論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆 elysion 的帖子

我agent 都係咁同我講,而家要6請的話,預10k 囉。

我地都想要菲唔想要印,基本上係冇得揀

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我選擇direct hire, 既然都要比咁多,
請個朋友介紹既博一博.

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:nicksonma 的帖子

想知得唔得架,D手續如何做?

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

clarama 發表於 13-3-20 13:02
想知得唔得架,D手續如何做?

唔知啊, 都係博一博, 因為朋友都係 direct hire 佢個工人, 佢個工人好好,
所以叫左佢工人介紹朋友比我. 我用番佢之前間 agent 請呢個工人.
貪佢 收費同朋友個工人一樣, 唔會比較.
其實有平D既 agent 幫手direct hire 工人, 但收番工人幾個月agency fee,
我又唔想個工人有hard-feeling, 所以比多D $ direct hire 算數.
Total 比左 $7500

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:請菲要比一萬至萬二,你地比唔比?

個工人是否刚完約?

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

所以我吾會請賓賓蘿!一系請本地完約,否則隨時做怨大頭。

別墅

回覆:rockyau22 的帖子

三仟都有?係咪包晒所有嘢先?定還是接機都要比三佰,什麼都不包?我其怪各方說話都不一樣,為何你唫好彩預到唫好的公司。若然好公開介紹下吖嘛!分享下

大宅

回覆:Micchi 的帖子

唔來,不是可以全数退回嗎?因這是Agent問題,工人來唔到,不是你不要。我上个月先全数退回

禁止訪問

大宅

引用:Quote:Micchi+發表於+13-3-20+16:40+三仟都

原帖由 rockyau22 於 13-03-20 發表
我朋友用開覺得呢個agency幾好,價錢合理,然後介紹俾我,實收$2880
A準費加$1120菲政府收費。包接機同整 ...
唔好意思呀,我見你話最近經agent請到工人,有成40 個files俾你揀,而agent fee仲要平到只要三千幾,請問你工人係direct hire定本地完約架?你工人幾時到呀?同埋我唔明我搵左好幾間不同既agent 公司,每間都話當地政府一定要僱主俾埋外傭介紹費(5500度),點解你個agent又唔使呢?請問你有無問係點既一回事呀?

大宅

比到咁多出黎都唔駛請佢地啦

別墅

回覆:elysion 的帖子

當然系agent講大話!

男爵府

NO,會轉第二個國家,bun國貪得無厭,好Q黑人憎

男爵府

引用:其實應該滿左合約先要比,我覺得會公平D。

原帖由 patpat904 於 13-03-20 發表
其實應該滿左合約先要比,我覺得會公平D。比完成皮野,轉頭黎左做唔夠幾個月又話要唔做,我地又要請第二個 ...
Agree! 請幾個垃圾返嚟一萬再一萬.... 唔合理

子爵府

BK Milk勳章

回覆 eggcarol 的帖子

mine told me that the fee for other maid (is really close). seems to be no choice..

子爵府

BK Milk勳章

回覆 patpat904 的帖子

agree if we much pay it

禁止訪問

大宅

我之前揾左個海外菲菲 第一次出國 agent費只係$2800喎 宜家來左2個禮拜 暫時都OK喎

首頁
12345...6

尾頁

跳至