家庭理財

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:無錯!我做保險d人成日話保險騙人,成日賠

原帖由 momojoyse 於 13-01-11 發表
無錯!我做保險d人成日話保險騙人,成日賠吳足,我老公買份住院,今年4400加左SMM, 買左3年,大約交左11000 ...
乜是SMM ?

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+Chirley+於+13-01-12+發表大

原帖由 Winnie3q 於 13-01-12 發表
我打去比agent , 我只係叫我不要cut, 又晤比個statistic report 我睇下幾時可以break-even 唔駛供。激c.

...
如果你公司有得claim,有需要時應該先claim公司份單,有剩先claim自己買個份來包底。

伯爵府

mvshop8888 發表於 13-1-13 15:01
乜是SMM ?
Supplementary Major Medical 額外住院保障. 例如雜費超出賠償上限, 就係會 SMM 賠償超出果部份80%, 餘數自負.

禁止訪問

回覆:遙遙爸爸 的帖子

大宅

回覆:大力大力 的帖子

其實保險成功索償例子有好多,只係小量唔成功,就一傳十十傳百!但各位一定無深究内情,個客是否有舊病無向保險公司申報呢?有無附合保險條款?因為事實上,好多人自己買左咩都唔知!例子:約3年前,有單上哂新聞的一位x小姐,下巴因意外毀容,但投訴賠唔到傷殘大額!最後C公司對得住天地良心話……公司無錯!大家要心水清,慘唔等於要賠比你!因毁容真的不是傷残!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

但係不成功索償更多,尤其大數目索償~

毁容真的不是傷残?

甘明星毀容仲可否出鏡工作?

-

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至