自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 樓上燕窩莊 和 盞記 賣假燕窩

之前見盞記做埋特輯, 以為佢地好 ok 添~
好在, 我都唔係咩常客, 只係買過一兩次.

我諗, 要正貨, 去余仁生囉.
不過佢地 d 野真係好貴, 但有保證.

多謝報料媽咪

複式洋房

但我分別去過普通海味店,樓上燕窩莊, 盞記買,我覺得盞記最足"程",好香蛋白味架喎,不過我有de懷疑個報導係真定假

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

如果大家發現貨不對辦,可以到消費者委員會投訴,公開這些不法商店 ,不要被誤導.要不法商店還公道
fw5775 寫道:
我開唔到[quote]
OpenFire 寫道:
早前有雜誌踢爆樓上燕窩莊和盞記賣假燕窩, 大家可以 download 落黎睇睇 :

http://www.box.net/public/xkn4b08pio

大家真係要小心 !
[/quote]

複式洋房

正係好多分店果間 - 樓上燕窩莊 ! (搵個什麼陶傑扮鬼扮馬賣廣告果間) 即係 www.hkjebn.com 呢間! 小心 ! 小心 !
佢甘賣法, 真係謀取暴利, 但我地就唔知食左幾多化學野落肚 !
另外果間叫香港樓上燕窩莊 ! (呢間直頭唔駛諗)

sindysindy 寫道:
我一路都響樓上買開, 冇問題喎.
我只知道旺角有一間假既樓上(個名非常相似).會唔會係個間賣假呀

不過我覺我樓上D野開始比以前貴左同埋冇咁靚.
:-|

首頁

尾頁

跳至