家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:familyking+發表於+13-1-13+14:09+我

原帖由 andyman 於 13-01-13 發表
如果想平, 可以買遞減人壽保險,平衡保險,保額會跟住供款年期,按揭欠款,遞減.........

至於評級我並無研究, ...
多謝講解,但不知道什麽叫平衡保險同遞減人壽,要不要告知他們我買的目的,以便計平D?但DAgent 好衰,佢地不會介紹D平plan ,一定要自己先清楚,再問佢地報價比較好,吾怕被他們欺騙兼誤導。請指教指教。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

familyking 發表於 13-1-13 20:57
多謝講解,但不知道什麽叫平衡保險同遞減人壽,要不要告知他們我買的目的,以便計平D?但DAgent 好衰,佢地 ...
平衡保費即你買果時保費比 500 元,到最後繳款期,每期都係比 500 元, 等自己有預算。
買遞減保險係因為供款期間,你供左樓,按揭欠款會續漸減細,變得無咁需要保額大保障。
一定要比 agent 知道你的需求,等佢 plan 適合你的保險, 好 agent 係要符合客人要求而提供所需, 咁至有回頭客,
客人會隨着年齡,經濟,家庭 因素的改變而有唔同保險需求, 一招斬死個客,第日仲有人幫趁咩??
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

familyking 發表於 13-1-13 20:57
多謝講解,但不知道什麽叫平衡保險同遞減人壽,要不要告知他們我買的目的,以便計平D?但DAgent 好衰,佢地 ...
仲有,呢個 agent 唔適合你,可請佢總公司介紹第二個比你架...........
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至