自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ashley_ash 發表於 13-5-3 20:23
我曾經遇過,連工都無做。未正式番工已經古古怪怪,番左日日對住仲得了

...

甘你最終有無去做?

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

feclagnes 發表於 13-5-3 20:24
如果諗得好就上司份人好,覺得你係合適人選,唔介意就你,因你遲收工,諗得衰d,有可能份工係豬頭骨,先比 ...

對方就係話如果我收工再去office就要成8點,所以希望食飯傾

男爵府

回覆:番新工前,未來男上司話想一齊食餐飯

有啲老細會咁架,我之前2nd interview都係食飯見面傾架。其實都好平常。

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:Ashley_ash+發表於+13-5-3+20:23+我

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

好多比較高級的職位好興business lunch, dinner甚至係drinks (有時interview都係), 因為如果你高級, 你老細會更高級, 平時上班時間好忙未必抽到時間傾, 公眾場所dinner唔緊要bor, 最緊要唔係上房, 哈哈 ...

男爵府

luilui007 發表於 13-5-3 20:24
如只食餐飯問題不太,但有多餘行為立即stop

我就係擔心哩樣

男爵府

畀面勳章

引用:+本帖最後由+magiso+於+13-5-3+20:26+編輯+

原帖由 magiso 於 13-05-03 發表

未來上司話想o係番新工前一星期食餐飯(單獨我+未來上司, 2 ...
er..... 當我以小人之心度君子之腹吧!樓主自己要小心 ,所謂防人之心不可無。

可否叫你老公/ 好友 去同一餐廳隔兩三張枱「磅」住,有個照應。我之前做過兩、三間公司D 男 boss 道貌岸然,但原來是戴著君子面具的狼,祕書、sales、receptionist 都吾放過,最緊要就手。

咁當然不排除樓主的未來上司是好人,祝好運!

男爵府

oguh 發表於 13-5-3 20:24
我試過,食餐飯好閒,都係傾公事

甘我都安心D

男爵府

pokinponi 發表於 13-5-3 20:26
食餐飯啫,睇定d先,可能有d野佢唔方便在公司講。

希望係啦,可能係我擔心多左

琥珀宮

引用:Quote:細芝麻+發表於+13-5-3+20:19+你做邊

原帖由 magiso 於 13-05-03 發表
我做會計,所以覺得奇怪,但我個位都有dd分量所以覺得係咪我想太多
你個post 係咪會計部主管?如果係普通員工,真係超怪,係男上司我會認為另有目的,可能根本想溝你先請你做!比著我會話想番屋企陪家人食飯,只可以搵晚準時收工上office傾一陣!

男爵府

BB0411 發表於 13-5-3 20:26
叫C6久唔久電你,吹你返屋企

我怕如果真係純公事甘我咪好失禮

男爵府

lhybebe 發表於 13-5-3 20:30
有啲老細會咁架,我之前2nd interview都係食飯見面傾架。其實都好平常。

因爲我未試過甘所以擔心,睇都有jm話都平常我安心d

男爵府

Ashley_ash 發表於 13-5-3 20:30
無... 可能咁岩本身都有其他工選擇

甘你點拒絕呢?

男爵府

紅紅 發表於 13-5-3 20:32
好多比較高級的職位好興business lunch, dinner甚至係drinks (有時interview都係), 因為如果你高級, 你老細 ...

就係又未定去邊!我先擔心呀

男爵府

meowmi 發表於 13-5-3 20:36
er..... 當我以小人之心度君子之腹吧!樓主自己要小心 ,所謂防人之心不可無。

其實因爲我上司係日本人,你知啦我驚呀.....

禁止訪問

引用:+本帖最後由+magiso+於+13-5-3+20:44+編輯+

男爵府

木土土 發表於 13-5-3 20:39
你個post 係咪會計部主管?如果係普通員工,真係超怪,係男上司我會認為另有目的,可能根本想溝你先請你做 ...

都算係 in charge
唉呀其實我見工時上午見下午就話請,現在又甘,上司又係日本人,我現在擔心呀

珍珠宮

環保接龍勳章

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:Ashley_ash+發表於+13-5-3+20:30+無.

男爵府

木土土 發表於 13-5-3 20:39
你個post 係咪會計部主管?如果係普通員工,真係超怪,係男上司我會認為另有目的,可能根本想溝你先請你做 ...

我一路都係做普通職員,今次高級D,未試過要食飯傾我口快快應承左啦

首頁
12345...10

尾頁

跳至