夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 對99的憎恨有幾多�深...

唉~人心肉做,邊個想成日懷住一個憎恨嘅心做人架,憎一個一定有原因嘅,其實講真,憎一個人真係幾辛苦架,相處唔到唯有少d見lor

別墅

樂樂豬媽媽

我很同意也很明白你說的一切. 我都身受其害.
我以前對奶奶好好, 但當我大肚個陣佢勁刻薄我,
而且吾疼我bb, 我開始好憎佢,

我都想吾同佢嘈, 想當佢透明就算.
但佢厚面皮到爆. 明知我憎到佢死,夠膽趁我返左工, 上黎我屋企
(係朝早9:00, 到下午6:00,因為佢驚我6:15返到屋企)
當正自己女主人, 湊我個仔, 點我個工人

我知道左,返到屋企打比佢,叫佢吾駛+吾好趁我返左工上黎我屋企
後來我老公知道左, 我地因為咁又吵鑊金. (我都吾後悔我打電話比佢)
我重特登搬埋屋(我地已前住得好近),吾想比佢煩
雖然我仍然怕佢會死出黎冤住晒.
我下定決心, 如果我老公再將我屋企鎖匙比99,
佢比一次我換一次鎖

我成日話, 要我吾憎99, 心理醫生都幫我吾到,
如果住埋一齊, 我一定發癲

別墅

無錯無錯....但奈何仲要同佢一齊住...
每個人都想開開心心...但用人仲有一的野係要左右你....

pianocalvin 寫道:
唉~人心肉做,邊個想成日懷住一個憎恨嘅心做人架,憎一個一定有原因嘅,其實講真,憎一個人真係幾辛苦架,相處唔到唯有少d見lor
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

別墅

Arosa

要我吾憎99, 心理醫生都幫我吾到
你搬左出埋...都要99煩...
咁煩嫁...你99無野做咩...要見孫都唔洗咁... 佢冤住晒有得分咩...你地自己一個家庭都要佢埋...煩唔煩嫁...你頭一定好多黑雲..

:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

男爵府

畀面勳章

一開始本來無野ge....後來我到坐月,佢陪我坐 la~
因我同我老公係有bb先結婚...同佢阿媽都相處唔係好耐...
佢次次都會同我講我老公前妻d野...又話好識"tum"佢開心ar..會買d野比佢ar~...又話會同佢一齊去街ar~
好啦..聼佢咁講..我咪跟住做 low~同佢一齊行街 la~
買野比佢la~.....
前一掛仲同我講...有左bb洗費大左~叫我比少d$$的阿媽...
比多少少$$向bb度....我聼完之後好唔開心.....
我一路都想比多d$$我阿爸阿媽洗...我都知有bb 用$$會好多..但都會就住黎比....我同我家姐講反..佢都話我99唔係連我d$$都想管埋 ar wa?????
又試過我老公話比我知.佢阿媽原來都講過d說話我聼,
佢知我聼唔出......但事後我聼反其實都好嬲 ga~...
好多野++埋埋.我都開始唔鍾意我99 .....

子爵府

好媽媽勳章

咁講真又係呀, 自從我奶奶講那反說話後 (話我剋全家), 我就真係當佢透明呀, 咁重好呀, 現在不用叫她, 不用理她, 完全當佢冇到, 過時過節帶麻仔女返亞媽到食飯 (老公我就唔會迫佢一齊去, 始終那個係佢亞媽, 同麻最主要, 唔好影響兩公婆感情), 唉, 但不知幾時先可以唔同佢一齊住啦

男爵府

畀面勳章

tungwai 媽媽 咩你可以唔叫佢咩~?
我就唔得 la....因為我試過唔叫佢..比佢話我無禮貌.
我都知唔叫人係唔岩...但....唔知點解硬係叫唔出口...

珍珠宮

ch_mama 寫道:
一開始本來無野ge....後來我到坐月,佢陪我坐 la~
因我同我老公係有bb先結婚...同佢阿媽都相處唔係好耐...
佢次次都會同我講我老公前妻d野...又話好識"tum"佢開心ar..會買d野比佢ar~...又話會同佢一齊去街ar~
好啦..聼佢咁講..我咪跟住做 low~同佢一齊行街 la~
買野比佢la~.....
前一掛仲同我講...有左bb洗費大左~叫我比少d$$的阿媽...
比多少少$$向bb度....我聼完之後好唔開心.....
我一路都想比多d$$我阿爸阿媽洗...我都知有bb 用$$會好多..但都會就住黎比....我同我家姐講反..佢都話我99唔係連我d$$都想管埋 ar wa?????
又試過我老公話比我知.佢阿媽原來都講過d說話我聼,
佢知我聼唔出......但事後我聼反其實都好嬲 ga~...
好多野++埋埋.我都開始唔鍾意我99 .....

點解d99真係好興係現任女友/老婆面前講返前任既野呢?
仲要講到好掛住佢, 講到以前果個點好點好!!

我99又係, 係我同老公拍拖冇耐, 就趁我老公行開左, 同我講話佢好掛住我老公既前女友(都散左3年幾啦!!), 仲話佢好乖好叻又靚女, 仲話佢仲收埋前女友送既一個月餅盒!! (把口就話好掛住, 實情連人地叫咩名佢都up錯呀!!)

唉.... 佢梗係唔知道, 點解當初我老公會同個ex分手.... 咪就係佢嫌人地食素, 同鐘意乾淨, 仲有就係個女既一腳踏幾船呀!! 點解我會話我99嫌人地食素呢, 因為我老公講, 話其實佢地見過唔係好多次, 其中一次出去食飯, 99叫到成台都係肉, 剩係叫一碟烚菜比ex, 仲要夾完d菜比婆婆(有老人痴呆), 喂到埋婆婆口, 佢唔肯食, 跟住放返落個碟度!!!!! 咁人地梗係唔想再食啦!! 直頭等同你吐啖口水落去d菜度, 然後仲話人地做乜唔食, 鬧人地冇衣食添呀!!!

