興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都有差不多的情況,我已用咗好多年pccw,但到續約時就大幅加價。我唔想年年都要玩一輪講價遊戲,結果都係cut咗佢轉去其他公司

洋房

我都係。。。
谷鬼氣轉和記寬頻電話

大宅

回覆 PaPa 的帖子

我已打了你給我的直撥電話,結果是我的號碼有專責部門跟進,她不能提供其他計劃。
這個答覆和我之前打的其他電話一樣:
(1) 一般客戶服務:1000
(2) 尊貴客戶服務:2888 3863
(3) Sales
(4) 某Sales的直撥電話
看來一經PCCW分類為貴客,就會被釘死,沒有講價餘地,要不照比尊貴的服務費,要不轉台。

別墅

畀面勳章

回覆:ry0625 的帖子

尋晚網上爬客服覆返我,最最最優惠都係$268/月,簽24個月, 送$600超市coupon,減埋都要$24×/月,用左十幾年都要說 goodbye~

大宅

回覆 ry0625 的帖子

你有無問過如果買套餐(寬頻+電視+固網電話)會化算些嗎?

別墅

畀面勳章

回覆:patyin123 的帖子

據回覆話價錢一定無得落,但可送我NowTV若干台,但可惜我想要既,之前已裝/有約...所以走得!

複式洋房

真的不要簽了

大宅

我打電話上Sales問過,我住的大廈沒有和記和新世界的覆蓋,所以不能選用和記和新世界的固網電話。有線提供的是數碼電話,需要插電長開一個電話盒。
最令我意外的是香港寬頻原來有固網電話(不是寬頻電話),月費$88(包IDD免費分鐘),24個月約。香港寬頻現在還有一個PCCW的轉台優惠,月費$188(寬頻100M頻+固網電話+電視60個台),28個月約。
大家有用過香港寬頻的固網電話(不是寬頻電話)嗎?穩定嗎?

別墅

用開258 x 24月約, 好似送3個月free, 再送5天免費手指作流動寬頻。
約滿, sales 打泥講好似係26x 送唔記得幾個月咁, 由於正忙碌中, 話考慮收線。 約一星期後打去問詳情,話加價268 x 24, 仲乜都冇得送, 我話之前好似有播, 佢話係, 而家乜都冇得送, 我就問咁唔續約有乜手續, 佢話send 張form 我填, 留都唔留, 嬲爆, 即走。

ok, 到我搵咗HKBx, send 咗張cancel form 去, 2 星期後打泥, 問18X 月費考唔考慮, 我話我同人地簽咗約啦, 真係吹脹, 早D講我就唔轉啦.

大宅

我之前都係用PCCW,E+都轉左新世界NETTALK,$38/月仲有套廚具送

男爵府

ry0625 發表於 13-3-18 09:39
所有野用佢都唔一定有優惠。我用緊佢上網+家居電話+現在TV,但計劃還是分開計,家電半年前續要9×個月,( ...

咁即係無套餐價? 我而家三樣都係"有線"都係三百蚊有找 ,不過佢上網同電話都唔得穩定. 因為要睇波, 所以都諗住轉PCCW, 如果樣樣分開計咁就好貴囉.

大宅

回覆:PCCW家居電話續約勁加價

網上行啲服務=垃圾

首頁

尾頁

跳至