時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

heichunmum 發表於 13-1-2 10:55
連基本香港和司法部門的職能, 基本的常識也沒有, 其實, 不知怎樣談下去。 ...

那麼, 你跳出來回應我做甚麼:mrgreen:

沒有你如此有趣的論述, 是不會招人回應的:mrgreen:

無講咩師奶唔師奶的問題, 你議政咁專業, 單是你放出來的短短數日, 發表偉論回帖之多, 很多人望塵莫及:mrgreen:

我等師奶仔, 寶貝仔女放長假, 當然係陪玩享天倫, 放完假考試, 跟住好快農曆年, 好多野做, 可以早午晚伏在電腦?

所以, 我對你甘拜下風, 唔阻你喇, 我要準備跟寶寶去睇 Andy Wahol , 今日好似免費架:mrgreen:

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:heichunmum+發表於+13-1-2+11:07+htt

禁止訪問

引用:Quote:heichunmum+發表於+13-1-2+10:55+連

禁止訪問

複式洋房

大家唔使嘈,我讀法律既

根據防止賄賂條例,賄賂主要係要關公職人員/機構既~~尋日既事根本唔關icac事

http://www.legislation.gov.hk/bl ... D6482575EE004C5BF1/$FILE/CAP_201_e_b5.pdf

複式洋房

至於賄選則係另有法例監管,即

Elections (Corrupt and Illegal Conduct) Ordinance (Cap 554)

比錢遊行2條都不符合

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

路過,下次有邊個明星,俾錢人扮粉絲舉牌,都要報ICAC?
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

回覆:常識題:收錢撐CY,點解要搵ICAC?

其實如果有錯你指點出黎冇問題,大家多謝你指點添!但有咩值得笑?再借d意攻擊同你政見不合嘅會員無知?

禁止訪問

引用:大家唔使嘈,我讀法律既根據防止賄賂條例,

珍珠宮

引用:講真又唔係選舉關賄賂咩事關ICAC咩事百思不

原帖由 Juicyme12 於 13-01-02 發表
講真
又唔係選舉
關賄賂咩事
同意!
就算生果報係老作也不是刑事罰,最多係民事的誹謗罪。
唔好亂攞ICAC來玩。佢哋都好忙㗎!

男爵府

引用:Quote:原帖由+heichunmum+於+13-01-02+發表

原帖由 heichunmum 於 13-01-02 發表
弊!咁買白粉又係一買一賣,一場交易,買軍火又一買一賣一場交易,賄選又係一買一賣一場交易,咁:qu ...

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+Juicyme12+於+13-01-02+發表

原帖由 Alex123 於 13-01-02 發表
同意!
就算生果報係老作也不是刑事罰,最多係民事的誹謗罪。
唔好亂攞ICAC來玩。佢哋都好忙㗎!
咁一係好似以前老董單港大民調風波咁,攪個聽証會,大家攞晒証據出嚟,等公眾知清楚發生乜野事囉,係真有其事定記者老作,到時就清楚啦

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Alex123+於+13-01-02+發表同

原帖由 健朗媽咪 於 13-01-02 發表
咁一係好似以前老董單港大民調風波咁,攪個聽証會,大家攞晒証據出嚟,等公眾知清楚發生乜野事囉,係真有其 ...
佢哋又唔係犯法,比錢班鄉紳又唔係官員,點解要去聽証會作供。快啲睇另一個post啦。原來信報又話有派無間道去收錢。又多一份報紙老作啦!

大宅

乜苦笑下,評論一些政見,沒有針對會員的,都被指為攻擊會員,如果係咁BK每天都有很多攻擊言論。

首頁

尾頁

跳至