論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:斷約惡印印, 心急顧主請小心!

正人渣

子爵府

醒目開學勳章

張相咁清楚, 得唔得架?? 駛唔駛遮下眼, 口之類???
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

複式洋房

myladymama 發表於 12-10-30 12:51
工人我都請過,不過未見過咁惡嘅!!!博炒都唔好咁黑心呀,老人家俾佢激到血壓高!!!無 ...

佢的確好惡
佢真係好黑心

希望唔好再有顧主俾佢呃!!!

複式洋房

elainesophia 發表於 12-10-30 13:06
我都上過當,心急請了一個斷約工人(當時她有一個好藉口),她又斷約了,叫她做事冇反應,做事求其,只做前 ...

斷約都真係.........................

如果有下次,點急都唔好請斷約嘅!!

男爵府

多謝樓主提醒.....
post埋相可以知佢咩樣....
因為我都係寶林附近D agent搵緊工人,
見到佢一定唔會請佢~~~~

複式洋房

wingwingbb168 發表於 12-10-30 14:06
幾急都唔好請斷約,完約都不太好,仲要斷約,同埋佢咁衰都可容忍到四個月 ...

起初佢仲未還完錢,都仲未開始咁過份!!

不過做咗3個月, 佢還晒錢啦, 就現形, 而且仲係愈來愈過份!! 好明顯係pack好晒嘢等你炒, 依家仲要新約加咗人工, 呢啲工人每3個月就玩一玩嘢, 咁就有得賠多個月, 真係仲好過啲顧主返工做牛做馬都未必年尾有雙量!!!

複式洋房

yywhk 發表於 12-10-30 17:14
張相咁清楚, 得唔得架?? 駛唔駛遮下眼, 口之類???

多謝提醒, 圖已改

複式洋房

kat_lau 發表於 12-10-30 17:42
多謝樓主提醒.....
post埋相可以知佢咩樣....
因為我都係寶林附近D agent搵緊工人,

認實佢, 希望幫到你!!
佢都有可能寶林, 近佢家姐嘛!!

大宅

其實我真係好唔明白,點解d姐姐咁鍾意比人炒......
我之前都同兩間agent八過下,工人繼約,個工人再搵工,佢自己本身都要比$11,000至$15,000手續費。
我第一個印姐姐(海外)就好怕比我繼佢約,所以做野唔會太離譜。
第二個姐姐(海外),用左個半月,就炒左。之後都打返電話比我,喊晒口話要還7個月錢,只還左兩個月,眾有5個月未還,搵到新工再要還多5個月錢,一共還12個月錢。
宜家請左個本地印姐,d態度又係好差,十問九唔答。又係博炒咁
如果斷約個姐姐要比咁貴既手續費,點解都博炒架

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

多口提下大家,如果家中有需要長期食藥的老友記。唔好比姐姐執藥,一定要睇清楚先好比佢喂藥。
朋友親身經歷: 姐姐主要照顧家中中風行動不便的老人, 屋企連姐姐得3個大人。 朋友發現如果話左姐姐幾句,第二朝姐姐好大機會"唔小心"執錯藥,一般一係執漏或double降血壓藥丸/薄血丸。

禁止訪問

侯爵府

牛年勳章

公爵府

回覆 回覆:tongyingying的帖子

真係唔好彩,呢個工人真係好衰

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

幫手Push!
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

禁止訪問

別墅

push

男爵府

BK Milk勳章

回覆:bobolin13 的帖子

痴缐㗎!我都幫手push.....

象牙宮

bobolin13 發表於 12-10-30 11:19
惡印印姓名: INDA_ CATU_ WUL_NSAR_
出生日期: 23 JAN 1_90
做所有坏事 只為一个目的 呃代通知金.
>樂富(3個多月)= 得代通知金 1个月
>屯門(4個多月)= 得代通知金 1个月

3-4个月轉一次工, 袋袋平安. 做 7 个月 就有 9个月糧. 收入唔错.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

push

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

呢d衰工人,幫手你推

首頁

尾頁

跳至