跳至

首頁

尾頁

大宅

多多綠茶 發表於 13-5-21 15:55
係啊,剛生完第二胎就無甘多精力同時間教佢野,而家反而係playgroup度學野(唱歌同動作)返來.....
...

我仔上pg唔係次次都肯講,到我夜晚同佢講一樣既字,佢又肯出聲,激死!

侯爵府

郭夫人 發表於 13-5-22 13:15
我仔上pg唔係次次都肯講,到我夜晚同佢講一樣既字,佢又肯出聲,激死!

我女都係甘,係出面唔肯出聲,係屋企就咩都識講識做...............:;pppp:
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

侯爵府

李豆豆 發表於 13-5-21 23:22
你生左拿?

生左啦,坐緊月..............

I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

別墅

回覆:22個月大識做乜?

我对仔識擠Pluzz and 唱好多兒歌...

多多綠茶    發表於 13-5-23 15:17

子爵府

回覆:多多綠茶 的帖子

我囡囡都差不多,但依然俾人話佢遲講野,請問你地既仔囡識講成個句子未?我朋友話佢囡13個月已識講成個句子,我懷疑佢記錯!

侯爵府

回覆 Jomei 的帖子

未呀,邊有咁快講句子? 肯講詞已經唔錯啦~

子爵府

引用:回覆+Jomei+的帖子未呀,邊有咁快講句子?+肯

原帖由 多多綠茶 於 13-06-02 發表
回覆 Jomei 的帖子

未呀,邊有咁快講句子? 肯講詞已經唔錯啦~
咪係,我一直覺得阿囡學講野進度幾好,被佢甘講搞到我都有懷疑,但聽你甘講我都安心好多

子爵府

回覆:Jomei 的帖子

我女未夠一歲已經句子

子爵府

回覆:hui.lai 的帖子

講野已經叻過我大仔,女仔講野叻好多

侯爵府

其實早講同遲講有乜所謂?個個bb都有自己既成長進度時間表,又唔係比賽拿獎..........

子爵府

引用:講野已經叻過我大仔,女仔講野叻好多

原帖由 hui.lai 於 13-06-02 發表
講野已經叻過我大仔,女仔講野叻好多
有同感,我囡講野叻過大仔

子爵府

引用:其實早講同遲講有乜所謂?個個bb都有自己既

原帖由 多多綠茶 於 13-06-02 發表
其實早講同遲講有乜所謂?個個bb都有自己既成長進度時間表,又唔係比賽拿獎.......... ...
其實我都覺早或遲講野,問題不大,只是每次見那位朋友就話阿囡遲開口,搞到自己也擔心起來

首頁

尾頁

跳至