2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:9日bb夜晚狂扭計

我BB已經十三日,但日頭勁瞓,夜晚就易醒同喊,有無咩方法可以日夜顛倒返正常?

大宅

夜晚訓教有無比音樂佢聽呀?? 我覺得ok wor ... 聽住d 音樂訓

大宅

ME TOOTOOTOO,晚晚瞪大對眼望,9日人仔

大宅

引用:我BB已經十三日,但日頭勁瞓,夜晚就易醒同

原帖由 DarcyQ 於 12-08-29 發表
我BB已經十三日,但日頭勁瞓,夜晚就易醒同喊,有無咩方法可以日夜顛倒返正常?

...
我到而家十七日,仲係咁,夜晚特別易醒日頭嘈佢都好難醒,醒左一陣又好易訓返

別墅

回覆:daiyanyan 的帖子

有呀,晚上播搖籃曲,但無咩作用咁!

別墅

引用:ME+TOOTOOTOO,晚晚瞪大對眼望,9日人仔

原帖由 shingGorGor 於 12-08-29 發表
ME TOOTOOTOO,晚晚瞪大對眼望,9日人仔
瞪大眼已經好好,我阿B勁喊,俾人投訴!我都唔知點令佢唔喊,食又食咗,片又換咗,又唱歌,又um佢瞓,自己勁眼瞓,抱住佢又中眼瞓。好慘!

大宅

回覆 DarcyQ 的帖子

今日18日人仔,日頭都瞓得唔好了,喊到面都紅哂,又吐返d奶出來,

大宅

引用:回覆+DarcyQ+的帖子 今日18日人仔,日頭都

原帖由 shingGorGor 於 12-09-06 發表
回覆 DarcyQ 的帖子

今日18日人仔,日頭都瞓得唔好了,喊到面都紅哂,又吐返d奶出來, ...
我嗰個都係啊

大宅

淨係夜晚?我個女24小時,除左食奶同瞓,只要一清醒就喊,抱住就冇嘢,一放低又嚟過,唔理佢佢越㖪越大聲,我連去廁所都要抱住佢,我覺得自己已經顛左。

大宅

引用:淨係夜晚?我個女24小時,除左食奶同瞓,只

原帖由 koalababie 於 12-09-08 發表
淨係夜晚?我個女24小時,除左食奶同瞓,只要一清醒就喊,抱住就冇嘢,一放低又嚟過,唔理佢佢越㖪越大聲, ...
我個女都係咁!你個幾大?我個23日人仔!一放低就喊!今日開始由得佢喊!喊足成曰鐘!

別墅

點解個個BB都係咁既? 夜晚最難搞, 唔抱就喊....我已經好累

大宅

我bb已經進化為要抱住訓,我要多謝99

複式洋房

回覆:koalababie 的帖子

我個囡都係。醒就喊。唉!

別墅

係咪扭肚痛?

所謂既扭百蘿,是小朋友腸未發展得太好,日頭食奶掃風掃唔夠,夜晚積左好多風係肚,所以肚仔唔舒服,你做齊所有可以做既野佢都喪喊。
三個月人仔就好架,因為腸已經發展好啲。

晚上喪喊可以打直抱著佢,或者按摩下肚仔舒緩下。又或者日頭沖完涼用油,用手整暖按摩肚仔,等佢盡量放屁。夜晚會好啲

大宅

回覆 Fanny0104 的帖子

我個女剛剛滿月,坐完月我搬返去自己屋企後,希望會好d,之前係媽咪屋企坐月成日有人抱,
而家我一個湊,check過換左片,餵完奶,掃晒風,我就會放低佢,由得佢自己一個,佢喊我就拍下佢俾個奶嘴佢,再搞唔掂先會抱一陣。遲下我返返工,佢就要俾人湊,到時無人會24小時抱住佢,所以要佢習慣一下同自己玩。

大宅

引用:淨係夜晚?我個女24小時,除左食奶同瞓,只

原帖由 koalababie 於 12-09-08 發表
淨係夜晚?我個女24小時,除左食奶同瞓,只要一清醒就喊,抱住就冇嘢,一放低又嚟過,唔理佢佢越㖪越大聲, ...
我都係呀,真係人都癲<br><br>

複式洋房

引用:我bb已經進化為要抱住訓,我要多謝99 +

原帖由 SeeseeLau 於 12-09-09 發表
我bb已經進化為要抱住訓,我要多謝99
Me too

首頁

尾頁

跳至