自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係心大心細, 但要答我話2 唔會, 呢D係正常娛樂, 但佢身邊班朋友你就要小心, 如果你老公係好少出去玩, 今次去到冇雷公咁遠, 見識多左以後就麻煩啦, 我寧願做衰人都好過可能冇左個老公.

男爵府

回覆:請各位jm幫手入嚟答個問題

會、我信佢

love can be a delight, a dilemma, a disease or a disaster.
the proper basis for a marriage is a mutual misunderstanding.

大宅

引用:之前有無試過出國去釣魚?+安唔安全呀?+識咗

原帖由 cy101 於 12-11-06 發表
之前有無試過出國去釣魚? 安唔安全呀? 識咗唔係好耐, 咁有幾耐?
未試過,最多都係喺香港租船出海;安全問題都係考慮因素,有咩事唔知點返嚟香港;班人識左大半年左右,我只「見」過其中一個一兩次,因為見佢很粗口,所以印象麻麻(註:我自己一向都唔鍾意人講粗口,但無話佢一定係壞人,純粹係印象麻麻)

大宅

2。一班男人仲要唔熟,下晝4點乜野船都上岸啦,成晩流流長,一定去夜店搵食,我老公朋友就係成日成班朋友去泰國,呢個係必做既行程之一,唔去話好浪費,一埸來到喎!
咁如果夜釣,仲危險,夜媽媽有事點算? 你問佢真係必必必要去咩?

大宅

Leanna 發表於 12-11-6 01:00
未試過,最多都係喺香港租船出海;安全問題都係考慮因素,有咩事唔知點返嚟香港;班人識左大半年左右,我只 ...

唔俾,係為佢好,最主要係安全問題。仲有就係,識左大半年,都未係好熟,點知人地咩人,有三隻手都無人知!
另一方面,佢有無同你地去旅行先?我同我C6一定會留番D大假俾對方,因為覺得只有自己去旅行,對方要留喺香港一個人打理家頭細務、湊仔煮飯,好辛苦,好唔公平,點會玩得安樂。(呢個純粹我地相處方式,我知好多人結左婚都會分開去旅行)

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

會,釣魚係正常娛樂,難得佢搵到班志同道合既人,出外釣魚都已經難約,更何況約埋出國釣魚。呢D機會唔係成日有,同埋你拒絕佢既話,你肯唔肯定佢將來唔會用番呢件事黎同你嘈?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2,講真一日半日都無所謂,幾日你點知佢搞乜,仲要d朋友一個都唔識,我會叫佢考慮下大局唔好去囉

子爵府

好媽媽勳章

唔會!有事上黎,做老婆聯絡邊個好呀?自私都係咁話,你就去風流快活,我就o係香港心掛掛,no way

男爵府

會〜〜〜每個人都應該有自己嘅空間!

男爵府

畀面勳章

2、一定唔比!!萬一佢覺得佢做咩你都比、第時再過份d 都會

男爵府

1=會,佢會好開心,有排講愛佢都想佢開心,幾日唧唯一驚係風浪大,要做足安全操施

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:Leanna 的帖子

2。幫我做全能保姆個ee情況同你一樣,廿歲就結婚生仔,同老公D 釣魚fd都識又熟,廿年後仔又大,見老公又乖,冇再跟出跟入去釣魚同外出,有一日發覺佢衫袋有一張返大陸車飛(老公冇番開大陸習慣),又成日有不知名電話打黎時冇啦啦行開左聽,更加突然夜晚關電話瞓,間唔使話釣夜魚成晚唔返來瞓,其後知道真係在大陸收埋左個女人同居,而同分居,到依家足足十年冇左老公,男人口口聲聲話愛你,結婚廿年又乖,要滾一朝就壞,丈夫丈夫,一丈之內就係,一丈之外咪使指意佢聽話!利益申報,我同老公十幾年恩愛夫婦!女人,除左減肥扮靚為終身事業,另一項終身事業,就係堅守自己老公同頭家,刪除唔好講信任問題,邊個想自己老公同人分一半?除非個男人幾億千萬身家啦,你同佢生左仔女就有機會分番幾份,兼阻止唔到有女人埋身分家產,否則No way啦!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:Leanna 的帖子

2。幫我做全能保姆個ee情況同你一樣,廿歲就結婚生仔,同老公D 釣魚fd都識又熟,廿年後仔又大,見老公又乖,冇再跟出跟入去釣魚同外出,有一日發覺佢衫袋有一張返大陸車飛(老公冇番開大陸習慣),又成日有不知名電話打黎時冇啦啦行開左聽,更加突然夜晚關電話瞓,間唔使話釣夜魚成晚唔返來瞓,其後知道真係在大陸收埋左個女人同居,而同分居,到依家足足十年冇左老公,男人口口聲聲話愛你,結婚廿年又乖,要滾一朝就壞,丈夫丈夫,一丈之內就係,一丈之外咪使指意佢聽話!利益申報,我同老公十幾年恩愛夫婦!女人,除左減肥扮靚為終身事業,另一項終身事業,就係堅守自己老公同頭家,刪除唔好講信任問題,邊個想自己老公同人分一半?除非個男人幾億千萬身家啦,你同佢生左仔女就有機會分番幾份,兼阻止唔到有女人埋身分家產,否則No way啦!

侯爵府

回覆 Leanna 的帖子

2.我冇咩安全感.況且佢一個人過去,我又唔放心.釣到又點?釣唔到又點?成就感有幾大?我唔會為咗成全佢,俾佢唔理個屋企同小朋友.
況且,晚黑寂寞無聊嘅時候,點知佢會唔會....
所以,係冇商量.
愈嚟愈冇記性

侯爵府

仲有,妳一開呢個"先例",妳之後就會手尾長.......下次妳唔俾佢釣,佢就有嘢俾妳聽.
又或者下次佢唔係去泰國,咁點?
又或者覺得泰國釣魚好好玩,不停有心癮.想去多次.到時咁點?
愈嚟愈冇記性

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

回覆:lytcalbee 的帖子

其實你老公有冇覺得拋低你一個照顧小朋友自已走去玩幾日好自私?
我老公唔係去玩,有時係放工夜晚公司攪晚宴番唔到來幫眼凑仔已經會say 晒sorry

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

子爵府

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

會呀⋯你怕有3級

公爵府

2,,

因為自己一個都唔識,而你又識左唔係好耐,有咩事上黎,搵邊個

大宅

2, 不會,因為唔識佢班朋友,唔知佢地為人。

首頁

尾頁

跳至