懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+gemgemgem+於+13-08-26+發表

原帖由 kavenzou 於 13-08-26 發表
我記得其他jm好似係講法國吾好join package
我以為間間私家都可以選擇join定唔join

大宅

陪月勳章

引用:啱啱6月養和開刀,住大房。第一、二日未落

原帖由 Borborb 於 13-08-26 發表
啱啱6月養和開刀,住大房。第一、二日未落得床姑娘會拎bb比你餵。之後姑娘會跟時間表(1am 4am 7am 10am … ...
太好了,咁屋企人探病時間嚟都可以見到bb。

另外請問你知唔知如果book普通房嘅話,係咪到時一定係普通房?到時如果無普通房係咪要住單人房架?咁咪會失預算囉

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Borborb+於+13-08-26+發表啱

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Borborb+於+13-08-26+發表啱

原帖由 gemgemgem 於 13-08-26 發表

另外請問你知唔知如果book普通房嘅話,係咪到時一定係普通房? ...
有其他jm話如果無房會upgrade一晚,嗰晚要補返房間差額,E生費+雜費+麻醉師費+其他費用跟返首選房種既收費。BB隨時可以搵返房,但一定要媽媽去接;其他人可以"格"住玻璃望,當然E院吾鍾意你成日接出接入啦。

男爵府

回覆:聖保祿 vs 養和

我剛4月尾喺st paul順產,都係join package, 其實join唔join都差唔多價錢,所以join咗(唔知係咪可以唔join)。不過冇雙非後連喺私院生仔都超正,大房我住3人房,第一晩只得我和另外一個jm, 第二晚只得我一個住哂,私人房一樣,又靜service又好。

大宅

陪月勳章

引用:我剛4月尾喺st+paul順產,都係join+package

原帖由 GillianChung 於 13-08-27 發表
我剛4月尾喺st paul順產,都係join package, 其實join唔join都差唔多價錢,所以join咗(唔知係咪可以唔join) ...
我希望到時無咁多雙非爭位。

珍珠宮

引用:多口問句,養和有冇限一日睇BB幾多次,同一

原帖由 SallyLamLamHK 於 13-08-26 發表
多口問句,養和有冇限一日睇BB幾多次,同一日可以餵奶次數架
我之前係養和生,住半私家房,未落床姑娘會抱bb比我餵,落得床就可以自己去bb房/係房餵,因為獨立一間房,日間大部份時間bb可以係我身邊,換片就按鐘叫姑娘,又或者bb放bb房,喊食奶就推到我房餵。唔記得係咪過咗晚上10點還是11點就要去bb房餵,有獨立餵奶房有電視睇,環境ok,唔識餵可叫姑娘教。
另外,入院時會講餵人奶/奶粉;如果想全人奶,入院時可要求exclusive breast feeding,姑娘唔會補奶粉。就算唔係exclusive breast feeding,bb補奶之前都會問過我先。

珍珠宮

原帖由 gemgemgem 於 13-08-26 發表

另外請問你知唔知如果book普通房嘅話,係咪到時一定係普通房? ...
好似晚上8點之前可以隨時推bb去玻璃房睇bb,要接bb離開bb房一定係媽咪先得,媽咪同bb各有一隻bracelet ,每次接bb要對番對bracelet嫁

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+SallyLamLamHK+於+13-08-26+

原帖由 吉蒂小豬 於 13-08-27 發表
我之前係養和生,住半私家房,未落床姑娘會抱bb比我餵,落得床就可以自己去bb房/係房餵,因為獨立一間房, ...
咁就可以成日見到bb

複式洋房

回覆:吉蒂小豬 的帖子

多謝你的回復,聽完你講,心情好好多,我兩個星期就入院了,大概知道個流程,起碼冇咁擔心啦,唔該你。 係啦,你介唔介意話比我知,你大概找數幾多錢丫?因為我都預約了半私家,希望個日有房啦。

複式洋房

GillianChung 發表於 13-8-27 02:59
我剛4月尾喺st paul順產,都係join package, 其實join唔join都差唔多價錢,所以join咗(唔知係咪可以唔join) ...
我想問出院用左幾多錢呀. ? 謝謝.

男爵府

引用:Quote:GillianChung+發表於+13-8-27+02:59+

原帖由 Avery小奶奶 於 13-08-28 發表
共6萬6千。但我醫生費貴,淨醫生費都3萬,同埋我有做無痛。

男爵府

引用:Quote:GillianChung+發表於+13-8-27+02:59+

原帖由 Avery小奶奶 於 13-08-28 發表
共6萬6千。但我醫生費貴,淨醫生費都3萬,另外我有做無痛。

珍珠宮

引用:多謝你的回復,聽完你講,心情好好多,我兩

原帖由 SallyLamLamHK 於 13-08-27 發表
多謝你的回復,聽完你講,心情好好多,我兩個星期就入院了,大概知道個流程,起碼冇咁擔心啦,唔該你。:uwi ...
我2011年頭生,催生用咗無痛,失敗咗要緊急開刀、囡囡冇黃正常出院,埋單10萬5(包括醫生$30000)。如果半私家房最好要求向馬場果邊,個view 靚啲。

複式洋房

回覆:吉蒂小豬 的帖子

thank you for your information.

首頁

尾頁

跳至