樓市動向

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

回覆 chrischeung 的帖子

係呀所以心大心細先出post問下大家意見

伯爵府

+3金熱血

引用:回覆+babytwinstar+的帖子九龍城打鼓X道打

原帖由 chrischeung 於 13-05-26 發表
回覆 babytwinstar 的帖子

九龍城打鼓X道打後系冇咁值錢,你講的是否前?
我不理那裡好。但如是打鼓嶺道後,前景不差。因為那頭開始重建,而且近地鐵口。ok!

伯爵府

回覆 786 的帖子

打彭打後D樓貼樓同樓層高,相對重建價值會低,除非你系單楝式,興隔離分開,所以南角道前會值錢些.

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

回覆 786 的帖子

打鼓嶺道後意思係向新蒲崗方向??

珍珠宮

2024年龍年勳章

babytwinstar 發表於 13-5-26 21:35
回覆 Jessy 的帖子

你唔講我都無諗過小朋友上落問題wor
因為我住緊唐樓,有個歲幾的嬰兒,你真係預三四歲前都要抱上抱落,夏天真係想死!!
而且仲要貴50萬咁多!!
希望每天開心渡過 ;-)

伯爵府

+3金熱血

引用:Quote:babytwinstar+發表於+13-5-26+21:35+

原帖由 Jessy 於 13-05-26 發表
因為我住緊唐樓,有個歲幾的嬰兒,你真係預三四歲前都要抱上抱落,夏天真係想死!!
而且仲要貴50萬咁多! ...
我和仔三四歲住九龍城5層唐樓,我不會抱他,反而令他練好腳⻣。

珍珠宮

2024年龍年勳章

咁樓主咪考慮下3歲前抱上抱落3年是否ok, 仲有自己大肚時10個月辛不辛苦.

別墅

唐樓可做幾成按揭?

侯爵府

回覆:Jessy 的帖子

我都有諗過大住肚行上行落既情景

侯爵府

回覆:eugeneleung 的帖子

做到9成喎,但今日問銀行估唔足

伯爵府

唐樓系估吾足價,可能相差很遠,你試下搵恆生的財仔,我和家人二間都系度做,利息系NET2.8,不過系上年做和前年做的啦.仲有可以搵中銀都估多些家,你可系九龍城區搵銀行估價,銀行仔反而估小些.
不過借九成,我咁多年都未試過喎,吾好听人講,自己去問,以我所知自住唐樓都要比三成.估吾足價的差額我地要另外比啦.不過我未試過估吾到價,請問你實用系几錢尺?

珍珠宮

2024年龍年勳章

我早兩年問過一層唐樓要比50%呀!!!!

侯爵府

回覆:chrischeung 的帖子

我問左中銀,估價相差50萬,可借9成但要10年內囉

伯爵府

而家中銀估到實用系几錢尺?
以前買唐樓系POOR人的專利,而家系小個錢都NO

男爵府

回覆:大家會買九龍城唐樓好定荃灣樓好呢

依家荃灣周圍都係自由行,買嘢食嘢都要同佢地爭。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

九龍城

大宅

九龍城要睇清楚係要過左啟德道先係九龍塘校網喎...

http://www.hkdailynews.com.hk/property.php?id=275688

男爵府

無 Lift , that's a big problem

別墅

回覆:pigpigapple 的帖子

無𨋢一定唔會揀,搬屋裝修送家俬是遂層計,每件東西約$50-$100一層,還有去超巿買米買汽水買生果,要行5層高諗起都驚...

侯爵府

回覆 riceburger 的帖子

多謝提醒你唔講我真係無留意,不過check左係41網

首頁

尾頁

跳至