我老公話自此之後個ex就唔肯再黎食飯, 跟住冇耐就因為發現佢一腳踏幾船就散左囉!!

佢唔知我老公講晒比我聽, 仲以為可以hurt到我, 等我同我老公散!! 咪傻啦!! 我老公係同我一齊之後就將ex d相呀, 送比佢既禮物呀, 全部掉晒!! 真係一件不留架!!

而家諗返起, 我同老公既感情真係多得佢加溫, 先可以咁一日千里, 而家佢仲成日鬧個仔, 而佢個仔呢? 就被佢越鬧就越走, 越走就越痴我!! 我老公本來都係一個愚孝仔黎架, 到而家? 佢咪係一個廿四孝老公囉!! 我話唔想做野, 佢就叫我quit左份工係屋企做家庭主婦, 我話頂佢阿媽唔順, 想買樓搬去第2度住, 佢又承認左, 我話今晚唔想煮飯, 佢又同我出街食, 我話想去旅行, 佢又比我揸晒主意去邊度!

有個咁好既老公, 真係多得佢日日鬧, 鬧到我老公怕左佢, 而且越黎越愛我!! (因為我成日為左老公而忍佢丫麻!! 搞到自己都有病添, 我老公有乜辦法唔更愛我丫!! 99想我地分手, 真係十世都冇可能!!!!)
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

好媽媽勳章

ch_mama
我之前都係呀, 因不嬲亞媽教落入屋叫人, 我奶奶都有話過我無禮貌呀, 但我話返佢, 如果佢知禮貌就唔會講那些說話啦, 佢重要唔認講過呀, 話我屈佢, 咁我話我發誓如果我屈佢我俾雷[霹], 佢先冇野講炸, 你話我重點叫得佢落呀

別墅

我都係叫唔落...好啦..我返到去叫去就辨listen 唔到...所以我而家唔叫囉....仲有佢的仔女都係唔叫佢..佢話我唔同..係新抱就要叫...
自己仔�女=可以唔叫,唔話佢地無禮貌..
個新抱 = 一定要叫,唔係就無禮貌...
成日都見啦..叫小的都唔得..的99真係好煩...叫多你地幾聲你地會對我地好的咩...

大宅

我而家無叫佢咖!因為我試過叫佢:阿媽早晨!佢彩都無彩我就行左去,我而家咪留返d氣暖肚囉!

大宅

以前未生仔都唔係咁likely 佢,係唔鍾意佢份人,不過影響唔到我都算,而家生咗bb,更加睇清楚佢o既真面目,可以話佢係我呢世最憎o既人,我諗佢死我都唔會流一滴眼淚!

民房

我都好憎我6299, 因為佢地成為教我個女叫我做老母 . 我都有同我c6講不過都沒用 , 之後我話我個女我62仲話第時返學人地問佢有無老母生 , 費事我個女話無 , 之後我同我62講如果你教得佢甘講不如你教佢講粗口啦 , 之後我62立即無出聲 , 我真係好......憎我6299。但最衰而家要同佢住收佢氣 ,第時比我搬出去住我一定唔會返去望佢地 , 我都唔知點解佢地要甘教壞我個女 , 佢又唔係得我個女一個孫其他孫又唔見佢甘教 , 真係好......衰格

大宅

del

別墅

佢死我都唔會因佢流一滴眼淚!

irisflower 寫道:
以前未生仔都唔係咁likely 佢,係唔鍾意佢份人,不過影響唔到我都算,而家生咗bb,更加睇清楚佢o既真面目,可以話佢係我呢世最憎o既人,我諗佢死我都唔會流一滴眼淚!

別墅

我前日叫佢...佢都無彩我照看電視...咁我而家決定左唔叫啦.. 的人要人叫佢..右唔彩人..佢咁對我..我咁對佢...而家社會人人平等...你係99就大0麗..我先唔怕你...你咪投訴囉..我洗怕你... :tongue: :tongue: :tongue:

伯爵府

可能我唔係同99住, 不用日日見, 見佢最多係去飲茶 或夜晚食飯, 食飯/飲茶時, 我又要照顧個囝, 唔多理佢, 另佢又好鍾意打牌, 可以因為打牌, 就算我地返到去佢屋企, 佢都唔出來見我地, 所以真係好少見, 當然都要得到老公支持啦

子爵府

好媽媽勳章

唉, 我奶奶今晚竟然都要開冷氣, 我都講佐話唔洗呀, 咁涼都要, 但唔知佢幾時已經開佐啦, 冇計啦, 咁的脾氣咁火爆, 點引得到呀, 佢完全係一個唔環保的人呀

大宅

me too.
我也無叫她, 雖然大家一齊住. 但真係叫不出口.
我聽見她的聲音也非常不開心.:tongue:

ch_mama 寫道:
tungwai 媽媽 咩你可以唔叫佢咩~?
我就唔得 la....因為我試過唔叫佢..比佢話我無禮貌.
我都知唔叫人係唔岩...但....唔知點解硬係叫唔出口...
:tongue:

複式洋房

我是非常非常極度憎恨99, 佢另我經歷一段不愉快日子, 所以佢有重病或是去咗, 我都可能對佢一點感覺也沒有, 將來我做人奶奶一定不會好似佢感, 討人厭的

首頁

尾頁

跳至