自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆 milky_red 的帖子

其實旺季都係這樣啦, 以前我都試過, 但話加錢都可以, 現在怕你們唱, 就加錢都都無位, 返正唔憂無人報

男爵府

回覆:東X遊,打橫來,無商業道德

咁樣做太差勁!打去消委會或蘋果投訴!呢D失實宣稱!話仲有6位!所以大家報團時要確實問:「係咪confirm成團?」再在單上寫低個職員名及已成團!等佢冇得賴!

象牙宮

milky_red 發表於 13-1-18 07:50
呢啲係旅行社慣用手法啦!n年前報團又係話最後兩位,結果去旅行食飯時,發現成檯都係最後兩位

...
其實好多旅行社都係咁,所以有時我會搵以前跟過既導遊問,
問左一定成團先報,多數問題唔大.

樓主或者改地方,小朋友有旅行去就開心架.

琥珀宮

畀面勳章

伯爵府

熱血勳章

咁衰嘅:;pppp:

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回

將近出發幾週前報名吧...
近年報團也不貪平了
貴少少, 但至少你報團時, 如能講出航機或開茶會細節的話
必成團!
或者去永安....佢話成團, 真係成團
其他旅行社佢話成團未必真的......

或者自由行

新加坡治安交通都okay
語言廣東話英文都得
試下當地book架車
鐵路都方便架, 好似HK咁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我又未試過...
不過新加坡..你一係依家即時改自由行囉..
有老人家同小朋友..其實自由行更好..時間安排可以鬆動D..
話休息就休息...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Danny08 發表於 13-1-18 09:43
將近出發幾週前報名吧...
近年報團也不貪平了
貴少少, 但至少你報團時, 如能講出航機或開茶會細節的話
同意, 永安話成團真係成團, 樓主試下去永安問下啦!

子爵府

BK Milk勳章

複式洋房

引用:Quote:Danny08+發表於+13-1-18+09:43+將近

原帖由 lovebobo 於 13-01-18 發表
同意, 永安話成團真係成團, 樓主試下去永安問下啦!
我也跟過永on去過大陸,OK; 康X在追位過程中不會拖拉,無機會就話無唔得。 唔似東X遊,在臨尾再通知你,俾你無退路。

珍珠宮

虎到金來勳章

, 不過新加坡好易去, 不如自由行, 而家有埋地鐵好方便, 去牛車水小印度都好, 兩日住係碼頭附近, 兩日住聖淘沙, 諗起都想去

複式洋房

自由行新加坡的價格要接近9K10K,仲要到年初五六才有位。年初頭的全滿,無機位。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kingtex 發表於 13-1-18 10:12
我也跟過永on去過大陸,OK; 康X在追位過程中不會拖拉,無機會就話無唔得。 唔似東X遊,在臨尾再通知你, ...
永安係我首選, 跟過幾次都好滿意呀

jpangel    發表於 13-1-19 12:43

子爵府

畀面勳章

間間旅行社都係. 只保障自己:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

milky_red 發表於 13-1-18 07:50
呢啲係旅行社慣用手法啦!n年前報團又係話最後兩位,結果去旅行食飯時,發現成檯都係最後兩位

...

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

不嬲d旅行社都會出哩招o架啦, 報名時成日都話仲差幾人就成團, 其實可能都未有人報名, 只不過想收咗客先, 到時唔成團就叫你轉團囉.

男爵府

引用:東X遊,你好嘢! 本來以為東X遊OK,今年想去

原帖由 kingtex 於 13-01-18 發表
東X遊,你好嘢!
本來以為東X遊OK,今年想去新加坡玩,自自然想起東X遊,12月頭已經報名咗,在報名時,Sales ...
自己去別求他們新加坡超簡單的根本不用跟團

大宅

我想每間旅行社都有可能旺季係咁!! 之前有網友話11月已報 縱x遊, 又係你咁情況, 唔成團唔再收人又唔通知已報名客人,
後來原來係 B團出事!!
我自己就聖誕前已落訂, 又唔覺有問題, 還看住價錢係咁加! 當時去多間問新年團情況, 間間都有, 係永安未出, 又個個職員都
好寸!!
當時我地問開新加坡情況, 就算是聖誕節都好FULL, 佢都話最重要係酒店BOOK唔BOOK到, 同機位!!
如得2位, 有時真係追加唔到, 因旅遊車係咁多位!!
以上只是我所見聞, 不喜勿插!!

大宅

不過佢地應該比其他團你選擇, 咁樣的服務真係唔要得, 考慮下去其他地方, 新加坡太旺, 太多人去, 但初一二三好似好多舖頭唔開的!

男爵府

所以不嬲都唔join 團, like 自由行, 即使貴d, 但可以自己控制, 再唔係加d 錢參加當地day tour, 實無甩拖!

首頁
12345...6

尾頁

跳至