夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆:沒有愛情的時間已經過了5個月..............是否繼續呢

我以前聽過個故仔,大致就係一對夫婦好似你哋咁,其實大家都响離婚邊緣,住埋一齊又好陌生,跟住個老婆要求老公每日抱佢十分鐘,由默默嘅十分鐘,變成有兩句,慢慢大家都好倦戀呢十分鐘,再而唔止十分鐘。冰封三尺,唔係夾硬坐低傾一兩次就得,大家想法唔同,越傾可能越差。好多時讓步都係基於愛,大家都唔愛對方,又可必退讓。

子爵府

回覆:abcdgirl 的帖子

事出必有因。你犯了甚麼致命錯誤?你觸勳了他底線?他跟你說不是第三者?還是你厭分百肯定他沒有?男人這麼堅決想離必定有一個原因讓他對這段婚姻沒有任何希望,不可能僅因為性格不合,或相處不合。一定冇原因,他現在好像把責任全放在你身上,這絕對不成。大部分男人絕對是因為有小三才會這麼堅決要走,只是他的怕形象受損,才否認!

floracheung68  覺得你說的很對  發表於 13-4-5 17:27
mc <()>

子爵府

回覆:abcdgirl 的帖子

不要逃避,不說不代表會自己解決。或許出差五天可以讓大家冷靜一下,你不妨回想一下,究竟由何時開始大家變成沒有話說?他由何時開始拒絕關心大家和溝通?或者可以一起去找婚姻輔導。或許你無法在這裡把太多事情說出來,但你應該起碼要知道他為何連機會也不給大家?

mc <()>

禁止訪問

複式洋房

回覆:沒有愛情的時間已經過了5個月..............是否繼續呢

有啲咩壞習慣咧?要搞到離婚!解決吾到?你地當初一齊就無壞習慣!

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我係你, 我會出差俾自己抖下氣 (如果個小朋友有個信得住0既人照顧).

你地有冇好好傾過? 佢唔滿意你D乜? 你有冇試下改變? 雖然佢口話太遲, 但你到宜家都唔改變就真係太遲. 你都會想個小朋友有個完整0既屋企, 咁你就應該踏出一步令哩個家同自己有所改變. 而唔係一尾諗: "佢都話太遲, 咁我做乜都冇用"

堅持過, 得就大團圓, 唔得咪唔好勉強自己, 放手囉. 俾多D正能量自己, 加油呀!

.........................................

大宅

引用:Quote:原帖由+abcdgirl+於+13-03-19+發表其

原帖由 Boomwow2001 於 13-03-19 發表
我同妳一樣,大家係人前冇野咁,但實際有問題,知道佢只為小朋友同身邊嘅人而留下,同佢傾,想解決到我地問 ...
Same as me
How to overcome

大宅

引用:Quote:原帖由+Boomwow2001+於+13-03-19+發

原帖由 Jesswongwong 於 13-04-05 發表
Same as me
How to overcome
我到現在都未放得低,做咩都冇用,一切都順其自然,同自己講放開D,可能有一日我會死心,又可能會好轉,我都不知道!

大宅

引用:Quote:原帖由+Jesswongwong+於+13-04-05+發

原帖由 Boomwow2001 於 13-04-05 發表
我到現在都未放得低,做咩都冇用,一切都順其自然,同自己講放開D,可能有一日我會死心,又可能會好轉,我 ...
其怪的是c6又仲對你幾好

大宅

唔好咁啦,我同老公拍十年拖之後結緍,一早就知人是無法改變另一人,故取接受態度,如過了底線才慢慢去傾,加油,仲有機會嫁,多啲關心下對方啦!

別墅

一定有原因嘅。
可能你唔想講出問題徵結啫。

大宅

回覆 abcdgirl 的帖子

我同你情況一樣,佢都系話冇感情,對我早已死心。要離婚。我懷凝佢有第三者佢話你就當有。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:每天上班,下班................回家看小朋

原帖由 abcdgirl 於 13-03-07 發表
每天上班,下班................回家看小朋友的事宜..........睡覺................天天如事.......
回想大家岩岩拍拖個D事

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 abcdgirl 的帖子

你還好嗎?
你唔好唔開心la
雖然我都不比你好, 我對我既婚姻都已冇希望
但我都盡力令自己開心D
找人傾吓計la
忘記那些唔開心, 日子會好過D

weather  Agree  發表於 13-6-10 19:23

首頁

尾頁

跳至