自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:「考第幾有乜意義?駁嘴又有乜所謂?」

原帖由 awah112 於 13-06-11 發表
「考第幾有乜意義?駁嘴又有乜所謂?」
我果個係駁咀王,只要言之有理我從冇責罵,我5明點解咁多家長一見駁咀就掌咀

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

醒目開學勳章

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

當係一則提示, 提醒自己要不時控制一下情緒

禁止訪問

大宅

引用:親身聽過凌太嘅分享同講座,好好嘅分享同提

原帖由 yaumm 於 13-06-11 發表
親身聽過凌太嘅分享同講座,好好嘅分享同提醒
我都聽過

禁止訪問

回覆:轉-怪獸家長嚴厲教女致抑鬱

子爵府

學業不是一切也不是最重要

侯爵府

我見过好多怪獸家長,d子女好兩面極端、一係好温和平靜、一係反叛到極、但兩個都係玩自殺、只係分別在平靜果個係房慢慢手、反叛果個廚房攞刀劈咁!但一面倒控訴父母迫死佢、批評佢朋友、比較佢成績、比較佢行為、父母永遠又果句:為佢好姐、見过個女仔受壓、忍唔住長期用抆頭髮、眉毛抒壓、係學校被取笑、長期被欺凌、要求轉校、父母又一句:個個都咁讀、你點解唔得、完全無了解女兒心中痛苦、最後又係用自殺作結!真係聽下子女心聲、好有用、下下用父母形象去迫子女争取分數\好快父母只會成為佢地眼中敵人、愈來愈憎、最後希望佢地消失、就係倫常慘案開端!

首頁

尾頁

跳至