夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

wingskitty 發表於 13-8-23 14:23
我想知對方咩料,用咩方法留住我c6

傻妹, 你冇得跟架, 你地兩個係唔同人, 如果佢話俾你知佢用個樣留住你個C6, 唔通你又走去整到同佢一模一樣樣咩?
倒不如你諗下你有咩優勢去挽救呢段感情啦, 不過我係旁人就睇唔到有咩理由你仲要留件垃圾0係隔離喇..sorry

大宅

引用:回覆+wingskitty+的帖子您講來講去都係佢為

原帖由 koko2000 於 13-08-23 發表
回覆 wingskitty 的帖子

您講來講去都係佢為您做既野, 佢點對您.
我早幾年紀念日好少買禮物哄佢開心,佢有講過,近幾年我都有哄佢,我會煮佢鐘意的嘢食,盡可能都會陪佢,亦專重佢意見,可能我太痴身,佢話過,我優點係好愛佢,缺點係大洗,其實好多謝您提醒我,因為一直以來都係佢付出好多,返而我無乜做過d乜嘢,其實我可以點樣付出多d?

大宅

事出必有因!!要搞清楚到底發生咩問題先~~
如果你真係想留住你老公,
你要做返好自己先!
你都知道自己有咩問題..係唔係??
如果你唔改,就算今之好彩地你留到佢,咁下次呢??再下下次呢???你留得幾次??
如果兩公婆一齊生活都咁多猜忌,咁多唔開心..格硬一齊都唔會開心,
你留住佢,佢個心已經走咗出去亦都冇意思,係嗎?
我很幸福,因為有你!

男爵府

可能方法,1.心平氣和可坐低商量解决方法,2.報復可找奸夫,各自各精彩,3.另可一起上堂如婚外輔導,是否看問題所在4.去宗教聚會,教友會精神和心靈上支持你.....太陽底下冇新事,記總有解决方法

禁止訪問

回覆:wingskitty 的帖子

大宅

引用:Quote:原帖由+koko2000+於+13-08-23+發表回

原帖由 wingskitty 於 13-08-23 發表
我早幾年紀念日好少買禮物哄佢開心,佢有講過,近幾年我都有哄佢,我會煮佢鐘意的嘢食,盡可能都會陪佢,亦 ...
呢d野係出自真心,冇得教,教你做即唔係你本人性格。
就算你check到個女人係乜料又點,
唔通人地係18,22你可以變做返妹?
唔通人地好身材,你又去隆胸纖體?

佢就係咩都就晒你,而令佢搵唔返自己!
既然佢有心出去玩,你得兩個選擇

1) 唔好再check佢任何野,放手俾佢出去玩,佢玩夠覺得知錯你才最重要佢會浪子回頭(但樓主你預佢都會再有下一次)
2) 趁未有小朋友,快佢一步放手吧!

出面既世界就是如此,你就算點好,都唔代表個男人會一世忠誠!

大宅

引用:Quote:wingskitty+發表於+13-8-23+14:23+我

原帖由 nettecc 於 13-08-23 發表
傻妹, 你冇得跟架, 你地兩個係唔同人, 如果佢話俾你知佢用個樣留住你個C6, 唔通你又走去整到同佢一模一樣 ...
我諗到的優勢係我同佢有三年感情,經歷過好多事,同埋我真係好愛佢,但我好想知道我有乜優點可以令佢當初選擇同我一齊

大宅

回覆 wingskitty 的帖子

(1) 比你搵到咁又點呀????

(2) 你可以同其他女人SHARE 你老公? 1個? 2個 ? 3個.......
你唔怕會有病呀?

醒吓啦!! 呢到冇人可以救你的....只有你自己救自己...

大宅

wingskitty 發表於 13-8-23 15:26
我諗到的優勢係我同佢有三年感情,經歷過好多事,同埋我真係好愛佢,但我好想知道我有乜優點可以令佢當初選 ...

三年感情如果係開心既就係你既優勢, 如果係傷心既就係你地既負累, 愛一個人唔代表你話愛佢就一定要受架, 愛情係要2個人一齊經營, 你諗清楚而家係得你自己一個經營定佢真係同心同意同你一齊經營丫?

