自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:我愛Corina+發表於+12-8-20+01:15+有

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 12-08-20 發表
因為我囝之前學障加情緒問題,搞到佢幼稚園至初小D野乜都冇正式學過,個底好差,

所以我至諗住俾佢多D做番初 ...
我怕平嘢無好嘢咋

如果買部平嘢易壞or唔好用,但又要千幾蚊,不如一次過買部好d

公爵府

我的育兒心得勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 12-8-20 01:27
如果平板電腦,買外叉, 5000電量夠唔夠用???定係要一萬???
呢個要問返有用過外差既jm喇
Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

水晶宮

我愛Corina 發表於 12-8-20 01:33
我怕平嘢無好嘢咋

如果買部平嘢易壞or唔好用,但又要千幾蚊,不如一次過買部好d

我都係咁諗.......同埋我咁BUY 三叔機既原因都係皆因我呢十年用過佢咁多部手機,最COME係佢...真係好難壞架!勁COME用!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:~仔仔媽咪~ 的帖子

外叉最好喺固定地方用
之前我都買咗個諗住方便電話用
但條線吊吊下叉電位好易bad contact令機身發熱

水晶宮

coolwinnie 發表於 12-8-20 01:34
呢個要問返有用過外差既jm喇

我自己用note電話之前買過一舊外叉係5000電量,真係剛好叉滿一部Note電話囉...

唔知平板又係咪都要咁大電...

我聽日都要落旺角買舊外叉俾我部手機用,之前嗰舊讓咗俾同事,我自己諗住買舊紫色外叉~~~我係紫色怪獸黎,我部Note依家都俾我搞到D外殼同保護軟膠(殼)都係紫色...連外叉條USB線我都買咗紫色...嘿嘿...!!!

水晶宮

小倩 發表於 12-8-20 01:38
外叉最好喺固定地方用
之前我都買咗個諗住方便電話用
但條線吊吊下叉電位好易bad contact令機身發熱 :think ...

我多數一手拎哂手機同外叉(層層叠)咁叉電架...

多數都係開緊工坐住等埋位至用...我諗唔會有事啩...

公爵府

我的育兒心得勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 12-8-20 01:39
我自己用note電話之前買過一舊外叉係5000電量,真係剛好叉滿一部Note電話囉...

唔知平板又係咪都要咁大電. ...
我就鐘意shocking pink同埋銀色, 不過其實紫色都係我其中一隻好鐘意既色ps.我個外差可以差滿note都仲有一少半, 但我唔知佢係幾多power, 事關係托人買mouth:
Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

水晶宮

coolwinnie 發表於 12-8-20 01:45
我就鐘意shocking pink同埋銀色, 不過其實紫色都係我其中一隻好鐘意既色ps.我個外差可以差滿note ...

您嗰舊外叉好大機會係10000或以上電量噃...之前我嗰舊5000真係冇多冇少,叉完部note就冇剩...但部外叉幾平,都係百幾蚊部...

我依家睇中嗰部深紫色外叉要三四百蚊舊呀,但冇記錯好似有10000電量...即可以叉到兩次note.

公爵府

我的育兒心得勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 12-8-20 01:47
您嗰舊外叉好大機會係10000或以上電量噃...之前我嗰舊5000真係冇多冇少,叉完部note就冇剩...但部外叉幾平, ...
你呢頭話... 果頭又想洗錢買紫色外差

水晶宮

coolwinnie 發表於 12-8-20 01:51
你呢頭話... 果頭又想洗錢買紫色外差

一齊去買啦~~~哈哈!!!

聽日我等個囝番完中一預備班就去信和昅&買架喇~

公爵府

我的育兒心得勳章

~仔仔媽咪~ 發表於 12-8-20 01:56
一齊去買啦~~~哈哈!!!
等你買左返尼報告

水晶宮

coolwinnie 發表於 12-8-20 01:59
等你買左返尼報告

希望聽日買得順利啦~~~實情如果我唔係想成set手機外叉都係紫色,

我之前嗰舊白色外叉都真係幾好用,又平又輕又細細部又咁大儲電量添.

等我好消息啦~^^

coolwinnie    發表於 12-8-20 02:04

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

之前有新聞好似話d 人用平版電腦用到條頸有事.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:coolwinnie+發表於+12-8-20+01:34+呢

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 12-08-20 發表

唔知平板又係咪都要咁大電. ...
我同你一樣 乜都紫色

子爵府

回覆:好冇買平板電腦好呢?

我覺得note勁食電,出街都唔敢用咁耐,屋企通常用ipad,但唔會帶出街,太重。睇下你多唔多屋企用啦!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:好冇買平板電腦好呢?

Nexus7好似唔錯~我都心思思~

伯爵府

回覆:好冇買平板電腦好呢

14歲有咩apps練數? 中學數大部份都用紙筆計架啦。

英文,俾本書佢睇好過啦

首頁

尾頁

跳至