母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:分享你地人奶BB的可愛事件,獨樂樂不如眾樂樂!

我個B未夠一個月…佢食
唔中2我飲水,我good~good~good~佢就會停
我飲得耐,佢就發脾氣,甩開個口 大聲喊

男爵府

回覆 yukitam 的帖子

阿仔(9wks)一埋身食...就會一路啜...一路叫 "吾"..."吾"....好似好奭甘....每次食完奶...就一定會伸懶腰....跟住就系甘笑....心情勁靚.最型系...佢通常唔洗掃風架...只要坐直一陣就自然攪掂.

子爵府

我阿仔通常一埋身就好落力。食到咁上下(而佢又唔眼瞓) 就會情深款款咁望住我,跟住細細聲er, 好似想同我傾偈咁。

佢好鍾意食食下poop, 有時佢好肚餓,想食,但條片令佢好唔舒服,佢就會掙扎,一邊要食,一邊young 腳,好似想young 甩條片咁。

大宅

我個囡都係,成日飲飲下望住我笑,跟住如果飽呢佢就係度含住噴奶奶,我話佢佢又笑,有時又細細力咬我,我就細細力打俾面,佢就笑得好大聲,4個月

大宅

引用:唔通BB有超語言能力,只有媽咪先可以聽得明

原帖由 yukitam 於 13-09-22 發表
唔通BB有超語言能力,只有媽咪先可以聽得明啲BB話
佢得四個月,有一次佢係我媽咪度突然嗌咗一聲“喂”,我媽咪仲唔知邊個講,我話係阿仔,個個都笑晒!

大宅

引用:我個女就最鍾意一邊埋身食,一邊食佢至愛的

原帖由 monsterbb123 於 13-09-22 發表
我個女就最鍾意一邊埋身食,一邊食佢至愛的手指
我阿仔都會食食下奶偷偷伸隻手指公入去,如果唔係佢指甲利吉到我痛都唔知添!

大宅

我個女食完奶奶都會伸懶腰, 含住最後一啖奶奶戚起一邊咀仔笑... 仲有, 佢次次痾完poo poo... 都會有個好唔好意思咁既樣, 我老公見親佢呢個樣就同我講佢痾咗, 好似唔好意思又要換片片咁....

男爵府

我女8個月了呢期學識拍手仔,有次埋埋下身突然拍了幾下掌,好似好開心咁!

大宅

回覆:yukitam 的帖子

我阿女六個幾月,食食下會望住我,望到我望番佢為止,跟住就笑,仲會用手玩我乳頭

複式洋房

引用:Quote:原帖由+chowchow2012+於+13-09-22+發

原帖由 yukitam 於 13-09-22 發表
我BB都會甘,甩左之後啦啦聲穩返繼續飲奶奶
我個B都係!有時爸爸係屋企,佢會望吓爸爸,要爸爸錫吓佢,先肯再食

大宅

你地講既我都有呀
最近10個月勒,佢之前就咬我,我叫痛,佢會忙下我,停口。依家抱住佢食住瞓,橫抱,佢隻手會響我另一個胸遊走,手痕時會扯lin...超痛,有時又好溫柔,見佢手仔周圍摸,其實都幾得意。 丫,依家會同佢玩,嗱高件衫一見佢心頭好就會笑,好甜

伯爵府

環保接龍勳章

我想講一個唔關阿b事的.

我平時用手擠奶, 有時會擠左出o黎, 噴到好鬼遠, 有時仲彈到我老公, 仲有d地下, 牆等等.

佢: 你d奶彈左出o黎
我: 冇呀, 你凝住之麻 (其實有)

於是佢熄個平板mon打斜向住我, 睇我幾時彈到出o黎有證有據, 因為黑色一彈到就好現眼.

我: 你呢個新apps o黎嫁? 專check人有冇噴奶?
佢: 係呀, 係咪好勁?

然後間中我擠的時候, 佢都無啦啦拎部平板係坐我隔離唔出聲, 我次次都笑到手軟擠唔出要趕走佢.

別墅

我個囝4個半月,每次食奶時啜頭兩啖奶都會松開口嗒兩下先,問佢系唔系好好味時佢會好怕羞甘笑兩笑繼續食

大宅

你地啲b都好得意啊!我果個五個半月,無乜特別嘢

複式洋房

小甜媽 發表於 13-9-23 12:50
我阿仔都會食食下奶偷偷伸隻手指公入去,如果唔係佢指甲利吉到我痛都唔知添!

...
same here!我個女都有時會食食下放隻手指入口啜, 我掹番佢隻手指出黎過一陣佢又放過入去.
有時飲唔夠一陣佢就直情要手指唔要乳頭, 成隻手塞入個口度, 佢好似鍾意撩牙多過飲奶.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