跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:gloria1018+發表於+13-7-23+21:56+上

原帖由 YanYan0116 於 13-07-24 發表
點叫入境處check?
個工人有咩問題?
糸,我問入境處(有個组別負責外庸),佢回覆我请外庸不习入境,我問為什麼,佢話私忍,不可告知,佢話查到有問题,不可入境

男爵府

引用:Quote:原帖由+YanYan0116+於+13-07-24+發表

原帖由 gloria1018 於 13-07-24 發表
糸,我問入境處(有個组別負責外庸),佢回覆我请外庸不习入境,我問為什麼,佢話私忍,不可告知,佢話查到有 ...
正確來講,糸入境處通知我,用信通知申請入境失败,甘我就打信上電话問原因

珍珠宮

回覆:超級黑店---屯門錦X行僱傭公司(有續集)

個個工人高小姐都話好。我第一個工人係佢度請,當時要生第二個小孩,陀b5個月已請,話工人點好點好,聽話識照顧小孩,結果我午睡,工人又午睡,仲要大字形在廳瞓左,又偷我比bb的用品。我地出街,佢就將全屋既燈開晒,開埋電視及冷氣,我叫高小姐教下佢,高小姐叫我地出街要帶埋工人,工人留在家會驚喎。到bb出世,唔止幫唔到手,仲要照顧埋佢,只好換工人啦!高小姐講明可以換一次架,佢介紹左個都幾幫手既工人,不過工人只做了一個月,佢唔做,封信用中文寫,即係agent教啦,工人話agent幫佢搵到份唔需要照顧小孩的工作,好舒服,我地要照顧兩個太忙,所以佢走,咁人各有志,最大問題都係agent,明知個工人已經有僱主,仲繼續介紹工作。再後來有一次經過佢店舖,見到前工人張相及資料,嘩!內容絕對與事實不符。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

揾生果報爆佢大鑊

複式洋房

好多謝大家建議,我決定等個賤印飛後,就去消委會投訴

別墅

我都用過佢d工人, 可能熟人介紹, 無叫工人玩野. 但我想換工人時, 佢一句"無工人換, 手上果d一出街就唔返屋企, 你要唔要?" 即係焗我要, 忍咗10個月唔用(好在和平終止), 但工人自己話錦X行食水好好好深, 叫我幫佢攞番passport 去第2間搵工. 到settle 當天, 計好數, 我出支票比工人, 佢哋話要copy 留底, 影完就做晒戲咁將支票放入櫃桶. 做晒戲話無key, 要等老細(即高人)回來, 又話今日不回, 叫工人明天番嚟等. (我心諗返嚟重有得比佢攞咩, 工人口中高人打工人係絕不留手, 因佢都比高人打過.) 好在早幾日我幫佢攞咗passport 先, 轉頭我出過張支票比工人, 但錦X行又無話要留底喎. 之後佢哋個同事問我無咗e個工人重搵唔搵, 我即said NO.

複式洋房

其實甘多人比個死肥婆呃過,點解唔一起投訴,公諸於世,免再有受害者

禁止訪問

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

華都出名黑店,唔好幫襯佢呀!!!

大宅

睇埋呢間嘢真係黑店,幾個僱主都話佢,係咪華都地下個間,好多姐姐坐在店出面

男爵府

尼嗰

伯爵府

回覆:gloria1018 的帖子

哇⋯好彩我喺華都一樓果間啫⋯當曰我點只兵兵咁,是但擇,好彩果間幾好啫

首頁

尾頁

跳至