潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+wongbonnie910+於+13-09-05+

原帖由 Florenceforest 於 13-09-05 發表
讀半年,有逢星期三,五,每堂1.5h 同星期六一堂,4h揀
三五係每堂2h至岩

大宅

回覆:Florenceforest 的帖子

可以幫我睇下粒石ma

男爵府

畀面勳章

引用:可以幫我睇下粒石ma

原帖由 joanlaw2010 於 13-09-05 發表
可以幫我睇下粒石ma
可以呀,你擺張cert上黎

大宅

大宅

回覆:Kittymummy 的帖子

請教淨度有knot的石買得過嗎?會有咩問題?另外,如果粒石有gia證,在gia網頁看到該石淨度一欄有knot,但證書上淨度一欄則沒有寫上knot, 那是什麼原因呢? 又如果買的時候只睇證,沒有留意,現在待鑲,請問是否該換過另一粒呢?

心急人

水晶宮

引用:請教淨度有knot的石買得過嗎?會有咩問題?

原帖由 theresaleelk 於 13-09-06 發表
請教淨度有knot的石買得過嗎?會有咩問題?另外,如果粒石有gia證,在gia網頁看到該石淨度一欄有knot,但證 ...
一個knot, cavity, chip. 我都吾會買,寧願買隻有黑屎都吾買以上果3類。

大宅

點算呀,張cert無寫架,只是網頁寫左

水晶宮

引用:點算呀,張cert無寫架,只是網頁寫左

原帖由 theresaleelk 於 13-09-06 發表
點算呀,張cert無寫架,只是網頁寫左
真係要睇實物先知架喎。通常knot 比較近面。除非個價好吸引啦。

大宅

肉眼睇唔到,面都是滑,但唔明點解張cert無寫,網頁有囉

大宅

Tks ar. 你好pro呀

水晶宮

引用:Tks+ar.+你好pro呀

Tks ar. 你好pro呀
吾好客氣啦,正如我之前所講。對4C 要有要求既,就要用錢去換,可能係1倍 or 2倍,係fair 的。呢個價錢買咁大粒石,就要某d 要求降低。只係睇個人可接受既程度去到邊。

男爵府

畀面勳章

引用:+

原帖由 joanlaw2010 於 13-09-05 發表
除左對稱性差少少之外,其他都無問題,對閃度影響不大買左幾錢呀?

大宅

呢粒呢?係味瘦左d?

別墅

回覆 Kittymummy 的帖子

有幾粒石我睇中左但唔知揀邊粒,你可以比D意見我嗎?
1) 1.4ct E colour VVS1 3EX fluorescence:MB ($152xxx)

2) 1.44ct G colour IF 3EX fluorescence:none ($129xxx)

3) 1.57ct H colour IF 3EX fluorescence: none ($129xxx)

Thank you so much

大宅

回覆:Emilyyys 的帖子

路過,,如果我會買第三粒H色都唔黃

男爵府

畀面勳章

引用:回覆+Kittymummy+的帖子有幾粒石我睇中左但

原帖由 Emilyyys 於 13-09-07 發表
回覆 Kittymummy 的帖子

有幾粒石我睇中左但唔知揀邊粒,你可以比D意見我嗎?
一定要買到咁高淨度嗎?

男爵府

畀面勳章

引用:呢粒呢?係味瘦左d?+

原帖由 joanlaw2010 於 13-09-07 發表
呢粒呢?係味瘦左d?
就咁睇都同之前個粒差唔多,係一對用黎做耳環嗎?

男爵府

畀面勳章

引用:路過,,如果我會買第三粒H色都唔黃

原帖由 joanlaw2010 於 13-09-07 發表
路過,,如果我會買第三粒H色都唔黃
1.5卡h色會好顯眼,因為會聚色,唔建議買低過 g color

大宅

好叻呀,係呀一對耳環,,,但点為之對稱合比例呢?

大宅

何為聚色呢? sell 屎話H色都ok ,低過就會顯黄,所以唔建議買!

首頁

尾頁

跳至