想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好咁擔心,睇吓西醫點講先再決定啦!祝平安。

侯爵府

Treasure3000 發表於 13-9-18 11:14
請問當時照肚or陰超?流血多嗎?

我而家5w( last m 計), 尋日條腰好酸,流啡跟住晚上流血,睇左仁安婦科, ...

好似M咁???咁你仲唔快D再去睇?

大宅

引用:Quote:Treasure3000+發表於+13-9-18+11:14+

原帖由 小艾美 於 13-09-18 發表
好似M咁???咁你仲唔快D再去睇?
昨晚已睇了,但回家後到現在也流血,再用棒棒check 顯示not pregnancy 了(上星期check 是1〜2w)。我估計是化學了,唸緊停食醫生的安胎藥(荷爾蒙藥)。下星期覆診驗血再問醫生...

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

5 wk 唔係照肚皮,醫生唔係同你照肚皮掛?

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Yubi.T 的帖子

照陰超呀!!

複式洋房

我都岩岩懷孕到5w.都好似你所請突然冇左d徵狀.
仲瘦左同輕左添阿.自己而家都覺得好奇怪.
但我就冇流過血.第一次去照超聲波醫生剩系個bb太細好難睇
話未見到心跳.聽日先再去覆診.

侯爵府

hashtag影視迷勳章

我5w3d,今日照咗陰超,醫生話有個大概5mm既gestational sac, 我自己睇就覺得入面咩都無,但醫生話睇到有yolk sac既影。佢話5W咁早期只睇倒呢d係正常,叫我過兩個星期再去照就會照到閃閃。

大宅

引用:Quote:原帖由+2001911+於+13-09-17+發表我5

原帖由 Treasure3000 於 13-09-18 發表
請問當時照肚or陰超?流血多嗎?

我而家5w( last m 計), 尋日條腰好酸,流啡跟住晚上流血,睇左仁安婦科, ...
當時我照陰超架!因肚面照唔到,胎襄太細,得5mm!我其實唔係流太多血,主要流㫵!當然間中又有流幾滴血同試過有一舊血塊!我咩都無食亦無安胎薬和針,只是休息!日瞓夜瞓!我瞓到腰痛先保住個胎!希望你都可捱過!加油!

大宅

回覆:好擔心! 5W 忽然無哂懷孕嘅徵狀

今日終於流出一舊似組織的,腰部仍有冤疼,下星期再看醫生檢驗了... 希望身體快d好番,今次要休息耐d了...

首頁

尾頁

跳至