自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:ritacs+發表於+13-5-30+00:34+是街邊

原帖由 jellomama 於 13-05-30 發表
係街邊檔。
我剛剛去買左啦,個檔開價$120,我話早兩日朋友係呢條街買$100,跟住我行人,佢叫翻我話收$100,7日內有壞包換,好在你報告左個價,唔係我實比多$20,真係唔該晒,我無四圍行格價,因為條街好熱又曬。

其實係無印牌子,我諗都係萬能搖控,只係外形整到同正貨一樣,等用個個心理上好啲。

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:鴨寮街d檔口大把! +

公爵府

ritacs 發表於 13-5-31 14:39
我剛剛去買左啦,個檔開價$120,我話早兩日朋友係呢條街買$100,跟住我行人,佢叫翻我話收$100,7日內有壞 ...
係呀,個 remote control 個樣係冇印牌子,妳係咪同個阿伯買呀?另外有D檔有印住 Fujitsu, 佢哋話大陸係咁叫喎!
今日真係好熱呀!

大宅

之前個廳珍寳分體冷氣遙控壞咗,用其他房的遙控係開到關唔到,昨天忍唔住去咗鴨記想買番個遙控,發覺原來真係五花八門。個個話得,有似珍寳的代用品($50)又有萬用冷氣遙控$40-$60。結果係五金雜貨鋪買咗個CHUNGXXX萬用冷氣遙控$33,亦有其他$28 model,平過街邊買。返家用過okay,要 set 當係 Fujitsu 冷氣揀 code。房冷氣控制完全ok,廳冷氣就因為個遙控冇制控左右掃風,其他控制就冇問題。

大宅

引用:Quote:ritacs+發表於+13-5-31+14:39+我剛剛

原帖由 jellomama 於 13-05-31 發表
係呀,個 remote control 個樣係冇印牌子,妳係咪同個阿伯買呀?另外有D檔有印住 Fujitsu, 佢哋話大陸係咁 ...
我買個檔係一男一女,近公廁個邊,同一檔都有印住Fujitsu但唔同款,佢得一款珍寶搖控,同我壞左個一模一樣

大宅

引用:是街邊檔還是舖頭呀? +

原帖由 ritacs 於 13-05-30 發表
是街邊檔還是舖頭呀?
去鴨寮街鋪頭買啦!唔好以為一定貴,我試過响鋪頭買萬能遙控$38,但即時响同一條街嘅檔口問價要$89

大宅

引用:Quote:原帖由+ritacs+於+13-05-30+發表是街

原帖由 Hikosen 於 13-06-01 發表
去鴨寮街鋪頭買啦!唔好以為一定貴,我試過响鋪頭買萬能遙控$38,但即時响同一條街嘅檔口問價要$89m ...
相差咁多但我已經買左啦

首頁

尾頁

跳至