自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

只有等生完先會好

子爵府

叻叻勳章

陰公~ 頂住吾好r… 已經有d傷口啦, 有”那”或感驗就大獲啦!

用涼小小毛巾輕輕夫下會好d架!

子爵府

引用:孕婦濕疹,我都試過搽咩都冇用,要生完先自

原帖由 cherrie421 於 12-11-13 發表
孕婦濕疹,我都試過搽咩都冇用,要生完先自己好返
咁慘!

I just want to have healthy babies!

子爵府

引用:大肚濕疹呀,我挓仔的時間,背後patpat位又

原帖由 KT0603 於 12-11-13 發表
大肚濕疹呀,我挓仔的時間,背後patpat位又係咁,真係好癢。
沖完涼我搽QV cream,樓主試吓啦。

...
你搽油性嗰隻定normal 嗰隻?

I just want to have healthy babies!

子爵府

引用:更正:點知原來係支肚紋膏搽到咁

原帖由 usausagi 於 12-11-13 發表
更正:點知原來係支肚紋膏搽到咁
噢!邊隻肚紋膏?

子爵府

引用:當日我陀住BB+張近生都係咁.....之後去左睇

原帖由 天真人 於 12-11-13 發表
當日我陀住BB 張近生都係咁.....之後去左睇中醫, 順便清埋胎毒!
我係陀孖b, 仲有兩個月左右先生得。

禁止訪問

回覆:好痕呀!救命呀!

子爵府

引用:Quote:原帖由+zarara188+於+12-11-13+發表

原帖由 transformers 於 12-11-13 發表
早排我係加拿大番香港,唔知做乜敏感定咩,又係好似你咁,跟住我嫂俾左舊番簡我沖涼,止哂痕!因為我餵人奶 ...
請問邊隻soap?

子爵府

回覆:irenelfy 的帖子

Thank you!

公爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+usausagi+於+12-11-13+發表更

原帖由 zarara188 於 12-11-13 發表
噢!邊隻肚紋膏?
美國雅兒,因為我反覆一出就停 一出就停 就試到係佢

男爵府

引用:雙手雙腳都生咗好多粒粒,已經三個星期啦!

原帖由 zarara188 於 12-11-13 發表
雙手雙腳都生咗好多粒粒,已經三個星期啦!搽過 Aquarious Cream, QV, lotion,...
都冇效!
睇咗醫生,醫生 ...
試下買馬屎莧煲水沖涼,後再補濕

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我早兩個禮拜又係好似你咁,痕到想死,又係r到流血,睇左醫生兩個禮拜又痕過。宜家我無再睇醫生,靠自己狂搽lotion.唔好理總之一得閒就搽,呢個禮拜叫做無痕啦。

PS: 我生完5個月,都唔知點解會咁,人生從未試過,真係狼到癲,所以我好明你感受

子爵府

回覆:usausagi 的帖子

Oh! Poor u! 好彩我唔係用呢隻肚紋膏

珍珠宮

畀面勳章

陰公喇, 試下用施巴BATH OIL,用左一排,好返好多!

禁止訪問

子爵府

引用:我早兩個禮拜又係好似你咁,痕到想死,又係

原帖由 wcm125 於 12-11-13 發表
我早兩個禮拜又係好似你咁,痕到想死,又係r到流血,睇左醫生兩個禮拜又痕過。宜家我無再睇醫生,靠自己狂 ...
係呀!以前從未試過皮膚痕!

子爵府

引用:陰公喇,+試下用施巴BATH+OIL,用左一排,好返

原帖由 yukyuk1124 於 12-11-13 發表
陰公喇, 試下用施巴BATH OIL,用左一排,好返好多!
Bath oil 係咪沖完涼,抺乾身,再搽?

子爵府

引用:Ad+cream有無試過呢?

原帖由 wendy422 於 12-11-13 發表
Ad cream有無試過呢?
Ad? 請問全名係咩?

珍珠宮

畀面勳章

回覆 zarara188 的帖子

bath oil係當你沖完body soap之後搽, 搽完都要沖走, 沖走晒就可以抹身喇,但係唔會立痴痴既感覺
呢個係我必備既,可以試下呀!

子爵府

你去健康院產檢個陣同醫生講啦,佢會開d敏感藥比你,另外keep住搽bb油,個陣我都係咁,醫生仲問我係唔係痕到訓唔到

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

首頁

尾頁

跳至