跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 JC1125 的帖子

慢慢都習慣左幾個月先見一次. 平時長開住MSN/SKYPE.. 所以一返屋企就見到面~如果你未結婚/工作VISA, 其實都係留到1個月, 唯一方法都係出境再入, 當然佢有權唔俾你入境啦.
我試過去新加坡2日再入.... 佢問我拎RETURN TICKET.. 我冇帶.. 男朋友同佢用馬拉文講完一輪, 黑暗地用$解決=-="

複式洋房

回覆:tiffany.6_3 的帖子

未嫁過黎之前,我用bno入,頭兩次海關都俾我留90日,之後都係蓋30日俾我,之後我就嫁左黎長住,5年renew一次visa~

複式洋房

回覆 mimimeme 的帖子

其實我仲未知點先可以順利嫁過黎,頭都暈埋!加上男朋友係馬來西亞我係香港,乜野都未訂。。都唔敢定婚期呀

複式洋房

回覆 tiffany.6_3 的帖子

我上次去完THAILAND 再入~都係俾佢問拎TRTURN TICKET~又係冇帶~又5鬼記得個BOOKING NO.
又係攪左好耐~~好彩個OFFICER 好人~最後俾到個BOOKING NO. 就冇事....
依家成日都有陰影驚下次入5到境~
我依定嘗試緊APPLY 個邊的工作~但知5知有咩中介公同~可以參考下家?
又或者點可以報讀D 短期COURSE, 係個邊留一段時間??

複式洋房

有冇course 真係唔知,不過要揾到老闆肯同你簽visa真係好難。。除非有熟人啦。。
我知如果搞結婚,可以同馬來西亞領事館搞60天簽證。揾course讀唔知可唔可以申請,你試下問問~

子爵府

好勁呀!!!long d 7年真不容易........

我男朋友已經開始投訴少見要我快d過去了~

唉...有d位真係好struggling

過去有咩可以做呀????????

我唔想等佢養~

複式洋房

回覆 d_yeong 的帖子

我男朋友冇乜俾壓力我~ (基本上佢都唔洗我痴住佢... 只有我掛住佢)所以我冇乜煩惱... 半年過去一次.. 平日電腦溝通...
識佢果時仲細... 一諗到將來, 就有好多野諗唔通~ 之後索性唔諗~
o牛左7年, 係時候結婚... 自自然然去實行.. 第時既野第時再算>v<" 2個人慢慢解決囉~

複式洋房

依家我成日都上網係咁睇有咩工可以APPLY~有咩COURSE 可以報...成日傻婆咁!成日上網CHECK CHECK CHECK
LONG D 7年的確5易~的確呀!我依家一諗我地GE 將來就好徬徨, 怕依樣個樣...但又控制5到自己5諗~有時都好沮喪 我地有時都係一星期傾一次~因為佢好多時返夜更~我只可以留言俾佢~講下發生左咩事.等佢知道我的近況咁~~等佢放假再傾
TIFFANY 你幾細個識你男朋友呀?? 好似仲好年輕

複式洋房

=3=我都係度CHECK CHECK CHECK.. 點先可以結到婚.. 哈哈"我剛讀完書識佢的... 而家都唔細啦...WAKAKA"

我地都返OFFICE.. 夜晚放工長ON住個電腦感覺好似隔離床位咁 (雖然各有各做自己野多..) 其實今時今日有得用電話上網已經好好多了.. WHATAPPS, SKYPE, TALKBOX.. 我已經可以CUT左個IDD了~

可能一年先見幾次啦, 7年幾後既今日, 我都仲覺得好似拍拖冇耐咁架咋~ 可能見得少呱>U<"
真係唔好俾太多壓力自己同男朋友呀~

子爵府

我依家一諗我地GE 將來就好徬徨, 怕依樣個樣...但又控制5到自己5諗~有時都好沮喪 <---好同意呀!!

可能我真係太demanding,一星期傾一次我真係唔ok>.<

上2個星期我生日,佢知我想傾佢就捱眼訓同我傾左好多次,超級感動

佢係個d有渴睡症既人,成日都可以訓成10個鍾個d

結果個個星期係史上最多....傾左4-5次,真係好感動

今個星期又回復原狀

我岩岩去完旅行回來, 大家都無搵大家....

