嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:恭喜妳丫…^^+原來咁多人都陀孖b

原帖由 milk1112 於 13-08-22 發表
恭喜妳丫…^^ 原來咁多人都陀孖b
你都係嗎?現在幾週了?

男爵府

引用:Quote:原帖由+milk1112+於+13-08-22+發表恭

原帖由 stephenpun 於 13-08-22 發表
你都係嗎?現在幾週了?
haha…係就係孖b(13週)﹐不過唔係我,係我家姐,身為保母二號既我,所以我而家上黎見識下haha…

複式洋房

引用:你用引用,或回覆,對方先收到你留言,同向

原帖由 stephenpun 於 13-08-22 發表
你用引用,或回覆,對方先收到你留言,同向邊個留言架,呢句你係問邊位?

...
諗住八掛問所有人係單/異卵jar

大宅

回覆:有無9週左右的孖B

我今日10w4days。。單卵雙胞。雙膜。。但驚輸血証。自然懷孕。。7/9book左劉教授做初步結構。。因為之前單胞試過染色體有問題。。好驚今次有影響,所以搵個pro d醫生照清楚。。好開心有咁多孖b媽咪傾下。。
我都差唔多日日朝早去廁所有血絲。。成日都擔心。。但睇過醫生又話因為生長快。。所以會令子宮扯住有少少出血係正常。。
仔地book左邊間醫院呀。。我@威院

大宅

回覆:milk1112 的帖子

真係好妹妹呀,好快仲要係好阿姨添

大宅

引用:我今日10w4days。。單卵雙胞。雙膜。。但驚

原帖由 Bearbicky 於 13-08-22 發表
我今日10w4days。。單卵雙胞。雙膜。。但驚輸血証。自然懷孕。。7/9book左劉教授做初步結構。。因為之前單 ...
我都係單卵雙膜,都同你一樣會擔心TTTS,但順其自然,只好密D去監測,希望佢哋唔好爭嘢啦(爭血),16/9去劉教授到做ninty,希望大家一樣順利過關啦

複式洋房

引用:我今日10w4days。。單卵雙胞。雙膜。。但驚

原帖由 Bearbicky 於 13-08-22 發表
我今日10w4days。。單卵雙胞。雙膜。。但驚輸血証。自然懷孕。。7/9book左劉教授做初步結構。。因為之前單 ...
養和,不過會睇埋東區。私家順利就好,如果早過34W都要去政府。 最怕出世唔足磅,私家日日住幾千蚊怕負擔好大 .....

男爵府

引用:真係好妹妹呀,好快仲要係好阿姨添 +

原帖由 stephenpun 於 13-08-23 發表
真係好妹妹呀,好快仲要係好阿姨添
係丫 搞到我都好緊張 ^^

複式洋房

回覆 stephenpun 的帖子

大宅

回覆:stephenpun 的帖子

你會幾耐做一次產檢

大宅

回覆:Bearbicky 的帖子

現在醫生都定期兩星期幫我check一次,但我住澳門

男爵府

回覆:有無9週左右的孖B

我想問正常幾多週做結構架?如果係孖b(異卵) 係咪兩個都會check晒架?

大宅

stephenpun 發表於 13-8-22 10:27
我住澳門㗎,本身我係lVF人工受孕,放一粒,但佢自己分裂成兩個,D人笑我買一送一,你現在身體狀況 ...
恭喜恭喜!!記得你之前都努力左好耐,請問你在哪裡做lVF?(係咪台灣⋯因太多post)我仲努力緊,希望可好似你一樣!!

大宅

回覆:sara_shu 的帖子

Sara,係呀,我係台灣做,你都加油呀!最近好嗎?

大宅

引用:我想問正常幾多週做結構架?如果係孖b(異卵

原帖由 milk1112 於 13-08-24 發表
我想問正常幾多週做結構架?如果係孖b(異卵) 係咪兩個都會check晒架?
睇資料係18~22週,之後大D28週再照,當然兩個都照,不過收費比單胎貴

大宅

引用:我想問正常幾多週做結構架?如果係孖b(異卵

原帖由 milk1112 於 13-08-24 發表
睇資料係18~22週,之後大D28週再照,當然兩個都照,不過收費比單胎貴

複式洋房

回覆:stephenpun 的帖子

想問點解要台灣做ivf? 係未便啲? 要大幾幾多錢?

大宅

引用:想問點解要台灣做ivf?+係未便啲?++要大幾幾

原帖由 Mclaw 於 13-08-25 發表
係平D,加上我唔係做lVF咁簡單,我做嘅係PGS,即胚胎植入前先篩檢染色體,正常先放胎,台灣呢個技術較成熟

男爵府

引用:想問點解要台灣做ivf?+係未便啲?++要大幾幾

原帖由 Mclaw 於 13-08-25 發表
同埋台灣做唔駛等好耐,假設而家排起碼都排到出年先有得做

別墅

回覆 CC816 的帖子

異卵

首頁

尾頁

跳至