論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:elysion 的帖子

禁止訪問

回覆:agent 通知菲律賓新政策,要俾埋工人agent fee

複式洋房

回覆:agent 通知菲律賓新政策,要俾埋工人agent fee

多謝回覆,但我每月俾緊$5000多請鐘點,我冇時間同agent 周旋,現在要快快快

伯爵府

但我個agent叫我等下喎,佢話未落實架,只係個邊一廂情願,有時肯放人,一毫子都唔加

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

複式洋房

引用:+我問左兩間,+AGENT+FEE+$10000/+$13000!!!

原帖由 epsonprinter 於 13-04-09 發表
我問左兩間, AGENT FEE $10000/ $13000!!!
問多幾間吧,有多間不需俾附加費。

複式洋房

回覆:Peace! 的帖子

我都係唔駛俾,大家請堅持,唔好益佢地, 加油!

大宅

我過年後請個海外,岩岩收到出左visa, 我agent 無話要加錢先可以黎,宜家話16/4可以到香港。我個間係細agent。。。我agent 話宜家有啲襯亂想收多啲,暫時個邊無話要僱主負責training fee, 我問左我請既工人,都要過黎還錢的

子爵府

epsonprinter 發表於 13-4-9 11:28
我問左兩間, AGENT FEE $10000/ $13000!!!
問多幾間, 我問過兩三間都係約$6000, 有幾間就要過萬

大宅

我都係擔心緊呢樣野.

我問左3間, 有一間要, 有2間唔使.

所以一係企硬, 一係搵過另一間呀...

唉... 請工人...

複式洋房

我都想企硬,但實在太急需,肉隨針板上

大宅

企硬! too expensive...

大宅

D agency 好狗呀

別墅

回覆:goodgoodgood999 的帖子

I need to pay extra $3000 too. But I\'m too desperate as my maid end contract in end April. This agent is cheating money.

大宅

我個AGENT話而家雙方都係商議, 未係落實, 我呢個AGENT跟O左幾年, 佢地話唔會俾香港僱主PAY咁多.

子爵府

昨日我老公打去一間agency (百X)問要吾要收,負責人話收$5000,但會在扣工人頭兩個月人工$2500,只是當工人完兩年約時僱主再俾番呢五千蚊工人當完約金,今日我老公打去另一間agency 問要吾要收,果間agency 話已落實吾收,而家都決定經呢一間找工人!

子爵府

BK Milk勳章

回覆 babemom 的帖子

can you pm me the name of agency?
as my agency ask me to pay, i intended to tell her that she is not true. want to bargain the fee with her. tks

大宅

回覆 babemom 的帖子

can you please also PM me the agent name/telephone, thanks

大宅

我真係唔明
以前d姐姐要自己出錢俾agent fee果時
佢地都已經成日炒僱主
宜家要我地出哂agent fee
佢地冇哂burden, 咪仲易炒僱主
到時俾左皮幾野, 個姐姐做兩個禮拜就話resign

可能我窮, 當果皮幾野係好多錢
大把人當一萬幾千猶如垃圾

大宅

引用:Quote:epsonprinter+發表於+13-4-9+11:28+

原帖由 hagupit 於 13-04-10 發表
問多幾間, 我問過兩三間都係約$6000, 有幾間就要過萬
我尋日簽咗約,無海外經驗嘅3千9,有嘅都係4千9,agent話要僱主俾埋工人嗰舊根本未成事實,我白紙黑字簽咗真係定咗條法例生效咗先需要再加錢喎

首頁

尾頁

跳至