論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 k-k-mummy 的帖子

因佢放出嚟果日正是復活假期,ageny話假期出唔到機票,在我報警當日已問定其他AIRLINE返印尼的機票,已在網上報價給我,有報價單為證,由於我全無人手照顧囡囡,為免一拖再拖才快快比$就算吧!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁都緩刑
你將所有文件, 法庭, 工人合约, 全部fax去Immigration. 件工人唔再來得HK害人, 因有案底.

男爵府

引用:回覆 k-k-mummy 的帖子 因佢放出嚟果日正

原帖由 decmama 於 13-04-03 發表

因佢放出嚟果日正是復活假期,ageny話假期出唔到機票,在我報警當日已問定其他AIRL ...
想出機票點會因為假期而出唔到,上網/打電話去airline都攪得掂,3/29佢自己都開工啦,佢哋做開呢行,一定有相熟travel agent幫手,分分鐘有埋credit line, 你俾咗錢咗,佢都未駛找travel agent數,confirm咗出機票,email個eticket no. 就攪掂,我覺得係佢唔幫你攪。機票價錢可以隨着座位供應量而改變,就算今日quote咗,同樣是經濟倉,價錢都分幾個,最平嘅賣哂你都唔出機票,番轉頭要出,都要俾多啲錢,呢個咪正正可以成為佢嘅借口話你俾唔足機票錢囉~
你快啲開埋個agent名,等各位防一防。

My little Son

禁止訪問

回覆:我家的印傭虐打我的女兒

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

回覆 decmama 的帖子

正衰人!!! 一定有報應的話!

咩世界呀?? 坐過監仲唔的佢返去, 仲可以留係度搵工

子爵府

引用:回覆+k-k-mummy+的帖子 因佢放出嚟果日正

因佢放出嚟果日正是復活假期,ageny話假期出唔到機票,在我報警當日已問定其他AIRL ...
上網出ticket話咁易,唔會因為假期出唔到,用自己visa畀$,個衰人唔上機仲有得refund, 你agent真係衰到開佢名!

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

是在太子金都商場4樓,“申哋”僱傭中心,這裡好多斷約姐姐,大家小心!

大宅

回覆:decmama 的帖子

等我仲諗住搵依間請姐姐,但佢都竟然無咩姐姐喺手。多謝你提點

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

除咗性罪犯,呢啲虐兒嘅係咪應該都要記錄?

大宅

不要相信經紀同你出机票,上次我炒個衰工人,Agent話幫我訂机票,結果我追了几天都話未搞定,最后我追得太紧,出了張所謂机票給我。結果工人没有走,仲走去勞工處告我。我打去航空公司問,原來女傭公司出的机票只是reservation,之後就取消了,根本没有出机票。間女傭公司仲搞個工人告我以便留下揾工。間女傭公司叫做"太x"女傭中心,英文sun,旺角金鸡廣埸。
“Education is not the filling of a pail, but the lighting of a fire.”

大宅

回覆 decmama 的帖子

机票預定可以隨時取消,小心個衰人拿到錢後又出來害人。
“Education is not the filling of a pail, but the lighting of a fire.”

複式洋房

回覆:decmama 的帖子

大宅

好同情你遭遇

但你disclose人地資料

佢識上網或agent見到你咁做

你會好麻煩

侯爵府

BK Milk勳章

虐打?? 變態呀 !

男爵府

引用:我家的印傭虐打我的女兒,已在23MAR13交由

我家的印傭虐打我的女兒,已在23MAR13交由警方處理,由於有影片為証,最初否認,到警方比番條影片佢睇先肯 ...
我之前又係呢間衰agent

別墅

我個姐姐一星期內整傷亞B兩次,都係面部。人仔得6個月大ja.我catch唔到証據,佢認唔小心喎!否則我都會報警。我將會炒佢,希望下位僱主小心!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

Report俾保護兒童會同護苗基金!

別墅

咁既情況放番後會由入境處扣留,然後遞解出境。因為刑事,她不能再在港逗留。我上次個印偷野,刑滿後,交由入境處,入境處會聯繫你機票安排。你應該致電入境處熱缐,佢地會教你。上次熱缐職員好helpful

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至