自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

小肥豬 發表於 12-11-1 08:37
因為每個都要成二三百蚊好貴呀!

今日已經開始轉用暖水壺, 我用象印呢隻! 細SIZE好似二百幾蚊一個, 今年係第三年用, 其實唔貴!

hotingmum  呢款我喺吉吉島買雜嘜, $70有找, 都保到暖架!  發表於 12-11-1 10:29

翡翠宮

我買真空保溫杯

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:小肥豬 的帖子

會。因為冬天吾想比冷水佢飲。雖然一個壺幾佰蚊,但可以用到幾年。佢肯用我會捨得買,依家個壺都用左幾年,值。

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

回覆 musnis 的帖子

請問乜牌子?

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有呀.
我女果個係大笨象

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:因為每個都要成二三百蚊好貴呀! +

原帖由 小肥豬 於 12-11-01 發表
因為每個都要成二三百蚊好貴呀!
有用!冬天食完飯飲D熱水好好多!
不過預左小朋友粗用,我阿囡舊年用左一個冬天咋,已經凹哂同花哂.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

邊隻牌子好呢請問?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:teresa621 的帖子

象印。

子爵府

好媽媽勳章

回覆 小肥豬 的帖子

我有呀!我開學前都買咗個象印比佢,都要二佰幾蚊架。我初初只係唔想買膠水樽比佢,但而家諗諗吓其實真係無買錯,天氣開始凍,可以放 d 暖水比佢!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我有買, 小學用6年, 都值得買架!!

珍珠宮

好媽媽勳章

有, 天氣涼, 小朋友食完lunch飲啖暖水c 服d.

大宅

回覆:其實多唔多人會買暖水壺比小朋友返學用架?

有,我用贈品,一樣保暖!

侯爵府

會, 冬天有暖水飲始終好d.

珍珠宮

保溫杯

男爵府

一向都有買暖水壼比阿囝用,但唔係比佢自己返學用咯!

王子

伯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有呀
保溫杯

珍珠宮

muji好用!!

有揸手, 又輕, 又有size揀!!

象牙宮

2024年龍年勳章

princessally 發表於 12-11-1 08:45
會!今日已用(膳摩師

膳摩師--->牌子名? 請問系邊度買?

SandyCPS  http://www.thermos.com.hk/thermos-retail/productclass.asp  發表於 12-11-1 10:08
SandyCPS  Thermos,好多大百貨都有,亦有自己門巿,上網找吧!  發表於 12-11-1 10:08

子爵府

爸B勳章

WBB 發表於 12-11-1 09:31
請問咩牌子?

我家有以下呢幾隻,仲有1個tiger阿仔帶左番學無得影,
1個starbucks咖啡暖杯俾C6放响公司用。

左1︰象印0.35L,這牌子最貴,某年特價$238。
(C6既,好少用,佢唔係好怕凍,同埋成日出街買野飲。)
左2︰Ishimura(無註明幾多L,大概0.35L),這牌子好平,$60-70。
(細仔既,貪佢無大牌子咁保暖,細仔最怕熱辣辣。)
左3︰Thermos0.25L,中價,前年在OK便利店用$100左右換價。
(我自己既,size適中,夠保暖,隨時在外加水。)

另外,小二阿仔帶左番學既,同系列不同款的,
Tiger0.6L,中價,某年特價$168購入(超抵!!!!!!!!);後來有新款蓋出,
再加錢買左個揭蓋,保溫保冷都得,夏天若唔怕重,去行山放冰凍冷飲,超爽!
重送埋個外袋可以揹住,我見佢地新出有款0.5L,應該仲多人啱用!
http://www.tiger-corporation.tw/productView.php?pid=182&fuid=42

咁多隻牌子,我最鍾意Tiger牌子,佢仲有D款好細隻0.2L, 0.25L,
C9同小朋友帶出街好方便,不過正價時好貴;
http://www.tiger-corporation.tw/products.php?fuid=42
我覺得這牌子好保暖,仔細時帶高身暖水壼出街,
仲要係2個表姐仔承傳俾我地,到而家都仲好好用既!

象印款式多數大大件,運動型既啱D!
但係象印D花款都好靚,係唔夠細隻O者!
http://www.zojirushi.com.hk/chi/index.html

基本上,呢D大牌子都係公價啦!
想平就要留意D大公司做特價時買定。

不論冬夏,都慣左有水跟身,夏天用水樽,冬天就用暖杯,
一家4口,一人各一個!

LaamLaamma    發表於 12-11-1 12:09
Sumyeema1  thank you very much for the info, i like Tiger...  發表於 12-11-1 10:11
My child, you hold the whole of my heart in your small hands

象牙宮

2024年龍年勳章

Nino 發表於 12-11-1 10:05
muji好用!!

有揸手, 又輕, 又有size揀!!

where to buy?

首頁
12345...7

尾頁

跳至