夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆:意外有了第三胎,怎麼辦?

呢個係命運賜俾你嘅禮物,係一個寶貴嘅生命,盡量頂硬上都要啦!

大宅

回覆:yuen123456 的帖子

呢啲係緣分嚟㗎!唔好唔要呀!驚你第時後悔呀!

大宅

我識個朋友, 細仔4個月大嗰時發現有左第三胎, 佢初初堅決唔要, 約埋醫生做手術, 結果都係唔捨得, 無去到做手術! 而家最細嗰個都成兩歲啦, 佢成日都話好彩當時無做錯決定!
樓主你而家啱啱發現, 可能仲未接受到, 因為唔係意料之內既事, 你俾少少時間自己冷靜吓諗吓有咩可行既辦法, 係會令自己最開心, 最舒服。例如你可唔可以放產假長少少, 等BB戒左夜奶, 同埋有規律作息時間先返工? 到時你兩個小朋友都可以照顧自己同埋幫手睇細B, 一, 兩年好快過, 到細B識行識走識表達自己嗰時, 佢地三個自己玩, 就會輕鬆好多...
樓主加油呀, 開心去面對, 唔好俾自己太大壓力!

子爵府

BK Milk勳章

唔打算要的話,請小心避孕,否則今次落咗,下次又落咩?要唔要,你係媽媽,由你決定。依住自己的心聲去做,然後不要後悔囉~

禁止訪問

大宅

引用:當然要啦!快啲排育嬰園,解決凑嘅問題! +

原帖由 maths 於 12-08-15 發表
當然要啦!快啲排育嬰園,解決凑嘅問題!
其實咩係育嬰院?幾錢一個月

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+maths+於+12-08-15+發表當然

原帖由 Babykibi 於 12-08-15 發表
其實咩係育嬰院?幾錢一個月
養嬰院,即係會收0歲既小朋友入讀既幼兒園。唔係區區有。仲要家下排都要等一年(叫做快)。月費最少都4k。

不知所謂的乙陸!!!

大宅

引用:Quote:原帖由+Babykibi+於+12-08-15+發表其

原帖由 chowqv 於 12-08-15 發表
養嬰院,即係會收0歲既小朋友入讀既幼兒園。唔係區區有。仲要家下排都要等一年(叫做快)。月費最少都4k。

...
甘我10月生排幾耐到呀

zuzu888  我聽過有d 排 11 個月  發表於 12-8-15 12:37

公爵府

引用:我明白要珍惜生命。其實,換了是人家的情況

原帖由 Jenfa 於 12-08-15 發表
我明白要珍惜生命。其實,換了是人家的情況,我都會鼓勵她要,但發生在自己身上,總是好多顧慮。

...
明白你!再加上年紀不輕,一定很大壓力!
我第一胎,一個鐘後開刀,過兩個月三十五la, 生—個B,剩係這十個月都好擔驚受怕!
但係每一個BB都得來不易,好多朋友想恨也恨不到!
不如睇BB的福氣la! 如果BB健康develop 下去,就要la, 知道ma 十個BB,成功develop的只有八個ja 成功是天賜的福氣!每一個BB會為你帶來不同的快樂!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

Babykibi 發表於 12-8-15 04:33
甘我10月生排幾耐到呀

唔好問幾時排到,你都要睇下邊到就近,有呢d學校先啦。俾你即時有位,要你山長水遠接送,你都唔得啦。
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

我99當初意外有第三胎,即係我老公,佢都想落左佢,最後冇!佢話好在冇落。

有經濟能力,又有無限愛心和精力就要啦!始終係自己既骨肉,但真係由零開始!我自問就

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

Jenfa 發表於 12-8-15 00:07
唔知係咪應該喺呢版發帖,睇下jm們有咩意見:

我同c6已有2個小朋友,一個4歲一個2歲, 四口之家好滿足,但剛發 ...

生與唔生都好, 你應該盡快同老公取得個共識.

如果決定唔生, 可以 walkin 去家計會安排做終止懷孕手術, 不過好似要在 10週以內, 多過 10 週好似要搞其他手續.

如果都係打算生, 可以再慢慢諗下 d 難題可以點樣解決. 要知道天無絕人之路.

今次生唔生都好, 你地兩人都應該好好考慮是否要做結紮手術.

男爵府

既然有咗,唔好唔要啦! 揍B係頭幾年辛苦啲. 兄弟姊妹多都好架.

大宅

即來之則安之. 上天賜予你們的. 這裡很多姐妹恨都恨唔道的禮物.
即然有經濟能力 , 就沒有解決不了的問題.
Chemical pregnancy:
9/2011(Mid-Autumn Festival) --6W
1/2013(CNY) --5W
失敗的人

別墅

唔好唔要啦, 會後悔的!

複式洋房

要啦,係上天賜比你地一家嘅禮物,點辛苦都係開心事

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果唔係 經濟既問題
我一定會要埋

公爵府

上天比小朋友你要珍惜 ah x 2

複式洋房

如果樓主post 係想生BB個版 我想好多jm好傷心

珍珠宮

add oil !!

首頁
12345...6

尾頁

跳至