade secret, but all new design is protected by patent now.

If there is any real magic, any other manufactrer can just copy it by removing the filter and do an analysis inside.

You may not listen to me right away, but just be careful.

The removal if Cholrine is no magic. You just need carbon inside the filter. Acidic and alkaline theory is absurd becasue coca cola and vinigar are also acidic.

複式洋房

What is the price of a "diamond energy filter" you are talking about?

大宅

有一晚我收到個電話來自"x石能量水", 個sales先說, 係我個朋友"x小姐"將我個電話比左佢地, 希望將這個好用的產品亦都介紹我用, 佢話我個朋友"x小姐"都係用家. 我都唸左一陣先唸到。個個 "x小姐"原來係我小學同學........
我真係覺得屋企未有須要用濾水器, 我就直接打發佢好快收左線.

我到宜家都無求証點解"x小姐"會將我個電話比左佢地, 一來我覺得"x小姐"都係交人, 二來唸如果佢係用家, 點解唔直接打比我話我知E樣東西有幾好用呢; 三來, (個人問題)真係好唔like D朋友或同學未經我同意將我個電話比Dsales, 因之前已有人打來sale家居清潔.

大宅

很久以前我都有一部,因為當時我一個人住,飲水不多,結果出來的水有怪味,最後都拋棄了。後來我諗,其實最好的是什麼水?住村屋會用大桐載水的,水沉電後,綠氣味就小很多,這就是好!一日八杯水,身體一定好。如果用咁既$去買這能XX水,你一定會飲很多水,因為

民房

http://www.sutcliffespeakman.com/actifrmr.htm

http://www.ext.nodak.edu/extpubs/h2oqual/watsys/ae1029w.htm

http://www.seachem.com/support/Articles/AqrmFltrtnPrmr.html

能量水 :tongue:

男爵府

Jackyngtm

其實我都唔係在此"搵食"架, 不過比大家知道有個途徑可以了解件產品先去評價。

當然, 呢個網係for大家傾下及交流, 如果因為某d product而引起大家不滿, 我都同意Raymond(版主) deleted 此 topic。

禁止訪問

複式洋房

無線電視新聞透視 or 星期x檔案都講過 la.. all are 大話 la..
茵茵豬 :-D

首頁

尾頁

跳至