少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Little☆Tiger 的帖子

我個囝同你囝囝有d似, 我叫佢做既野佢多數唔聽. 到而家17個月只識 byebye, 拍手. 佢心情好時叫佢拎野佢都會拎俾你, 但教佢形狀, 顏色之類既野佢多數唔聽, 只會咬野. 出街經常發脾氣. 所以我好明白你既心情.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:點解自己個仔好似咩都唔識咁,覺得好乏力之

原帖由 Little☆Tiger 於 13-01-17 發表
點解自己個仔好似咩都唔識咁,覺得好乏力之前都識同自己講唔好同人比較,但原來真係好難!我仔快 ...
同我個仔一樣,我個仔又唔識叫人,佢鍾意就自己叫bye bye, 又唔識自己食飯,又係周圍走,我都唔知點算

別墅

好媽媽勳章

haha748494 發表於 13-1-18 15:06
每個小朋友都有各自優點,唔好用人地小朋友嘅優點,對比自己小朋友缺點。比D信心自己小朋友。 ...

AGREE~~~要試多D唔同的方法, 睇吓會唔會好D?
堯堯/09年10月2日

大宅

回覆:見完朋友覺得

我女十三個月大,一樣唔聽人指令,我同佢Bye無反應,但上次我朋友同佢Bye佢就同人Bye,教佢玩入圈圈唔學,又唔玩波波,好鐘意聽歌跳舞,唉,係要教但唔急得,遲早都識,唔想大家大壓力!加油

侯爵府

回覆:見完朋友覺得

我個二歲前只會講兩個字音、之後一过左兩歲生日、突然瞓醒識講句子、嚇親我地、依家26個月、識埋駁嘴、所以比d時間佢、反而我細仔发展明顯有問題、但仍然係可以解決e唔好太擔心、

首頁

尾頁

跳至