婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:62你好野

如果去政府,唔陪都ok ...我老公自己工。。。佢都係車我去廣華。。。等我搞掂晒佢壬返黎接我。。。

但係私家佢就一定去。。佢想見bb

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:你62咁都要管,想個老公陪自己去好正常姐,

原帖由 BREADWING 於 12-08-22 發表
你62咁都要管,想個老公陪自己去好正常姐,有時老公去唔到都冇法,但人地兩公婆想做咩駛唔駛阿62話事+決定 ...
男人老狗成個管家婆咁。。。樣衰

大宅

我生左兩個老公每一次產檢都會同我去架喎,因為佢都話想睇下bb嘛,不過我做產檢一定會book最早(10am-11am) 或4pm 後,所以老公時間易就d. 其實老公陪與唔陪都唔係問題,問題係關你62咩事呢!?我就一定唔會比99同我去產檢,除左老公,只有自己呀媽可以陪我做呢d咁personal 既檢查。

樓主,唔駛唔開心,最緊要老公點睇。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你同佢講
「原來老公返工係正經事,我陀d就唔正經?
咁一係我唔要個b正正經經去返工啦!」( <-如果你講得出既話)

大宅

我果時都係自己一個人去咋, 老公都要返工冇辦法啦~ 好小問題。
唔洗理你62, 佢要費up, 你阻止唔到, 咪由佢顛一陣囉, 唔好上心。

子爵府

大肚婆情緒易有上落, 咪鬼理你62, 佢地年代同而家有n不同, 佢唔化啫, BB快d kisskiss 媽咪

別墅

我都吾會叫我老公特登請假陪我去,我以前都係自己去,無乜問題呀。而且我係健康院產檢,成日要等好耐,做既又簡單,叫佢陪晒佢時間我會吾好意思

男爵府

回覆:wing^ 的帖子

其實c6去吾到完全是他自己的損失,因為產檢又做超聲波,睇到bb 郁手手腳腳,遲下做4D 仲清楚見到樣,有機會見到佢個咀開開合合好似條魚仔咁cute. 做爸爸平時感受吾到,bb出生前只是靠產檢見到bb. 佢去吾到我是凳佢可惜多過覺得自己一個好慘。邊慘呢?又有得見bb喎,都吾知幾開心!

大宅

其實我都知道如果我老公真係抽唔到時間陪我去真的冇問題架..
因為我都知道就算我生左佢都未必有時間去陪我睇住bb~
但係我真係想知道點解我無啦啦坐o係度都要俾62係度罵我??
真係攪到我下次好唔敢上去食飯~好怕再有下一次~
佢罵我果一刻..真係完完全全冇諗過原來呢樣野係唔關62事..
直至到大家咁講我先有點兒醒覺~~
多謝大家~

大宅

siumi0212 發表於 12-8-22 00:57
我62一講就好似食左火藥咁,其實因為今次佢咁我令我下次都唔敢上去食飯~因為我好怕再俾佢講多次我會即時流眼 ...

比可以做到.. 我真係即刻流眼淚.. 比6299 , c6 都見到.. 嚇下佢地都好..

男爵府

kayan1010 發表於 12-8-21 23:43
準媽媽,我以次次產檢都係自己去ga!!唔使驚,冇人會覺得你係單親ga!有時候有啲工作身不由己,唔係人人都有 ...

我都係次次都係自已去架.連醫生都話仲咩C6唔陪你概,我話無所謂啦留番啲假陪我仲去玩好過啦.反正我有無咩事

所以你唔好介意啦!!!最梗要C6平時對你好姐..

大宅

包包黃 發表於 12-8-22 13:29
我都係次次都係自已去架.連醫生都話仲咩C6唔陪你概,我話無所謂啦留番啲假陪我仲去玩好過啦.反正我有無咩事 ...
我唔係介意佢唔得閒同我去呀,只不過個明point住我老爺捉住我黎插,我真係好想喊呀~

大宅

waiyee327 發表於 12-8-22 13:14
比可以做到.. 我真係即刻流眼淚.. 比6299 , c6 都見到.. 嚇下佢地都好..
我諗只會c6先會俾我嚇到~6299都唔會咁易

大宅

siumi0212 發表於 12-8-22 14:33
我諗只會c6先會俾我嚇到~6299都唔會咁易

有d 野.. 只係比c6 知就足夠la.. c6知你真係會唔開心.. 點都會氹你.. c6 知你受屈, 可能唔會叫你成日翻去6299 到tim.. hehe

大宅

waiyee327 發表於 12-8-22 15:21
有d 野.. 只係比c6 知就足夠la.. c6知你真係會唔開心.. 點都會氹你.. c6 知你受屈, 可能唔會叫你成日翻去6 ...
佢有叫我包容下62,佢亦都有同我講話會叫62收下把口~
但我份人係好易有陰影,好怕62又係咁,所以我覺得無論如何
我都想小d番去6299度喇~
同埋本來打算小朋友出世會俾99湊,但我而家連呢樣野都想打消..
請問在坐呢度有冇經驗媽咪試過育嬰園服務??

大宅

比99 湊..我諗你都唔好LA.. 見好多JM 因為比6299 湊問題多多..
多一個B 已煩.. 仲要多埋6299 .. 我寧願比錢出去都唔會留比佢地湊

大宅

waiyee327 發表於 12-8-22 15:31
比99 湊..我諗你都唔好LA.. 見好多JM 因為比6299 湊問題多多..
多一個B 已煩.. 仲要多埋6299 .. 我寧願 ...
請問你知唔知育嬰服務ok ma?

男爵府

咁就自己去啦,無謂妳老公為難

大宅

o岩o岩出完街..
行番屋企既時候好不自覺地喊左出黎..
唔知點解真係好唔想番屋企..
呢一刻覺得好辛苦..
真係唔知點算好..
我真係有想過不如唔好要落左佢..
覺得自己總係好多野都未準備好..包括我既心情..
唉..好亂

大宅

siumi0212 發表於 12-8-22 18:27
請問你知唔知育嬰服務ok ma?

我都係陀b 中.. 唔知ar.. 不過之前聽d jm 講都ok.. 但今年排期排得好full. 如你有心.. 快d 去排咗先

首頁

尾頁

跳至