自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

回覆:d香港男人勁多娶B6女人呀!

No eye seemouth:

男爵府

又唔係個個都唔好嘅,只係唔好嘅佔多數啫

cissie  99%  發表於 13-8-11 23:43

伯爵府

娶一個,養佢全家仲買層樓過佢地~

伯爵府

虎到金來勳章

引用:我覺得多數都係冇咩質數先會上去搵另一伴..

原帖由 fukuoka_saga 於 13-08-11 發表
我覺得多數都係冇咩質數先會上去搵另一伴....
我老公個親戚係外國留學生,後生仔黎架

禁止訪問

大宅

回覆:fukuoka_saga 的帖子

我細佬外國大學畢業都係娶b6,坦白講佢b6老婆無論樣貌人品對我們一家人特別係老人家態度都比佢以前d港女女友好。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

k_wong7 發表於 13-8-11 21:38
以往多數係阿伯,依家好多都係讀過書,有d仲大學畢業,我老公個邊就有呢d啦,大陸女子真係咁好?我真係唔明 ...
唔係佢地有幾好, 只係因為佢地唔揀擇, 來者不拒 (嫁18-80歲都得), 有人要同可以離開大陸已經即刻摞飯應

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章

最近跟團旅行,有一對加拿大華僑夫婦,佢地係做生意的,係香港有幾個鋪位收租,家境幾好,佢地90's初帶埋2 個仔移民,2個仔都在加拿大名牌大學畢業。

佢話幾年前,有次兩兄弟去深圳玩,點知就一人拖左一個湖北佳麗返加拿大做老婆。

abc2011313  嘩! 發達喇果兩個湖北街厲, 一人得道, 鷄犬升天  發表於 13-8-11 22:15

公爵府

畀面勳章

引用:我細佬外國大學畢業都係娶b6,坦白講佢b6老

原帖由 kitmantsoi 於 13-08-11 發表
我細佬外國大學畢業都係娶b6,坦白講佢b6老婆無論樣貌人品對我們一家人特別係老人家態度都比佢以前d港女女 ...
大6有啲真係好好,好孝順,斯文

伯爵府

虎到金來勳章

引用:Quote:k_wong7+發表於+13-8-11+21:38+以往

原帖由 abc2011313 於 13-08-11 發表
唔係佢地有幾好, 只係因為佢地唔揀擇, 來者不拒 (嫁18-80歲都得), 有人要同可以離開大陸已經即刻摞飯應:mon ...
你又講得岩,一切都係錢作怪

翡翠宮

引用:身邊有5個堂哥,1個親大佬,4個朋友都返大

原帖由 i.love.baby 於 13-08-11 發表
身邊有5個堂哥,1個親大佬,4個朋友都返大陸娶,仲有我無數個客香港女仔點算好呀,吾
通真係要北 ...
真係無咁笨

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

禁止訪問

男爵府

咖央 發表於 13-8-11 21:43
幼稚園好多有口音嘅b6媽咪接放學,可想而知好多嫁咗落嚟hk.。香港啲媽咪走晒去返工。

...
我見到嘅都係,我哋呢香港媽媽放低小朋友就走返工,反而見d b6約埋一大班去話飲茶

大宅

引用:B6+女人身材比較好++(預左呢度講會俾人打+)

原帖由 siupy 於 13-08-11 發表
B6 女人身材比較好
(預左呢度講會俾人打 )
你講緊事實!利申:本人乃純陀地!

寶石宮

大宅

我以下講嘅野可能會唔啱聽。呢排返大6做野,大6女仔好多都好叻,學歷高,身材又高又瘦,應酬時大方得體,又就得人,同行同事都概歎香港女仔.....

我地兩個都幾Friend架, 得閒上來我地個 Blog到坐下 : http://www.hkheadline.com/blog/reply_blog.asp?f=ZOQNIYLCWP69260&id=59842

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:啲b6攞身分證後就知味道 +

原帖由 babyhoi 於 13-08-11 發表
啲b6攞身分證後就知味道

simple is the best~

公爵府

引用:我以下講嘅野可能會唔啱聽。呢排返大6做野

原帖由 annawong1122 於 13-08-11 發表
我以下講嘅野可能會唔啱聽。呢排返大6做野,大6女仔好多都好叻,學歷高,身材又高又瘦,應酬時大方得體,又 ...
喺邊行㗎?

大宅

BK Milk勳章

引用:我以下講嘅野可能會唔啱聽。呢排返大6做野

原帖由 annawong1122 於 13-08-11 發表
我以下講嘅野可能會唔啱聽。呢排返大6做野,大6女仔好多都好叻,學歷高,身材又高又瘦,應酬時大方得體,又 ...
係,身邊識好多大陸女仔,各方面條件都唔錯,談吐舉止得體,家境好好,高學歷,高收入又靚女好身材最緊要係唔拜金,不過其實邊度都有好女仔,大陸咁多人有好有壞都唔出奇

男爵府

引用:幼稚園好多有口音嘅b6媽咪接放學,可想而知

原帖由 咖央 於 13-08-11 發表
幼稚園好多有口音嘅b6媽咪接放學,可想而知好多嫁咗落嚟hk.。香港啲媽咪走晒去返工。

...
係呀。…我仔仔間幼兒園眼見耳聽有近半係講野唔正,有d直情用普通話溝通,好似返左大陸咁mouth:

首頁
12345...10

尾頁

跳至