論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

做個好媽打 發表於 13-8-23 22:44
我上年七月請了一個零經驗印姐,除非你無要求,做下清潔,簡簡單單都還可以,但做小朋友野,你就要勁有耐性 ...

清潔都唔掂, 我未試過成屋蟑螂, 幾十隻. 要我全屋反轉來清潔一次.

男爵府

回覆 bonme 的帖子

如果連清潔都唔掂就真係超大鑊喎!

男爵府

回覆 Shellley 的帖子

所以我比錢送走佢!

男爵府

勁無奈。坦白講,如果唔係自知兩個NB加一個小朋友冇乜人肯做,我都唔駛去到要考慮零海外經驗嘅姐姐咁絕望 > <

大宅

同意Yogaman -- 最好係有小朋友,自己湊過自己BB的. 咁多數都對湊BB唔抗拒. 甚至將自己對仔女的思念投射係你BB身上.
有家室,有實際經濟負擔,就唔會咁容易話homesick -->唔通返去同啲仔女一齊聽餓死咩.咁當然你都可以得閑同佢溝通多啲,女人最緊要都係有得呻啫.
BB未出世時你可以多啲將佢發配去跟親友的印印學藝,(當然前題係果個係乖工人啦),咁應該可以幫到佢適應.

我家姐姐來咗成年都仲係聽得3成廣東話,佢係出過國架(馬拉)! :;pppp:

男爵府

回覆 SpongeBoBo 的帖子

唯有再搵下啦 > <

大宅

引用:回覆+bonme+的帖子如果連清潔都唔掂就真係

原帖由 Shellley 於 13-08-24 發表

如果連清潔都唔掂就真係超大鑊喎!
昨天工人走,今朝零五醒了,起身家務,原來我廚房都有 小強,工人一包二包,養小強,小 螞蟻。我以前未有工人都唔勤力家務,但都無小強㗎

男爵府

回覆 做個好媽打 的帖子

OMG!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我請過一個全無海外經驗, 好多人都知, 6日炒咗, 唔單止乜都唔識做, 仲唔沖涼洗頭, 唔換底衫褲, 偷錢, 神經自言自語, 半夜三更發開口夢慘叫好似比人追殺咁. 話我間屋有鬼, 踎係廚房地下食公仔麵, 一隻手食麵另一隻手抓緊私人地帶, 叫佢洗手, 佢話未食完.

男爵府

回覆 lily-of-valley 的帖子

真係極品......

子爵府

回覆:會唔會請全無海外經驗嘅姐姐?

我會要白纸一張

首頁

尾頁

跳至