論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

佢放假晨早就出街,我都未起身,所以從來都冇諗過要 check。 自己唔覺有嘢唔見就算啦,如果佢哋要偷出去,平日落街買餸都攞咁你一件半件啦。

珍珠宮

唔會 check 袋,但間唔中會留意下佢放假係咪大包細包拎出去

大宅

佢出門我都未起身!但係都唔會check!

複式洋房

回覆:姐姐放假出門前你地有冇要check 佢袋o家?

用人勿疑, 疑人就勿用啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

無check! 但後來發現d麻油用得好快(我買定幾支存貨), 懷疑之前個印姐, 偷運咗出去沒有發覺, 真係唔好以為d印印好蠢, 其實扮蠢, 十分懶惰!!! 唔知邊個會係下一個受害者(僱主)

男爵府

與其唔放心,不如襯初來就講明放假出門要check,雖然有心偷未必會被你捉到,起碼有阻嚇作用,好過將來見佢放假時欏住大袋嘢出去時心掛掛想check又唔好意思!

水晶宮

頭兩年佢自動比我check,我有check,
後來佢無比我check,我就無再check.

複式洋房

別墅

回覆:姐姐放假出門前你地有冇要check 佢袋o家

冇,明白防人之心不可無,但做到咁好似assume左人地黎做賊咁。会尽盡量lock好貴重財物。不喜勿插

侯爵府

無、因為好唔信佢既感覺、傷害大家關係!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

無, 將心比己, 如果大家每日收工都俾老細check袋有乜感受.

而且日日凑返學放學, 要偷大把機會, 洗乜等放假.

大宅

無,佢要偷總有方法,

男爵府

無check.上一個工人無叫我check, 而家呢個 第一次放假出門前佢打開個袋俾我check, 我話唔駛。 第一, 我唔認為得所有工人都係賊,雖然…. 第二,如果有嘢唔見, 睇唔睇袋都係一樣--炒得,咁癈事check 啦。

子爵府

引用:與其唔放心,不如襯初來就講明放假出門要ch

原帖由 vivienfong 於 13-04-23 發表
與其唔放心,不如襯初來就講明放假出門要check,雖然有心偷未必會被你捉到,起碼有阻嚇作用,好過將來見佢 ...
我都覺得係咁, 比佢知唔可以亂來,雖然佢要偷一定有佢既方法,但起碼比佢知我係會check既!

複式洋房

你有權咁做, 不過我冇CHECK, 因為感覺好差, 財物放好些, 日用品就睇下有冇唔見或用得快! 有就問清楚, CHECK 袋好似解唔倒問題, 仲會另佢覺得你唔信佢! 除非你屋企好多貴重野啦! 咁就冇法!

別墅

佢初期來主動問我check 唔 check, 我冇。佢主動問得,我覺得查都冇用。佢隔一排會寄野番家鄉比個仔,佢都有問我要唔要check 下。佢主動問嘅我通常唔會,反而佢放完假番來,我會八佢買左咩。 反而係自己收好啲嘢,間不時檢查下有冇嘢用得好快,就叫佢留意下。我係不定時咁睇,無得防範吖嘛。

別墅

同一屋簷下 日日提防會很累,同埋佢地要偷都唔會咁易比你搜到la,亦可以唔使等放假做;所以最緊要其實唔好放d貴重野出黎,值錢野要鎖好,唔好引人犯罪!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

吾會亦吾想check 要偷大把機會,同埋屋企無貴重野,!

侯爵府

唔洗check,姐姐好老實,連我留起嘅環保袋想用,都會問過我先敢攞出街。

子爵府

唔CHECK.

首頁

尾頁

跳至