唉,一回來我返工勁忙....我知佢都去完旅行應該都係會勁忙

但都唔係咁呀!!!夜晚send個msg來都得呀????

嬲嬲地我又唔高興搵佢

唉,真係拍得好辛苦........

我諗我要認真考慮下佢係唔係真係適合我>.<

子爵府

其實我之前都有搵過.......真係有d難搵~

希望你成功搵到工啦~ :)

複式洋房

係科技發達...但仲有點阻隔 好彩佢5係用SMART PHONE ,唔係我日日都會WHATS APP, LINE 轟炸佢
我依家都努力做PART TIME 搵下錢去探佢~~又等自己冇時間亂諗.
等個天安排LA~~我可以做的都做左了工又申請左了~等消息!!

複式洋房

佢係個d有渴睡症既人,成日都可以訓成10個鍾個d<-----我男朋友都係咁~有時俾佢激死!!!

有時都會好似你咁諗""唔係咁呀!!!夜晚send個msg來都得呀!!''
留言~又一句都5覆

我係嬲嬲地~~但又5會5搵佢~佢已經食住我
暫時都要咁LOR~~睇下我幾時頂5順~鬧下佢~
冇得成日溝通~真係有點擔心!! 5係擔心佢有第2個~係大家感情變淡...

子爵府

Exactly!!! 我都唔係怕佢有第二個,係怕感情轉淡。所以我都唔敢唔揾他太耐,唉我都好明顯俾佢食住啦。@@

複式洋房

其實,男人就係咁。。
我都係俾人食住,每次都係我揾佢的。
我知道…因為佢覺得我未嬲完未下火,佢唔會理我。。唔會野我亦唔會tum我。。 變左得我揾佢既局面。。﹙我通常冇事冇幹等佢心情靚果陣先會舊事從提, keke ﹚

複式洋房

係5係LONG D 親D 男仔都係咁~定大馬華僑男仔係咁~D性格都咁似的
我地很好傻咁俾佢地食住..
90% 都係我搵佢~佢一ON FB!!即刻撲去 HI 佢~有時好D就用LINE 傾下(10年先得一次)
就算個刻好嬲~都5會講~點知佢會點諗~大家又見5到~我都係冇事冇幹等佢心情靚果陣先會舊事從提
覺得佢心情5好事~都要小心講野~費時激嬲佢LA~~
我盡量都5想攪到氣氛好彊~因為好難有機會面對面講返解決! 係電腦度都想開開心心傾下~
~有咩5開心,心底個句,好甜蜜的說話想講~我會用紙仔寫底下次見面分享!!

子爵府

我發現...大馬男仔都有一個特徵~就係把口好甜!!

我朋友剛跟大馬男仔訂婚~ 年尾我會到大馬當伴娘喔!!

她說她也是因為他的咀很甜而俾佢死住........

咁平時你們點溝通?????

我真係接受唔到佢唔搵我....次次都係我搵佢我好累.>.<

子爵府

係wor!!!

佢都係....係我嬲個時佢唔係好敢惹我~

成日都覺得我下左火就會搵返佢(呢個都係事實=.=)

即係咁佢唔會覺得我們其實都會累都會好辛苦架咩????

其實係我們氣上心一頭佢地講一兩句好話,成件事已經可以解決左囉~
=.=

複式洋房

HAHAHA~都係GA~我男朋友有時都口甜舌滑~哄我開心~咁先攪到我難捨難離!
你朋友又係LONG D 的MA?? 香港女仔呀?

我地通常MSG 溝通~FB MSG! 因為佢同朋友住~而佢瞞住ROOMMATE 講拍拖~所以5係成日方便傾電話!
一有機會傾電話~我就5想收線~

有時次次都係我搵佢,我都會覺得好累..但佢一覆我就會開心到飛起~就會覺得期待的感覺都5錯!!
但都冇辦法~鬼叫自己咁鐘意佢咩!!都要忍受咁的方式溝通

好想叫佢快D娶我~~5使分開兩地咁辛苦

複式洋房

我bf唔識tum我架喎,偶然一兩句總有既~
我比較好彩,一直開住Skype... 連訓教都形同係我隔離。
不過會出現講完一輪原來佢係冇聽我講野既情況。
分開一排見一次,都係情趣黎既!

首頁

尾頁

跳至