大宅

引用:Quote:原帖由+wingskitty+於+13-08-23+發表

原帖由 烏龍茶JJ 於 13-08-23 發表
呢d野係出自真心,冇得教,教你做即唔係你本人性格。
就算你check到個女人係乜料又點,
唔通人地係18,22你 ...
我諗因為無左信任,所以我比到好大壓力佢。事實上我知自己吾走,就只有一個辦法,就係放佢去,但係我好想盡最大努力修補感情

水晶宮

引用:Quote:原帖由+nettecc+於+13-08-23+發表傻

原帖由 wingskitty 於 13-08-23 發表
我諗到的優勢係我同佢有三年感情,經歷過好多事,同埋我真係好愛佢,但我好想知道我有乜優點可以令佢當初選 ...
其實你有無返工? 之前儲唔到錢仲打算生bb ?

天空之城, 快樂之地

大宅

引用:咁我答你:佢留住你c6的方法,不就是新鮮感

原帖由 阿娣 於 13-08-23 發表
咁我答你:佢留住你c6的方法,不就是新鮮感。依家問題似乎不在小三,而在你c6身上,趕走呢個,好快有下一個 ...
但我不能改頭換面比新鮮感c6.如果我增值自己可以嗎?

大宅

引用:Quote:wingskitty+發表於+13-8-23+15:26+我

原帖由 nettecc 於 13-08-23 發表
三年感情如果係開心既就係你既優勢, 如果係傷心既就係你地既負累, 愛一個人唔代表你話愛佢就一定要受架, ...
我而家其實仲可以做到乜嘢?但係而家相處都算係正常,見面無乜特別

男爵府

你有無返工?我男友都係所有錢比晒我(係所有果隻),佢係完全唔洗錢果隻(連食飯連零用一個月都係要我$2500-$3000),但係佢一句埋怨都無,反而係唸點樣搵多d錢比我花費,佢覺得我用得開心佢就開心,,,,其實問題唔在於佢比唔比晒d錢你用,佢比你用錢但佢唔甘心為你付出,即係無用.......同埋比我感覺你c6好唔成熟....其實好唔明點解儲錢去旅行都要話有壓力,平有平玩貴有貴玩,2個人開心既,返大陸兩日一晚都好心啦,係咪先?

男爵府

無子女,不要再花時間在一個不再愛你的男人身上。趁早放生自己 ,新生活必更開心

翡翠宮

何必勉強呢? 你會好辛苦架; 唔係今次就係下一次.
我只係睇到你唔捨得; 睇唔到佢唔捨得.
你唔好咁為難自己啦.

大宅

引用:Quote:原帖由+wingskitty+於+13-08-23+發表

原帖由 PCCW2319 於 13-08-23 發表
其實你有無返工? 之前儲唔到錢仲打算生bb ?
我有返工,係part-time.個bb係意外,5week無心跳無左,個陣我好多病痛好辛苦,所以佢覺得欠左我

男爵府

wingskitty 發表於 13-8-23 15:29
我諗因為無左信任,所以我比到好大壓力佢。事實上我知自己吾走,就只有一個辦法,就係放佢去,但係我好想盡 ...

我男友都犯過錯,佢真係立心去悔改及做到無一樣野要我擔心要我亂唸,其實信心係可以慢慢建立返起黎!修補就必需要雙方先好好溝通!我而家同男友感情仲好過之前好多好多,其實好多野係有得改變既....只要你地大家都有心行落去

男爵府

wingskitty 發表於 13-8-23 15:36
我有返工,係part-time.個bb係意外,5week無心跳無左,個陣我好多病痛好辛苦,所以佢覺得欠左我

...

如果佢真係覺得欠左你,佢就會100%關心你而唔係話你大洗吧而且......不幸既事無人想,唔係你同佢既責任啊

大宅

wingskitty 發表於 13-8-23 15:36

...
點解你唔搵返全職?

首頁

尾頁

跳至