懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:妊娠毒血症!要開刀!

我都諗住順產,陀囡囡時一關一關咁過,以為相安無事,到38週時都突然中咗妊娠毒血,留院兩日,第三日九點就塞藥催生,第二個鐘後就開始陣痛,宮縮太密,痛到癲,醫生跟住同我用無痛,但子宮開唔夠度數,我血壓160幾,囡囡又落咗一半,最後怕我爆血管,等到夜晚十一點幾至緊急開刀。往我痛足十多個鐘,一早開刀仲好。你係政府定私家?你唔洗怕,醫生都係有需要,為咗大細著想至咁做。努力,加油呀!

別墅

我終於係12月5日下午!開刀生咗小b啦!我嘅心情好矛盾!係醫院見到好多順產媽咪可以餵人奶同bb—齊出院,老公可以陪產!我覺得自己錯過哂呢D過程!好對唔住老公!因為我地第一胎充滿期待相對地自己又因為可以及時開刀!小b比同其他同case嘅小b健康!唔須要去深切冶療!只係未夠重!真係非常感謝神!各位JM真係要努力!我—定會做—個好媽咪!希望小b可以早D出院!

大宅

熱血勳章

我上個月都係因為呢個症,所以響36週返去覆診時,唔比我走,嗰晚即開刀(醫生check左我,話我順產唔到),我個仔都係好輕要留院,但唔駛擔心呀,bb會好好咖!

大宅

熱血勳章

祝bb身體健康,快快出院! 你都要好好休息吓啦!

別墅

我同你一樣上個月我去健康院跟住立即送我入院第二日一早開刀生左阿b(32w2days) Bb 只係1.55kgs 阿b呢家仲係 ICU 我仲好擔心我明白你心情眼見其他ma Ma 可以抱下bb 同一齊返屋企唉我都好想bb快d跟我返屋企

大宅

引用:我同你一樣上個月我去健康院跟住立即送我入

原帖由 cutecuteangle 於 12-12-10 發表
我同你一樣上個月我去健康院跟住立即送我入院第二日一早開刀生左阿b(32w2days) Bb 只係1.55kgs ...
你要加油呀!我細個出世都係得两磅半咋,三十几年前,醫生話得20000份之一可以生存,而家都到我生BB啦!

大宅

cutecuteangle 發表於 12-12-10 21:48
我同你一樣上個月我去健康院跟住立即送我入院第二日一早開刀生左阿b(32w2days) Bb 只係1.55kgs ...
媽媽們加油!唔好太擔心!BB出到世,就一定會努力健康成長的!廿幾年前,我老公出世2磅幾咋…但而家牛高馬大,所以後天係可以靠BB自己努力成長架!

首頁

尾頁

跳至